ΑΠΟΨΕΙΣ: ΕΜΠΡΟΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΟΛΟΓΟΥΣ

ΕΜΠΡΟΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΟΛΟΓΟΥΣ


Έρευνα για το δημοσίευμα του nextok : "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ: ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΝΑΥΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ" http://nextok.blogspot.com/2011/09/blog-post_5964.html  ζητήθηκε από την ηγεσία του Λιμενικού.

Ήδη οι αρμόδιες Υπηρεσίες ενημέρωσαν σχετικά την Εισαγγελία, τόσο του Ναυτοδικείου όσο και του Πλημμελειοδικείου Πειραιά και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να αρχίσει ο σχηματισμός δικογραφίας.

Διαβάστε περισσότερα


-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-


ΟΥΤΕ  ΜΙΑ  ΣΥΓΝΩΜΗ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  Γ.  ΒΑΛΕΡΓΑΚΗ
http://nextok.blogspot.com/2011/09/blog-post_5964.html

Δεν εξέπληξε κανέναν! Μετά τις αποκαλύψεις του nextok http://nextok.blogspot.com/2011/07/blog-post_31.html  ο τρίτος στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Βαλεργάκης, κρύφτηκε κυριολεκτικά στο γραφείο του και δεν ξεμύτισε ούτε για δευτερόλεπτο.

Την ίδια στιγμή σε αρκετά γραφεία και στους διαδρόμους του πρώην ΥΕΝ στην Ακτή Βασιλειάδη, το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν οι αναφορές περί της συμπεριφοράς του Επιτελάρχη, έναντι του Αρχηγού του Λ.Σ. Κωνσταντίνου Σούλη και του Υπαρχηγού Θοδωρή Φουστάνου.

Φυσικά, γνωρίζοντας τον κ. Βαλεργάκη, κάποιοι υποστήριξαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ζητήσει συγνώμη από τους δύο ανώτατους αξιωματικούς, αφού δεν επιθυμεί να παραδεχθεί την ενοχή του.  Αντίθετα, θα επιδιώξει να "μπαλώσει" την κατάσταση, με επιθέσεις όπου νομίζει ότι υπάρχουν δυνατότητες.

Γεγονός πάντως αποτελεί ότι  όλη τη μέρα χθες 1η Αυγούστου, ο ίδιος δεν κυκλοφόρησε πουθενά στο Υπουργείο και στους διαδρόμους του Αρχηγείου Λ.Σ., πράγμα που για αρκετούς ήταν απόδειξη ενοχής.

Σιγή ιχθύος λοιπόν ο κ. Επιτελάρχης καθώς γνωρίζει ότι ούτε το "Ρεβαΐζι" επιδέχεται διάψευσης, ούτε και οι προβοκατόρικες "αναφορές" του για τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό σε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μπορούν να διαψευστούν.

Μετά απ΄ όλα αυτά, αλήθεια διερωτάται κανείς: Πως θα αντικρίσει τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό ο κ. Βαλεργάκης και πως θα τολμήσει να συνεργαστεί μαζί τους; Προφανώς εδώ δεν απαιτείται θάρρος αλλά κάτι άλλο!-=-=-=-=--=-=-

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ  -  Ιδού… Πρόεδρος !


Με τον Λάζαρο Μαύρο
 
Ο Π Ω Σ   ΔΕΝ   είχε επί τρία χρόνια τη στοιχειώδη επάρκεια προέδρου, την προνοητικότητα κάθε μέτριας έστω ευφυΐας υποψιασμένου ηγήτορα, ούτε τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα υπεύθυνου αρχηγού κράτους, για τη στοίβα των 98 θανατηφόρων «εμπορευματοκιβωτίων» που, οι κακουργηματικές αμέλειες τού υπό την δική του αρχηγία κράτους, προκάλεσαν τον Όλεθρο της 11ης Ιουλίου, έτσι και χειρότερα αποδεικνύεται, ξανά και πάλι, η ανικανότητά του να υποψιαστεί καν τι προοιωνίζεται για το Κυπριακό, η στοιβαγμένη τριάμισι χρόνια, με «γινάτι», δική του «ευέλικτη» κι «αριστοτεχνική» πολιτική!


