Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

aegaio: Στις 19 Μαρτίου ο Πάνος Καμμένος στην Αυστραλία#links

aegaio: Στις 19 Μαρτίου ο Πάνος Καμμένος στην Αυστραλία#links

aegaio: �Μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πορεύεται έχοντας αφήσει τη χώρα στον αυτόματο πιλότο.�

aegaio: �Μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πορεύεται έχοντας αφήσει τη χώρα στον αυτόματο πιλότο.�

ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;Αναταραχή στις φυλακές του Ελαιώνα.

ΝΕΚΡΗ ΠΙΣΘΑΓΚΩΝΑ ΔΕΜΕΝΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ
Χάσαμε τον «άγγελό» μας
λένε οι φυλακισμένες του Ελαιώνα
Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου

Πισθάγκωνα δεμένη με χειροπέδες και με αίμα στο πρόσωπο, βρέθηκε νεκρή κρατούμενη που μεταγόταν με πλοίο από τον Πειραιά στο Ηράκλειο।

Το περιστατικό σημειώθηκε στο πλοίο ΚΡΗΤΗ 2 και το γεγονός αποδίδεται από τις συγκρατούμενές της 40χρονης γυναίκας στη χρήση ναρκωτικών φαρμάκων που χορηγήθηκαν στην κρατούμενη από τη Δ/νση των φυλακών. Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ πρόσφατα αποφυλακισθείσα η κ. Μαριάνθη Πατσελή, με εντολή της Διεύθυνσης χορηγούνται ναρκωτικά φάρμακα στις κρατούμενες καθημερινά για να διατηρούνται σε καταστολή. Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα Stendon, Decipal, Malarad, Minitra και Lonargal.

Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων κρατουμένων γυναικών, στην άτυχη Κατερίνα Γ. είχαν χορηγηθεί δύο χάπια πριν την αναχώρησή της για το λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να διατηρηθεί σε κατάσταση καταστολής.

Η κ. Μαριάνθη Πατσελή υποστηρίζει ότι η Κατερίνα αρνούνταν να πάρει φάρμακα τους τελευταίους μήνες, σε μία προσπάθεια απεξάρτησης καθώς η ίδια είχε
συλληφθεί για χρήση ναρκωτικών. Ωστόσο τελευταία η Κατερίνα αντιμετώπιζε έντονες πιέσεις και προβλήματα από τη διεύθυνση των φυλακών. Αιτία αποτέλεσε το γεγονός ότι είχε ηγηθεί της έντονης διαμαρτυρίας των γυναικών κρατουμένων που υποβάλλονται μέχρι και σήμερα στον εξευτελισμό της κολπικής εξέτασης από μη γιατρό αλλά από υπαλλήλους ανθρωποφύλακες κάθε που επιστρέφουν στη φυλακή από δικαστήριο ή από άδεια. Το αποτέλεσμα ήταν να κλωνιστεί η ψυχική της υγεία και όταν της ανακοινώθηκε ότι θα μεταχθεί στις φυλακές της Κρήτης αναγκάστηκε να δεχθεί τα ψυχοφάρμακα που της χορηγήθηκαν.

Η άτυχη γυναίκα οδηγήθηκε μέσα στο πλοίο ΚΡΗΤΗ 2. Εκεί οι αστυνομικοί την παράτησαν δεμένη πισθάγκωνα με χειροπέδες σε μια γωνιά στα αεροπορικά καθίσματα του πλοίου, αποκλείοντας τον χώρο από άλλους επιβάτες. Ξέχασαν εκεί την Κατερίνα μέχρι το πρωί που το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου. Τότε διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα βρισκόταν σε κώμα ενώ στο πρόσωπό της υπήρχαν αίματα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Μανώλης Μιχαλοδημητράκη, η γυναίκα δεν φέρει μώλωπες και από πρώτης όψεως δεν απέδωσε το θάνατό της σε εγκληματική ενέργεια. Πιθανολογείται – μέχρι να ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές – ότι ο θάνατος της γυναίκας προέκυψε από υπερβολική χρήση ναρκωτικών φαρμάκων.

Εξ’ αιτίας του ανεξήγητου μέχρι στιγμής θανάτου της κρατούμενης, επικρατεί αναταραχή και ένταση στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι αυτή την ώρα οι κρατούμενες αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους.