Η ανικανότητα, η ανεπάρκεια, η υποκειμενική αδυναμία του (τού ιδίου και των υπό τού ιδίου διορισμένων «για τα τουρκικά» γαμβρικών του συμβούλων) να αναγνώσει ορθά, να διαβάζει σωστά, για να γνωρίζει επαρκώς την πολιτική της Τουρκίας, ώστε, αν δεν μπορέσει έστω υποφερτά να την αντιμετωπίσει, να μην της προσφέρει τουλάχιστον και το σχοινί για να στραγγαλίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Ελληνισμό.
Τ Η Ν  ΔΙΑΚΗΡΥΓΜΕΝΗ  επί 9ετία και επιμόνως υλοποιούμενη αδιαλείπτως νέο-οθωμανική πολιτική των κυβερνώντων Τουρκο-ισλαμιστών της Άγκυρας, εκείνην που από το 1999 έγραψε στο «Στρατηγικό του βάθος» ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ως επαύξηση της επεκτατικής των κεμαλιστών στρατηγικής Νιχάτ Ερίμ του 1956, εναντίον του Ελληνισμού στην Κύπρο, διακήρυξε ξανά ερχόμενος παράνομα στα σκλαβωμένα εδάφη της ΚΔ ο νέο-σουλτάνος Ερντογάν. Στους σαδιστικούς πανηγυρισμούς της επετείου του Αττίλα.
Α Υ Τ Η  ΤΗΝ  πολιτική, που διαρκώς υλοποιείται ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ κι ολοφάνερα από την Άγκυρα χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση και αυτές τις διακηρύξεις Ερντογάν, τις οποίες εννοεί πλήρως κάθε μέτριας έστω γνώσης και ευφυΐας Έλλην Κύπριος απλός πολίτης, ο κ. Χριστόφιας ΔΕΝ εννοεί να αντιληφθεί. Το μυαλό του δεν έχει χώρο να τις χωρέσει. Και, πολύ περισσότερο, δεν διαθέτει βούληση να παράγει σκέψη για να την αποκρούσει. Νομίζει ότι πρόκειται για… «έκρηξη ενός αυθόρμητου ανθρώπου»! Του Ερντογάν! Και αυταπατάται ευχόμενος «να μην είναι αυτή η γραμμή της Τουρκίας»!
Ε Ι Ν Α Ι  ΧΡΗΣΙΜΟ να έχουν μπροστά τους οι αναγνώστες της στήλης το απόσπασμα της δήλωσης Χριστόφια: «Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει πού το πάει τελικά ο κ. Ερντογάν. Αντίθετα, αν αυτή είναι η επίσημη γραμμή της Τουρκίας, σημαίνει ουσιαστικά να οδηγήσουν τα πράγματα σε προσπάθεια αναγνώρισης του ψευδοκράτους. Εύχομαι και ελπίζω να ήταν μια έκρηξη λόγω ενός αυθόρμητου ανθρώπου και να μην είναι αυτή η γραμμή της Τουρκίας»…

Π Ο Σ Ε Σ ακόμα χιλιάδες πολίτες για πόσα ακόμα βράδια πρέπει να διαδηλώνουν «Χριστόφια παραιτήσου» για να υπακούσει επιτέλους στην πλειοψηφία του δημοκρατικού λαού;
ΕΡΩΤΗΣΗ

Και δεν βρέθηκε ακόμα ΕΝΑΣ πολιτικός ηγέτης να υπακούσει στην πλειοψηφία του κυρίαρχου λαού, να φωνάξει το «Χριστόφια παραιτήσου» και προπάντων να παύσει ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ κάθε ενέργεια, συμμετοχή και παρουσία του σε διαδικασίες που παρατείνουν την ανοχή στην απεχθή, μειοψηφική κυβέρνηση του λαοκατάρατου Ολέθρου;


Περισσότερα για το Βιβλίο του Νταβούτογλου, στον πιο κάτω σύνδεσμο από την πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του βιβίου από τον Νεοκλή Σαρρή:

http://www.vimeo.com/14703725-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-


ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΛΤΟ...

Κύπρια, 19χρονη μετανάστρια, απολογείται αντί της Κυπριακής κυβέρνησης για τη δολοφονία των συμπατριωτών μας στη Ναυτική Βάση Βασιλικού

Αύριο είναι η κηδεία σας, λεβέντες μου. Μίλτο και Χρήστο… δεν ξέρω πώς να αρχίσω… είναι τόσα αυτά που θέλω να σας πω… Είμαστε συνομήλικοι. Εσείς Λεμεσιανοί, εγώ Λευκωσιάτισσα.

Εν εγνωριστήκαμε ποτέ. Αλλά στις 11 Ιουλίου, όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου η ώρα 6.00 το πρωί ώρα Γερμανίας, και άκουσα το δικό μου στρατιώτη να μου λαλεί πανικοβλημένος ότι έγινε έκρηξη και επεθάναν στρατιώτες, ένιωσα να φεύγει η γη κάτω από τα ποδια μου.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή: http://nextok.blogspot.com/2011/07/blog-post_17.html

 
***   *   ***   *    ***   *   ***   *   ***   *   ***   *  ***   *   ***   *   ***


Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011
Κι αν προσπαθεί με κόπο να συγκρατήσει τα
δάκρυά του, σίγουρα κλαίει η ψυχή του
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚH εξομολόγηση ενός τσολιά στο Σύνταγμα.

" Γεια σας. Με λένε Τάσο και είμαι από τα Φάρσαλα. . Είμαι τσολιάς στο Προεδρικό Μέγαρο και μία παρά μία, έχω υπηρεσία στον Άγνωστο Στρατιώτη. Εύζωνας.
Παλιά λέγανε είναι βαριά η τέτοια του τσολιά. . Τώρα λένε είναι βαριά η μα...ία του τσολιά, που κάθεται και τρώει ακίνητος τα δακρυγόνα και τα μάρμαρα.
Και εξηγούμαι. Την Τετάρτη ήμουν υπηρεσία... 2.00- 4.00 το απόγευμα. Κάναμε τη θεαματική είσοδο - που μεταξύ μας την έχουμε βαρεθεί 50 χρόνια οι ίδιες κινήσεις, χρειάζεται λίγο Φωκάς Ευαγγελινός να γίνουν πιο σύγχρονες - και πιάνω θέση στο φυλάκιο.
Μία εικονα = χίλιες λέξεις.  Και πίσω από την εικόνα
βρισκονται οι τσολιάδες ακίνητοι παρά τους τόνους
των δακρυγόνων του κράτους!
Με το που αράζω ακούνητο και αμίλητο στρατιωτάκι, νιώθω ένα μάρμαρο νάρχεται καταπάνω μου.

Ο κανονισμός λέει να μην κουνιόμαστε και τανκ νάρθει πάνω μας. Ευτυχώς το μάρμαρο περνάει ξυστά στο πρόσωπό μου και μου ξυρίζει από τη μία πλευρά τα γένια δύο ωρών που είχα. Ώσπου να χαρώ το δώρο ,διπλή χαρά, ένα άλλο μάρμαρο ξυρίζει και το άλλο μου μάγουλο..

Την ίδια στιγμή βρίσκει την ευκαιρία και μπαίνει στο φυλάκιο ένας αστυνομικός με στολή και βγαίνει ημίγυμνος με πολιτικά και ένα σιδερένιο λοστό. Ο κανονισμός λέει ακούνητο και αμίλητο στρατιωτάκι και δεν είπα τίποτα και ο συνάδελφος απέναντι κάνει μερικά ρυθμικά βήματα , χτυπάει με όση δύναμη έχει το δεξί και με κοιτάει στα μάτια και να μου λέει πάλι με τα μάτια , " ρε, συ, τι γίνεται εδώ;".

Δεν προλαβαίνει να μου κλείσει και το μάτι και πέφτουν κάνα δυο τόνοι δακρυγόνα. Λέω τόνοι, γιατί έτσι τα μετράμε τώρα. Παλιά λέγαμε ρίξαν δύο δακρυγόνα , τώρα λέμε ρίξαν δύο τόνους δακρυγόνα.
Ο ένας τόνος έσκασε μπροστά μου. Ένιωσα να πνίγομαι, αλλά έκανα τον αδιάφορο. Έτσι λέει η εκπαίδευση. Ο συνάδελφος τον βλέπω ,τα ίδια προσπαθεί να μην κλάψει.Τα μάτια μας τσούζουν , η αναπνοή μας κόβεται, αρχίζουμε να βήχουμε, αλλά αυτό δεν φαίνονταν προς τα έξω. Είναι θέμα εκπαίδευσης. Σκάνε τότε άλλοι τρεις τόνοι δακρυγόνα μπροστά μας και περνάνε και καμιά δεκαριά μάρμαρα και μας κόβουν στα πλάγια τα μαλλιά. Ούτε ο Τρύφωνας Σαμαράς τέτοια κουπ. Δυστυχώς πάνω φορούσαμε μπερέ , άλλη φορά όμως .

Τα μάρμαρα τα είχαν ξηλώσει από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Το κατάλαβα γιατί ένα που περνούσε από μπροστά μου έγραφε "Πίνδος" και ένα άλλο μου είπε ο συνάδελφος ότι έγραφε " Θερμοπύλες". Στο μεταξύ οι αστυνομικοί έκρυβαν στο φυλάκιό μας, κάποιους με πολιτικά, παρακρατικοί ήταν , τι να λέμε τώρα.

Πόσοι μπορούν να χωρέσουν σε ένα σμάρτ; Μπορεί και 10 αν στριμωχτούν καλά. Πως στριμώχτηκαν 100 μέσα στο φυλάκιό μου, προσπαθώ να το καταλάβω ακόμα. Και δεν είναι ότι έκλαιγαν και αυτοί από τα δακρυγόνα , αλλά έκλαιγε ακόμα και το φυλάκιο, αναταρράσονταν ολόκληρο όταν έβηχε.

Να μη τα πολυλογούμε είναι οι δυο ώρες που θα θυμάμαι σε όλη τη ζωή μου. Μόλις τέλειωσε η βάρδια, ο αξιωματικός μας, είπε να κλάψουμε ελεύθερα, αλλά να προσέχουμε τις κάμερες.

Η μάνα μου με πήρε κλαίγοντας στο κινητό και μου είπε ότι δεν έχω κουρευτεί καλά. Πήγαμε στο Προεδρικό, φορέσαμε τα πολιτικά με το συνάδελφο και πήγαμε να πάρουμε το μετρό να πάμε σπίτια μας να ξεκουραστούμε.

Και τότε την πατάμε. Σκάνε 3 φωτοβολίδες κρότου λάμψης πάνω στο συνάδελφο και σωριάζεται κάτω και μένα σκάει στο κεφάλι μου ένα μάρμαρο Πεντέλης που έγραφε "Κορυτσά"και εκτός των άλλων, με κουρεύει με την ψιλή, εκτός από το ότι σωριάζομαι κι εγώ κάτω.