Το μέλος της Πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των κρατουμένων Πάνος Λάμπρου, μας μετέφερε ότι απόγνωση επικρατεί στις φυλακές καθώς οι φυλακισμένες υποστηρίζουν ότι μαζί με την Κατερίνα που ήταν αγωνίστρια έχασαν τον «άγγελό» τους.

Και ξυλοδαρμός κρατούμενου

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης το πρωί ο κρατούμενος Γ. Δημητράκης, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τους συντρόφους του ως «αντιεξουσιαστής», ξυλοκοπήθηκε από το μέλος της «Χρυσής Αυγής», Περίανδρο, ο οποίος την προηγούμενη βδομάδα καταδικάστηκε τελεσίδικα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του συνδικαλιστή φοιτητή Δ. Κουσουρή.
Ο Περίανδρος μαζί με άλλους δυο συγκρατούμενούς του, επιτέθηκαν στον κρατούμενο Γ. Δημητράκη, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κατάσταση της υγείας του δεν κρίθηκε σοβαρή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εδώ και πολύ καιρό ο Γ. Δημητράκης ζητούσε μεταγωγή σε άλλη φυλακή αλλά το αίτημα του «φυλάχθηκε» στις καλένδες από τη διεύθυνση της φυλακής. Το πλέον περίεργο και ανεξήγητο είναι ότι ο Δημητράκης κρατούνταν στην ίδια πτέρυγα με ακροδεξιά στοιχεία, μέλη της «Χρυσής Αυγής».
Κόντρα στην αδιαφορία και την απάθεια των πρώην υπουργών Μ। Κεφαλογιάννη και Γ. Βουλγαράκη που απαξίωσαν να ασχοληθούν
Μεταφορικό Ισοδύναμο ένα όνειρο που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου
Με εντατικούς ρυθμούς προωθείται η εφαρμογή του Μεταφορικού ισοδύναμου από το Υπουργείο Ναυτιλίας। Νωρίτερα το απόγευμα ολοκληρώθηκε σύσκεψη τεχνοκρατών του υπουργείου υπό την προεδρεία του υπουργού Αναστάση Παπαληγούρα ο οποίος έδωσε εντολές για την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών, προκειμένου να εξασφαλιστεί το απαραίτητο κεφάλαιο και να επιλεγούν τα νησιά που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος του Δικτύου Μικρών Νησιών Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο της Τήλου και άλλους νησιώτες και με τη συνεργασία ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας άλλά και με τη στήριξη όλων σχεδόν των παρατάξεων, κατήρτησαν το σχέδιο νόμου που αφορά στο Μεταφορικό Ισοδύναμο το οποίο και από τον Δεκέμβριο παρέδωσαν στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι με την εφαρμογή του Μεταφορικού ισοδύναμου, το οποίο από το 1976 εφαρμόζεται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, θα μειωθεί δραστικά το κόστος των ακτοπλοϊκών ναύλων καθώς το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση της κάλυψης των δαπανών του πλοιοκτήτη και της διασφάλισης λογικού κέρδους για την εταιρία. Το θέμα ανέδειξε ο δήμαρχος της Τήλου Τάσος Αλιφέρης με τον οποίο το υπουργείο Ναυτιλίας υπό τη νέα ηγεσία του έχει στενή συνεργασία σε αντίθεση με τους υπουργούς Μανώλη Κεφαλογιάννη και Γιώργο Βουλγαράκη οι οποίοι αρνούνταν να εξετάσουν το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαληγούρας, έδωσε εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες να συνεργαστούν για το θέμα με τον υφυπουργό Πάνο Καμένο ο οποίος απουσίαζε από τη σύσκεψη για άλλο υπηρεσιακό θέμα. Τέλος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπαληγούρας αναζητεί σε πρώτη φάση 600.000 ευρώ προκειμένου το Ισοδύναμο Μεταφορικό να εφαρμοστεί το συντομότερο σε επιλεγμένα νησιά.