Όταν άνοιξα τα μάτια με είχαν μέσα στο μετρό, σε ένα βαγόνι, ενός συρμού , που με πήγαινε Ευαγγελισμό. Και πάνω μου ήταν ένας ελεγκτής με λάπτοπ, που με ρωτούσε αν είχα ακυρώσει εισιτήριο για τη διαδρομή. Έμεινα να τον κοιτάω. Ευτυχώς που είμαι εκπαιδευμένος και γι αυτό"....

πηγή: Ελλάς, πάμε λουκέτο

nextok:  Προφανώς δεν πρόκειται για "ομολογία" κανενός τσολιά.  Σίγουρα όμως ώς χρονογράφημα - προσωπική εκτίμηση - λέει πολλές αλήθειες.    Εμείς απλά το αναδημοσιεύουμε όπως το βρήκαμε από τη πηγή που προαναφέρουμε, διότι μας άρεσε και το πικρό χιούμορ του συγγραφέα.  Τα σχόλια ανήκουν στον κάθε αναγνώστη.  Περιμένουμε και τα δικά σας.


-------------------------------------------------


ΤΟ ΔΑΓΚΩΜΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

Του Γιώργου Λοβέρδου*Κάθομαι στη βεράντα μου που δεν ξέρω για πόσο θα απολαμβάνω … Η σκύλα μου είναι πλάι, ικανοποιημένη από την παρουσία και την αγάπη μου… Αρκετή ζέστη με ένα αεράκι και το καλοκαίρι μπροστά.

Όλα είναι όπως παλιά… Είναι όμως;


Το ψυγείο άδειο. Γεμίζει όλο και πιο σπάνια. Το σπίτι καθαρό, αλλά δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση εδώ και πολύ καιρό. Τα φώτα μειώνονται το βράδυ και ο επόμενος χειμώνας ίσως το βρει λίγο πιο κρύο.


Γράφω σε έναν υπολογιστή που έπρεπε να είχε αντικατασταθεί. Μία επιδιόρθωση ενός φακού της μηχανής θα μου κόστιζε 200 ευρώ. Δεν υπάρχουν στον προϋπολογισμό. Η συμμετοχή μου σε μία ιατρική εξέταση ήταν μεγάλη. Δεν την έκανα…


Στην ουσία εδώ και καιρό δεν υπάρχουν προϋπολογισμοί. Είτε πρόκειται για κρατικοί, είτε για ιδιωτικοί. Τα εισοδήματα πέφτουν, η φορολογία και τα έκτακτα ανατρέπουν τα πάντα… Οι μισθοί μειώθηκαν φθάνοντας συχνά στο μισό… όταν υπάρχουν.


Το καλοκαίρι βλέπει τα πλοία να φεύγουν… Τις διακοπές τις έχουμε στην καρδιά μας, στις φωτογραφίες και στις αναμνήσεις.


Ίσως βρούμε κάποια διέξοδο. Κάτι φθηνό, κάποια ευκαιρία, ένα σπίτι γνωστού…


Ρίξαμε μία ψήφο που δεν έπιασε. Για μία ακόμη φορά μας ξεγέλασαν και μας πούλησαν. Άλλα έλεγαν, άλλα έκαναν, άλλα συνέχισαν.

Το λογικό έγινε παράλογο και το παράλογο, επίσημη πολιτική που λέγεται και ξεπούλημα ή προδοσία.


Προσπάθησα να τους δικαιολογήσω αλλά δεν βρήκα δικαιολογίες. Άνθρωποι πουλημένοι που έγλυψαν και έσκυψαν το κεφάλι για να φτάσουν στη Βουλή ή σε άλλους θώκους.


Θα παραμείνουν εκεί μόνον εάν συνεχίσουν να είναι πουλημένοι, εγωκεντρικοί, εαυτουλικοί. Μόνον εάν είναι υπηρέτες. Για αυτό τους διάλεξαν….

Υπηρετούν την πλουτοκρατία και αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για άλλη λύση. Μας προσφέρουν μονόδρομο φτώχειας χωρίς να παίζουν σκάκι… Και εκεί όμως βλέπουν τα πιόνια σαν αναλώσιμα….

Ή ανόητοι είναι ή πουλημένοι. Θα ’θελα να πιστέψω το πρώτο. Δυστυχώς συμβαίνει το δεύτερο.

Ανέβηκαν για να ξεπουλήσουν, ποιος ξέρει με πόσα και ποια ανταλλάγματα!.


Σε άλλους θα προσφέρουν σημαντικότερες καριέρες, σε άλλους δόξα και άνετη ζωή… Άλλους θα τους πετάξουν μετά τη χρήση…


Δε δίνω δεκάρα γι αυτούς.

Η απάθεια είναι που με ενοχλεί…


Μια πολιτική βγαλμένη από τις εταιρείες επικοινωνίας… Διαστρεβλώνει τα πάντα, αποπροσανατολίζει συνεχώς, δίνει λάθος δρόμο σκέψης στον κόσμο. Αυτή είναι και η δουλειά της.


Θέλουν να μας πείσουν ότι θέλουν το καλό μας…


Την ίδια ώρα διοχετεύουν το σκάνδαλο του ποδοσφαίρου… Βάζουν τους πληρωμένους δημοσιογράφους να συζητούν αν το έκτακτο ποσοστό αλληλεγγύης πρέπει να είναι 2 ή 3 ή 4% .


Αμφισβητούν τα επιμέρους και όχι το όλον. Όταν αμφισβητούν το όλον είναι για να μας ρίξουν στην αγκαλιά του άλλου πόλου του δικομματισμού…


«Ντροπή», λένε οι Μegaλο-δημοσιογράφοι… «Φτάσαμε στο σημείο να φοβούνται οι βουλευτές να βγούνε από τα σπίτια τους»! «Που είναι η Δημοκρατία;» αναρωτιούνται οι ίδιοι και κατηγορούν τη βία ως αντιδημοκρατική…

Μα, πληρωμένα ανδρείκελα, μόνο στη Δημοκρατία οι πολιτικοί πρέπει να φοβούνται το Λαό…

Ο Λαός αποφασίζει και σε αυτόν «επαφίεται η τήρηση του παρόντος Συντάγματος» που το έχετε κάνει σκουπιδόχαρτο…

Εσείς παραχαράξατε τη λαϊκή εντολή και δεν τηρήσατε τίποτα με γελοία προσχήματα και δικαιολογίες…

Εσείς αρνείστε εκλογές με το πρόσχημα του κόστους, όχι όμως και το Δημοψήφισμα όπου οι ίδιοι θα καθορίσετε την ερώτηση…

Εσείς θέλετε να μας σώσετε χωρίς να μας ρωτήσετε αν θέλουμε να σωθούμε από εσάς…

Εσείς θέλετε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο για να διαστρεβλώσετε τη θέληση του Λαού…

Εσείς θέλετε να «καλουπώσετε» την αντίδραση ενός λαού…

Όταν ο λαός εξεγείρεται, δε χρειάζεται νομιμοποίηση της εξέγερσης από την Εκτελεστική ή Νομοθετική Εξουσία…


Εκεί συνίσταται και η διαφορά μεταξύ Επανάστασης και Πραξικοπήματος….


Εσείς έχετε επιλέξει εδώ και καιρό το «αναίμακτο» Πραξικόπημα…

Να δούμε αν το δάγκωμα του φιδιού μας έχει παραλύσει


Υ.Γ. Αφιερωμένο στον Πατέρα μου που είχε πιστέψει σε σας το ’81!!!
Δεν ξέρω τώρα αν σας βλέπει… θα προτιμούσα να μη μας βλέπει…


* Ο Γιώργος Λοβέρδος είναι Δημοσιογράφος και Φωτογράφος.


Ως Δημοσιογράφος ξεκίνησε το '77 από το περιοδικό «Επίκαιρα» και έχει εργασθεί κυρίως στο Ραδιόφωνο, την Τηλεόραση και σε Περιοδικά. Το αρχικό του χόμπι για φωτογραφία έγινε τα τελευταία χρόνια «επάγγελμα», προσπαθώντας να παντρέψει την αισθητική με την πραγματικότητα. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Άμυνα στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Nextok: προσυπογράφουμε το άρθρο του Γιώργου Λοβέρδου. Ανάλογη ήταν  και η εμμονή και το  τοπικό πολιτικό μένος κατά των Ελληνοκυπρίων για το σχέδιο Ανάν. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αν τολμούν ας κάνουν δημοψήφισμα. ΟΛΟΙ θα πάμε κόντρα στο δικό τους "θέλω". ΄Τώρα, αύριο και κάθε μέρα. Μέχρι να μας σεβαστούν!-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-


Κρείττον σιγάν... Κρίσεις Αξιωματικών Λ.Σ, Bloggers & .... ΜΜΕΈΓΓΡΑΦΕΣ (4) αλλά και τηλεφωνικές αντιδράσεις (μία) δεχθήκαμε για την ανάρτηση με θέμα: Κρίσεις Αξιωματικών Λ.Σ, Bloggers & .... ΜΜΕ


Επειδή το θέμα φαίνεται να έχει προκαλέσει αρκετό ενδιαφέρον, αντιγράφουμε τα μηνύματα και τα δημοσιεύουμε ως ένα συνολικό θέμα.