ΜΕ stendon ΤΑΞΙΔΕΨΕ Η ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΝΕΚΡΗ

Της έδωσαν stendon και την έδιωξαν για τις φυλακές Αλικαρνασσού Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου Με στεντόν και άλλο ένα χάπι ναρκωτικό που της χορηγήθηκαν με εντολή της Διεύθυνσης των Φυλακών Θήβας ταξίδεψε η Κατερίνα για τις φυλακές Ηρακλείου. Έρωτήματα προκύπτουν για την ανάγκη μεταγωγής της από τη Θήβα στην Αλικαρνασό αφού σε λίγες ημέρες έπρεπε να εμφανιστεί στο Βόλο για δίκη। Το τυπικό Δελτίο Τύπου του ΥΕΝΑΠ για τον θάνατο της Κατερίνας Γκουλιώνη: Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» Ν. Χανίων 25, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά προς Ηράκλειο, ότι 41χρονη επιβάτης, η οποία ήταν κρατούμενη και συνοδευόταν από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν σε λιποθυμική κατάσταση. Με τον κατάπλου του πλοίου, η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΕ.ΠΑ.Γ. Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομία. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ΝΕΚΡΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ, ΔΕΜΕΝΗ ΠΙΣΘΑΓΚΩΝΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ, ΚΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Η Κατερίνα Γκουλιώνη, κατά τη διάρκεια πειθαρχικής της μεταγωγής από τις φυλακές της Θήβας στην ΑΛικαρνασσό, βρέθηκε νεκρή στις 6 το πρωί στο καράβι. Ήταν δεμένη με χειροπέδες πισθάγκωνα και χτυπημένη στο πρόσωπο. Για τον θάνατο - ή μήπως δολοφονία; - της Κατερίνας οι κρατούμενες της Θήβας έχουν ξεκινήσει στάση και αρνούνται να μπουν στα κελιά τους। Αυτά μας ενημέρωσαν από το keli.gr και φυσικά θα ακολουθήσει ρεπορτάζ.

ΚΡΑΥΓΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ και μέσα από τον τάφο!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ Πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κατά τη διάρκεια μεταγωγής η Κατερίνα Γκουλιώνη www.keli.gr Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009 Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές της Θήβας την Κυριακή – πούλμαν θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το άγαλμα της Αθηνάς στο Πεδίο του Άρεως. Η Κατερίνα μας έφυγε. Η Κατερίνα των πειθαρχείων, της απομόνωσης, των αγώνων. Η Κατερίνα φύλακας άγγελος για τις άλλες κρατούμενες. Η Κατερίνα, που πρώτη άρχισε το κύμα της ανυπακοής, που πρώτη αρνήθηκε να υποστεί το βασανιστήριο της κολπικής έρευνας μέσα στις φυλακές. Η Κατερίνα Γκουλιώνη, ο άνθρωπός μας από την περίοδο της κινητοποίησης των κρατουμένων τον Νοέμβριο. Η Κατερίνα, γλυκιά και αντάρτισσα, ανυπάκουη μέχρι το τέλος. Βρέθηκε νεκρή μέσα στο πλοίο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κατά τη διάρκεια εκδικητικής μεταγωγής από τη Θήβα στην Κρήτη. Συγκρατούμενοί της καταγγέλλουν ότι η Κατερίνα βρέθηκε στις 6 το πρωί πισθάγκωνα δεμένη –το υπουργείο το αρνείται- και με αίματα στο πρόσωπό της. Οι ευθύνες του υπουργείου, σε κάθε περίπτωση, είναι μεγάλες. Για τις μεταγωγές και τον τρόπο που αυτές γίνονται, για την αδιαφορία των υπεύθυνων που μεταχειρίζονται το κρατούμενο σαν αντικείμενο... Αχ Κατερίνα δεν πρόλαβες να δεις να καταργείται το βασανιστήριο της κολπικής έρευνας. Δεν θα πιούμε ποτέ ελεύθεροι ούζα κάτω από τον ζεστό ήλιο. Δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα το όνειρο να συνεδριάσουμε από κοινού στα γραφεία της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Αχ Κατερίνα δεν τα κατάφερες να απεγκλωβιστείς από όσα σε κυνήγαγαν, χρόνια τώρα. Όμως, Κατερίνα δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα μας συντροφεύει η φωνή σου, οι αγωνίες σου, η ευγένεια σου. Οι συγκρατούμενές σου και αυτή τη στιγμή είναι δίπλα σου. Και εμείς εδώ στην Πρωτοβουλία νιώθουμε οργή, αλλά και ακόμη πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι. Την Κυριακή Κατερίνα θα είμαστε έξω από τις φυλακές στη Θήβα. Για να υποκλιθούμε μπροστά σου. Για να τιμήσουμε την προσπάθειά σου, την ανθρωπιά σου, τις αδυναμίες σου, Κατερινάκι! Την Κυριακή, στις 10 το πρωί πούλμαν της Πρωτοβουλίας θα ξεκινήσει από το Πεδίο του Άρεως (Άγαλμα της Αθηνάς) για τις φυλακές της Θήβας. Καλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, γυναίκες και άντρες, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας.