Η μοναδική τηλεφωνική παρέμβαση,  προήλθε από bloger και ήταν στο εντελώς άλλο άκρο. Αυτό που μας ζήτησε ήταν να...  μη δίνουμε βήμα έκφρασης στον συγγραφέα της ανάρτησης EXANTA! (Άκρως ...δημοκρατική αντίδραση, για να μη πω ότι κάποιοι, ελαχιστότατοι συνάδελφοι έχουν βαλθεί με απύθμενο θράσος, να βάλουν σε όλους μας χαλινάρι! Πήρε όμως την κατάλληλη απάντηση.)   Όμως, αφού δεν έγινε εγγράφως και προφανώς όσα ειπώθηκαν δεν είχαν στόχο τη δημοσίευση, την παραβλέπουμε καθώς το blog της συγκεκριμένης bloger , έχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι δεν το παρακολουθώ.  Δεν με εκφράζει, δεν με εμπνέει. ΄Αρα δεν μπορώ να γνωρίζω τι γράφει ή με ποιους και πως διαπληκτίζεται. Άλλωστε αυτή η διαδικασία, μου είναι εντελώς αδιάφορη και μακάρι να μην αναδημοσίευε και τα δικά μου κείμενα.


Στο κάτω κάτω της γραφής, καθένας κρίνεται από τα έργα του και ο κάθε bloger από τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται στις αναρτήσεις του. Και δόξα τω Θεώ, "καθένας που το δώμα του όποθεν θέλει κατεβαίνει", όπως λέει μία κυπριακή παροιμία (τρόποι για να κατεβεί κάποιος από ψηλά υπάρχουν πολλοί: κουτρουβαλώντας, γλυστώντας, πηδώντας, πέφτοντας μέσα στις λάσπες ή σε άλλα κλπ).

 Ένας όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο ο δημοσιογράφος ή ο bloger, καταξιώνεται στην συνείδηση των αναγνωστών του, ενώ επίσης θα πρέπει να προσθέσω ότι μπορεί μία πχ. κουσκουσοεφημερίδα να έχει εκατομμύρια αναγνώστες, αλλά ένα σοβαρό έντυπο, όπως και ένα μετρημένο blog μπορεί να έχουν ελάχιστους αλλά ποιοτικούς αναγνώστες.  (Θυμάμαι π.χ. παλαιότερα το πρωτοσέλιδο της Απογευματινής.  Πάντα μ' ένα τρίστηλο ημίγυμνο κορίτσι...  και είδαμε και το τέλος της γιατί αργά ή γρήγορα όλα εδώ πληρώνονται!)


Προσωπικά χαίρομαι τους αναγνώστες/σχολιαστές μου είτε είναι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, είτε είναι πολίτες άλλων επαγγελμάτων είτε είναι ένστολοι.. Καθένας έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Στο σύνολό τους είναι άνθρωποι με ποιότητα. Και τέλος, ελάχιστες παρεμβάσεις που έγιναν στο παρελθόν χωρίς να έχουν ιδιαίτερο νόημα, δεν αναρτήθηκαν και οι εξηγήσεις που δόθηκαν έγιναν αποδεκτές.


Δεν ξέρω σε πόσα blogs αναφέρεται η ανάρτηση του ΕΧΑΝΤΑ.   ΕΔΩ,   Σ'  ΑΥΤΟ  ΤΟ  BLOG δημοσιεύονται όλες οι ΕΠΩΝΥΜΕΣ απόψεις, απ όπου κι αν προέρχονται αλλά προστατεύουμε και την ανωνυμία όσων για ευνόητους λόγους χρειάζεται. Άρα, λογοκρισία δεν γίνεται άνευ λόγου και αιτίας.


Δεν εκπλήσσομαι που ο ΕΧΑΝΤΑΣ βρήκε συνοδοιπόρους στην θέση που εξέφρασε. Αντίθετα, το θεωρώ απόλυτα φυσικό. Δεν θεωρώ αναμενόμενη, τη μοναδική αντίθετη αντίδραση που δέχθηκα ιδιαίτερα με την προσβλητικότατη απαίτηση που προέβαλε.  

 Πρέπει όμως να τονίσω ότι εκπλήσσομαι και με ορισμένες από τις πιο κάτω αντιδράσεις, τις οποίες θεωρώ υπέρ του δέοντος έντονες σε χαρακτηρισμούς καθώς αναφέρονται υποθέτω σε κάποιους δημοσιογράφους τους οποίους αγνοώ. Και όταν λέω "τους αγνοώ" εννοώ ότι είναι προσωπική μου επιλογή να μη θέλω να τους γνωρίζω.

Δεν θα κάνω τον συνήγορο του διαβόλου σε κανένα. Και φυσικά, εάν κάποιος θεωρεί ότι κάποιοι χαρακτηρισμοί από αγανακτισμένους του nextok αναγνώστες τον αφορούν, είναι προφανές πως όποιος έχει μύγα, μυγιάζεται ή ότι έχει προκαλέσει. Άρα: 'Ας πρόσεχε. Διότι αγαπητοί μου "συνάδελφοι"  υπάρχουν αρκετοί τρόποι να δημοσιογραφήσει κάποιος χωρίς ταυτόχρονα να γίνεται απωθητικός, αντιπαθητικός κλπ με την ορολογία του.  Αν όμως ένας πολίτης επιλέξει το nextok για να διαμαρτυρηθεί για τον οποιοδήποτε λόγο, δεν θα του στερήσω τη δυνατότητα.


Πάντως για όποιον τον αφορά:  στην ιδιαίτερη μου πατρίδα λένε : <<Στον πελλόν η απάντηση είναι η σιωπή>>  και κατά το αρχαιότερον:  <<Κρείττον σιγάν ή λαλείν μάτην>>.
Κρίσεις Αξιωματικών Λ.Σ, Bloggers & ...ΜΜΕ

Τα πιο κάτω σχόλια απευθύνονται στον ΕΧΑΝΤΑ


Ο/Η grifos είπε...
Αν και τραγική, αυτή είναι η κατάσταση.
15 Μάρτιος, 2011 10:57


Ο/Η Ο Στυλιανός Αντ. Πυλιώτης είπε...
Δύσκολα θα διαφωνούσε κάποιος μαζί σου.
Παρεμβαίνοντας κι εγώ -πάντοτε επώνυμα-, έχω δεχθεί την χυδαία, πρόστυχη και εξόχως αντιδεοντολογική επίθεση κάποιων μισαλλόδοξων, φανατισμένων, ψευδολόγων/τερατολόγων, αλλοπρόσαλλων, κομματικά υποταγμένων, αμμόρφωτων, υβριστών/χυδαιολόγων και, πάντως!!! δήθεν φίλων και υποστηρικτών του Λιμενικού Σώματος.


Ανθρωποειδών και κομματόσκυλων και θλιβερών σταλινικών κατάλοιπων (υπάρχουν ακόμη στην εποχή μας!!!) που έχουν αυτο-αναγορευθεί σε προστάτες του Λ.Σ. και σε τιμητές των πάντων και πασών και, μάλιστα, επί παντός επιστητού.
Και στην ουσία, τρομοκρατούν, τρομοκρατούν, τρομοκρατούν και βρίζουν, βρίζουν, βρίζουν και κατηγορούν, κατηγορούν, κατηγορούν, και εκβιάζουν, εκβιάζουν, εκβιάζουν και απειλούν, απειλούν, απειλούν και χλευάζουν, χλευάζουν, χλευάζουν όποιον και όποιαν δεν χορεύει στον δικό τους κομματικό/τρομοκρατικό σκοπό.


Αυτοί, οι δημαγωγικά λαϊκίζοντες υπηρέτες του "κόμματος" και των μηχανισμών του...!!! Και να είχαν ειρμό και συνοχή στις σκέψεις τους. Τρομάρα τους...!!! Πλίνθοι και κέραμοι... Σήμερα έτσι και αύριο αλλιώς...


Και κάπου-κάπου, κάποιοι-κάποιοι, τραβάνε και ένα "γλυψιματάκι", μπας και γλύψουν κανένα "κοκκαλάκι"...!!! Και ο νοών, νοείτω...!!! Και δεν καταλαβαίνουν πόσο σιχαμένοι και κατάπτυστοι γίνονται.


Το μόνο βέβαιο είναι, ότι τους έχουν πάρει όλοι χαμπάρι και δεν τους δίνει κανένας ουσιαστική σημασία. Τους διαβάζουν από καθαρή περιέργεια και για να ρίξουν και κανένα γέλιο, κάποτε-κάποτε, με τα απίστευτα χάλια τους.


Θλιβερά ανθρωπάκια μιάς άλλης εποχής...


Στυλιανός Αντ. Πυλιώτης
Υ.Γ.: Οξύς ο λόγος μου σήμερα, αλλά μόνον έτσι ίσως καταλάβουν κάτι τα ανθρωπάκια...
16 Μάρτιος, 2011 16:44


Ο/Η Γιάννης Πρεβενιός είπε...


Δυστυχώς θα συμφωνήσω με το περιεχόμενο της παραπάνω ανάρτησης προσθέτοντας ότι συγκεκριμένη πρακτική και μεθοδολογία είναι μία από τις βασικές αιτίες της κατρακύλας αυτής της χώρας.


Η κομματική ταυτότητα ήταν και είναι σε πολλές περιπτώσεις το διαβατήριο για την ανέλιξη και εξέλιξη σε αξιώματα και θέσεις, ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν τα τυπικά προσόντα και τις περισσότερες φορές είναι ανίκανοι αλλά εμπαθείς με τους ικανούς τους οποίους θέτουν στο περιθώριο για να μη φένεται η προσωπική τους ανεπάρκεια!!!


Επίσης θέλω να πω ότι διαβάζοντας το άρθρο μου ήρθε στο μυαλό η λαϊκή παροιμία «Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη» την οποία παραλληλίζω με το όπου λαμογιά, κομπίνα και αθέμιτες καταστάσεις κάποιοι λιγδιάρηδες δημοσιογραφοκάφροι είναι πρώτοι!!!
16 Μάρτιος, 2011 23:21


Ο/Η N.N. είπε...


Επειδή με το συγκεκριμένο άρθρο σας, αγγίξατε, θετικά εννοώ, τα συναισθηματικά μου αντανακλαστικά...αλλά και πικρές μνήμες του παρελθόντος ( έχω κερδίσει δύο δικαστικούς αγώνες για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου), παρακαλώ να δεχτήτε τα ειλικρινά μου συγχαρητήρια για το ουσιαστικό περιεχόμενο του κειμένου σας, το οποίο εκφράζει αποτελεσματικά, ακριβοδίκαια και ειλικρινά τις προσωπικές μου απόψεις και συναισθήματα και όχι μόνο. Εύχομαι και ελπίζω η προσπάθεια που καταβάλετε, για ουσιαστικό, καθαρό και αντικειμενικό λόγο στο διαδίκτυο, να βρει σύντομα μιμητές.