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 3

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ Χριστούγεννα μέσα στο κελί Μισητοί μου κανίβαλοι www.keli.gr 28 Δεκεμβρίου 2008 Oταν είσαι αθώος και είσαι φυλακή θα αγανακτήσεις για τη δικαστική πλάνη ή την πλεκτάνη που σε έβαλε μέσα. Όταν όμως η πλεκτάνη έχει γίνει νόμος και σου έχει κλέψει όλη τη ζωή μόνο και μόνο επειδή εξαρτήθηκες και αρρώστησες, επειδή έκανες χρήση μιας ουσίας και η ιδιοτελής βαρβαρότητα με νόμο σε έβαλε στη φυλακή, τι θα πεις; Θα αρκεστείς στο ό,τι όλο αυτό οφείλεται στην κοινωνική πλάνη και θα ευχηθείς χρόνια πολλά; Πόσος χαζός μπορεί αν είναι ένας άνθρωπος για να εύχεται ευχές στους δήμιούς του; Και άντε και να ευχηθείς, ποια θα είναι η καταλληλότερη ευχή; «Την αρρώστια μας να έχουμε να σας ταΐζουμε»; Αγαπητοί μου συμπολίτες (κλέφτες και λωποδύτες), σας εύχομαι να αρρωστήσετε, να δουλεύετε μια ζωή και να σας παίρνουν όλα τα λεφτά και να σας καταστρέφουν τη δουλειά. Να σας αφήνουν δίχως μία, να σας βάζουν φυλακή, να σας βάζουν και χρηματική ποινή μετά και βγαίνοντας να χρωστάτε και από πάνω. Να σας βάζουν στη φυλακή, να ζείτε ο ένας πάνω στο άλλο και να σας στερούν όλα. Να έρχεται ο κάθε αμόρφωτος, άρρωστος, κομπλεξικός φύλακας και να επεμβαίνει ακόμη και στην ποιότητα του χαρτιού υγείας που θα χρησιμοποιήσετε. Και να σας υποχρεώνει να παίρνετε το πιο ακριβό και το χαράτσι να πηγαίνει στις τσέπες του. Να είναι τα παιδιά και οι γονείς σας έξω και να μην μπορείτε να τους συνδράμετε ούτε στο ελάχιστο^ αντιθέτως να τους ζητάτε και βοήθεια. Στη χώρα των κανιβάλων που γεννήθηκα και έζησα σαράντα μαρτυρικά χρόνια, η ατυχία και κακοτυχία μου είναι αυτοί οι κανίβαλοι. Οι κανίβαλοι που έχουν γνώμη (για τους άλλους πάντα) και ψηφίζουν και κάνουν κόλαση τη ζωή των άλλων. Μισητοί μου κανίβαλοι, κανείς σας δεν μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών του. Όλοι ξέρετε ότι το εμπόριο των απαγορευμένων ουσιών ανθεί και ότι οι έμποροι δεν είναι φυλακή. Όλοι ξέρετε ότι οι μπάτσοι πουλάνε ναρκωτικά. Αν αύριο απαγορευτεί το τσιγάρο και θεσπιστεί νόμος να μπαίνουν οι καπνιστές στη φυλακή όλοι θα αντιδράσετε. Για μας δεν αντιδράει σχεδόν κανένας. Γιατί πολλοί αισχροκερδούν εις βάρος μας και άλλους σας βολεύει. Φάτε λοιπόν τα μελομακάρονά σας, ρίξτε τους χορούς σας στολισμένοι, καλοί μου συμπολίτες. Εγώ έχω πλέον, μόνο ένα να γιορτάζω. Αυτό που δεν μπορείτε ποτέ να μου του αρπάξετε, γιατί όλα τα άλλα μου τα πήρατε^ ότι δεν σας μοιάζω. Κατερίνα Γκουλιώνη