Ν. Νικολιάς.
17 Μάρτιος, 2011 09:55
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-ΑΠΟΝΕΡΑ: ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ Ο Γ.Γ. ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, Γ. ΒΛΑΧΟΣ

Απόνερα

Σε "Αρχηγείο παραπληροφόρησης" εξελίσσεται το ΥΘΥΝΑΛ.

Μετά την απευθείας παραπληφορόρησης που κατ' επανάληψη επιχείρησε ο ΥΘΥΝΑΛ Γιάννης Διαμαντίδης (π.χ. ποιος συνέταξε το άρθρο 20 στον Νόμο περί σύστασης Αρχηγείου Λ.Σ. κλπ) διαπιστώθηκαν μία σειρά από ...κρούσματα με δελτία τύπου που δεν αποτυπώνουν την πραγματική αλήθεια.

Τελευταίο περιστατικό αποτελεί το θέμα της παραίτησης του Γενικού Γραμματέα. Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το βράδυ το ΥΘΥΝΑΛ:

<<Ο Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Γεώργιος Βλάχος υπέβαλλε σήμερα την παραίτηση του στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη. (σ.σ. η υπογράμμιση δική μας)

Ο Υπουργός έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Βλάχου και τον ευχαρίστησε για τις μέχρι σήμερα σημαντικές υπηρεσίες που προσέφερε>>.

Στη πραγματικότητα και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο κ. Βλάχος υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό με επιστολή που έστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως είναι γνωστό, κατά την ώρα εκείνη ο Πρωθυπουργός βρισκόταν στη Σαμοθράκη, συνοδεύομενος από διάφορους υπουργούς, μεταξύ των οποίων και ο κ. Διαμαντίδης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω των έντονων πιέσεων που ασκούσε ο ΥΘΥΝΑΛ και προκειμένου να αποφύγει για την ώρα τον ανασχηματισμό του - λόγω άλλων προβλημάτων - ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Βλάχου.

Όταν το Μέγαρο Μαξίμου, έκανε γνωστή την αποδοχή της παραίτησης, άρπαξε την ευκαιρία ο κ. Διμαντίδης και έδωσε εντολή στον Σύμβουλο Επικοινωνίας του για να εκδώσει την πιο πάνω ανακοίνωση παραβλέποντας το γεγονός ότι στο δικό του Γραφείο, δεν υπήρξε ποτέ κατάθεση παραίτησης από τον κ. Βλάχο, πολύ απλά διότι ο Γενικός Γραμματέας δεν θεωρούσε ότι είχε λόγο ο κ. Διαμαντίδης για να λάβει τέτοιο έγγραφο. Άλλωστε είναι γνωστή η θέση του κ. Βλάχου, ότι προσελήφθη μέσω της διαδικασίας Opengov και όχι από τον όποιον υπουργό.

Το γεγονός όμως ότι ο κ. Διαμαντίδης, προέβη στην πιο πάνω ανακοίνωση, δείχνει αν μη τι άλλο, έναν εγωισμό, ή μικρότητα καθώς προσπαθεί να διαβεβαιώσει- ποιους άραγε - ότι έχει δύναμη και πως η εντολή του είναι ...νόμος.

Τον παραίτησε και ...τηλεφωνικά

Όμως το παρασκήνιο της παραίτησης Βλάχου, έχει πολλές άλλες σπαραχτικές λεπτομέρειες που επιφυλασσόμαστε να σας τις παρουσιάσουμε σε ένα ολοκληρωμένο ρεπορτάζ, πολύ καλό για να αξιοποιηθεί ως σενάριο επιθεώρησης από θιασάρχη. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι τηλεφωνικά ο κ. Διαμαντίδης ζήτησε από πρόεδρο Λιμενικού Οργανισμού να βγάλει έξω από τη σύσκεψη τον κ. Βλάχο γιατί τον είχε ...παραιτήσει. Αυτό έγινε στις 11 Φεβρουαρίου.

-=-=-==-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=-=

AQUARELA CREPA CAFFE
Λαοδικείας και Τσαλδάρη - Νίκαια
Διεύθυνση: Μιχάλης Κοντζόγλου

ΜΟΝΟΝ
Σουφλέ σοκολάτας
με παγωτό και σαντιγύ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
του NEXTOK:


Κρέπα με σοκολάτα-μπισκότο
και παγωτόΑπλά πείτε
ότι είστε αναγνώστες
του NEXTOK
και αμέσως
θα έχετε ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ
έκπτωση
Για delivery και τιμοκατάλογο, δείτε περισσότερα: http://nextok.blogspot.com/2011/01/aquarela-crepa-cafe-48-156-18453-211.html