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 2

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ Γράμμα από τη φυλακή Διαβατών Κατερίνα άντε σωφρονίσου www.keli.gr Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009 Κατερίνα (ΓΚ): «Ποινική» κρατούμενη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, κατηγορούμενη για διακίνηση ναρκωτικών σε άλλο χρήστη κατ’ ομολογία του αποποιούμενος των δικών του ευθυνών της «μεγάλης» ποσότητας των 20 γραμμαρίων. Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς άλλο αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο μία άτυπη προανακριτική ομολογία δικάστηκε και εκτίει ποινή κάθειρξης 6 ετών, όπως και αρκετοί «έμποροι» σε αυτή τη χώρα. Το Σύνταγμα λεει ένοχος ένοχο ου ποιεί αλλά δεν βαριέσαι μήπως όλα όσα λεει το Σύνταγμα τα τηρεί κανείς σε αυτή τη χώρα; Το ότι είμαι ήδη χρήστρια εδώ και 20 χρόνια χωρίς καμία βοήθεια μετράει; Όπως και μερικές εκατοντάδες, χιλιάδες άλλοι θα μπορούσα να πω, αφημένοι στη μοίρα τους. Μήπως το ότι δεν προέκυψε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ενοχής και ακόμα και ο ρουφιάνος που είπε εναντίον μου ψέματα το ότι πιέστηκε από τους μπάτσους και πείστηκε ότι θα καθάριζε ο ίδιος μέτρησε πουθενά; Μα είπαμε ότι είναι σύνηθες φαινόμενο. Οι αδέκαστοι και ευυπόληπτοι δικαστές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, πρέπει να εξαντλούν την αυστηρότητά τους στους κακούργους χρήστες για να σωθεί η κοινωνία μας, τα παιδιά μας, η υπόληψή μας. Στα μπουντρούμια όλους. Όσοι πιο πολύ τόσο πιο βαθιά. Όσους εξοντώσουμε τόσο καλύτερα, τόσο πιο καθαρή θα είναι η κοινωνία μας. Κρίμα που δεν είμαστε στο Μεσαίωνα να τους κάψουμε όλους στην πυρά να ησυχάσουμε. Ας δούμε όμως τι πραγματικά συνέβη με την Κατερίνα. Είχε την ατυχία να γεννηθεί έξυπνη, ευαίσθητη και αντιδραστική. Όσο μεγάλωνε δεν της άρεσε αυτή η κοινωνία. Δεν άντεξε την υποκρισία της και τη φθορά της και έτσι επέλεξε τη λύση των ναρκωτικών. Κακό μεγάλο. Έβλαψε ανθρώπους. Ποιους; Τον εαυτό της και την οικογένειά της. Και έτσι κατέληξε στη φυλακή σιδεροδέσμια, να πληρώσει τα βάρη και τα αδικήματά της. Όμως και εκεί δεν καθόταν φρόνιμα. Δεν ήταν «καλή» κρατούμενη. Δεν έσκυβε το κεφάλι όταν οι δεσμοφύλακες, στο πλαίσιο του σωφρονισμού της έλεγαν ότι παράλογο τους ερχόταν στο κεφάλι. Δεν το βούλωνε όταν έβλεπε την αδικία σε όλο της το μεγαλείο. Δεν έκανε τα στραβά μάτια στην κατάχρηση εξουσίας και δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται, να πρωτοστατεί για το δικαίωμά της στην αξιοπρέπεια. Και αφού ήταν «τέτοιο» άτομο, έπρεπε να εξοντωθεί ποικιλοτρόπως. Έρμαιο, πλέον, στα χέρια ανθρωποφυλάκων έτυχε «ιδιαίτερης μεταχείρισης». Η «συμμορία» του τότε Κορυδαλλού, έκρινε και αποφάσισε την καταστολή. Και αφού δεν καθόταν καλά να την καταστείλουν έγινε με το ζόρι. Της φόρτωσαν πειθαρχικά, την έστειλαν και μερικές φορές στο ψυχιατρείο, την αποτρέλαναν και νόμιζαν ότι καθάρισαν. Όμως η Κατερίνα στις αναλαμπές της πάλι τους ενοχλούσε. Έτσι αποφάσισαν να την ξεφορτωθούν. Μεταγωγή. Αυτό ήταν και το λάθος τους. Βρήκε τη δύναμη να ανακάμψει και να συνέλθει. Ξαναβρήκε τον εαυτό της και όταν έγινε η κινητοποίηση των κρατουμένων η Κατερίνα πρωτοστάτησε στις φυλακές διαβατών. Αλλά και όταν αναστάλθηκε η κινητοποίηση, εκείνη συνέχισε να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των κρατουμένων και τις παραβιάσεις για την κατάχρηση της εξουσίας των ανθρωποφυλάκων των Διαβατών. Τους μπήκε πολύ στη μύτη, τους στρίμωξε, απαίτησε το δικαίωμα της αξιοπρέπειας. Έτσι και η άλλη «συμμορία» των Διαβατών αποφάσισε να την ξεφορτωθεί. Μεταγωγή…στη Θήβα και ας τα βγάλουν πέρα μαζί της τώρα οι άλλοι που την έστειλαν εκεί. Κατερίνα άντε σωφρονίσου. Το Υπουργείο εξήγγειλε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει καμία εκδικητική μεταγωγή μετά τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων. Δεν πιστεύω να νομίζετε ότι είναι κάτι τέτοιο, απλά φταιει η Κατερίνα και η κάθε Κατερίνα που δεν σκύβει το κεφάλι. Μαριάνθη

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ Πολλές κρατούμενες αρνούνται την εξευτελιστική κολπική έρευνα Καλή αρχή από την Κατερίνα www.keli.gr Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009 Εδώ και χρόνια οι γυναίκες κρατούμενες υποβάλλονται στην εξευτελιστική κολπική εξέταση. Αυτό το ακραίο μέτρο, για τη δήθεν απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στις φυλακές, έχει γίνει καταχρηστικός θεσμός σε Κορυδαλλό και Θήβα, καταλύοντας κάθε αρχή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και αρκετών άρθρων του σωφρονιστικού κώδικα, που μιλούν για διασφάλιση του σεβασμού της αξιοπρέπειας του κρατούμενου. Είναι αυτονόητο ότι καμιά κρατούμενη δεν προσπάθησε ποτέ να εισάγει ναρκωτικά κατ΄ αυτόν τον τρόπο εφ΄ όσον είναι δεδομένος ο συγκεκριμένος έλεγχος και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος αυτό να συμβαίνει κάθε φορά που κάποια εισέρχεται σε κατάστημα κράτησης. Αυτό το μέτρο όταν προβλέφθηκε, πριν πολλά χρόνια ήταν για να γίνεται αιφνιδιαστικά και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που υπήρχαν βάσιμες υπόνοιες ή πληροφορίες για επικείμενη εισαγωγή ναρκωτικών. Εφόσον, όμως συμβαίνει πάντα έχει καταντήσει και μια ακόμη μέθοδο βασανισμού των κρατουμένων και καταρράκωση της προσωπικότητάς τους. Επιπλέον εκτός των ψυχολογικών προβλημάτων που προκαλεί είναι και επικίνδυνο για τη σωματική υγεία των ανθρώπων επειδή γίνεται συνήθως από ανίδεους υπαλλήλους ή ανειδίκευτο προσωπικό. Ελάχιστες φορές, στον Κορυδαλλό όταν βρίσκεται εκεί ο γυναικολόγος η εξέταση αυτή γίνεται απ΄ αυτόν. Όμως τα εργαλεία του και κυρίως ο διαστολέας κόλπου είναι σκουριασμένος και δεν αποστειρώνονται σωστά. Τα βάζουν σε ένα δίσκο και τα μουσκεύουν με αντισηπτικό και τα χρησιμοποιούν σε δεκάδες κρατούμενες χωρίς περαιτέρω αποστείρωση. Οι κρατούμενες μπορούν να ελεγχθούν με άλλους τρόπους που δεν προσβάλουν την προσωπικότητά τους και δεν δημιουργούν τέτοια προβλήματα. Όμως οι κύριοι του Κορυδαλλού και της Θήβας επιμένουν να τις υποβάλουν σε αυτόν τον εξευτελισμό. Οι τρόποι αυτοί είναι: υπερηχογράφημα, μηχάνημα ανιχνεύσεων ναρκωτικών, το ναρκοτέστ κ.α. Πρόσφατα η Κατερίνα Γκουλιώνη αρνήθηκε να δεχθεί αυτόν τον έλεγχο όταν βρέθηκε στον Κορυδαλλό για κάποιο δικαστήριο της. Ζήτησε υπερηχογράφημα και το αποτέλεσμα της εξέτασης έδειξε «καθαρή». Παρ΄ όλα αυτά την κράτησαν στην απομόνωση επί σειρά ημερών. Η απομάκρυνσή της από την απομόνωση έγινε δυνατή μετά από παρέμβαση της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Κατά την επιστροφή της στη Θήβα συνέβη ακριβώς το ίδιο σκηνικό. Πάλι η Κατερίνα αρνήθηκε τον εξευτελιστικό έλεγχο, πάλι απομόνωση, παρότι ζήτησε να τις γίνει οποιαδήποτε άλλη νόμιμη εξέταση. Μετά από παρέμβαση της «Πρωτοβουλίας» η Κατερίνα μετά από τέσσερις μέρες στην απομόνωση –ειδικό χώρο τον ονομάζουν- πήγε στο θάλαμο με τις άλλες κρατούμενες. Αρκετές κρατούμενες αποφάσισαν να αντιδράσουν με όποιο κόστος και δεν θα δεχτούν, πλέον, αυτού του είδους εξέτασης, ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία, αλλά και για να συμπαρασταθούν στην Κατερίνα που έκανε την αρχή. Γιατί πολύ απλά η αξιοπρέπεια δεν διαπραγματεύεται. Μαριάνθη, κρατούμενη στις φυλακές Διαβατών

Λιμενικοί κάλυψαν συναδέλφους και τώρα τήν πληρώνουν

Ιστορίες για αγρίους στη Μυτιλήνη... Παραπτώματα, παραβάσεις και (επειδή ο ψεύτης και ο κλεφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται) ήρθε η τιμωρία! Με χθεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που είχε διατάξει ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Θεόδωρος Ρεντζεπέρης, με αφορμή τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Ε» στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου για τα έργα και τις ημέρες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος στο Μόλυβο την περίοδο του καλοκαιριού του 2006। Η εν λόγω ΕΔΕ είχε ανατεθεί και πραγματοποιήθηκε από το διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διεύθυνσης του Λιμενικού Σώματος.Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, «από το πόρισμα της ΕΔΕ προέκυψαν πειθαρχικά παραπτώματα τα οποία αποτελούν και υπηρεσιακές παραβάσεις οργάνων στελεχών Λ.Σ., που υπηρετούν σε λιμενικές αρχές της Λέσβου και προωθείται ο πειθαρχικός τους έλεγχος». Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, «τα σχετικά ποινικά αδικήματα για τα οποία έχουν υποβληθεί μηνύσεις κατά των λιμενικών οργάνων, αποτελούν αντικείμενο εξέτασης από το Ναυτοδικείο Πειραιά, όπου εκκρεμεί μέχρι σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης».Όπως είναι γνωστό, έξι λιμενικοί του Μολύβου με μηνύσεις και αγωγές σε βάρος του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα προσπαθούσαν να σταματήσουν τη δημοσιογραφική έρευνα για το τι συνέβη το βράδυ της 4ης προς 5η Αυγούστου 2006 από τα συγκεκριμένα στελέχη, σε βάρος πολιτών στο λιμάνι του Μολύβου. Μάλιστα, στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου προσπάθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου να σταματήσουν δημοσιοποίηση στοιχείων της δημοσιογραφικής έρευνας του αρχισυντάκτη του «Ε», μεταξύ των οποίων το σε βάρος τους κατηγορητήριο από τον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά. Παρά ταύτα δεν τα κατάφεραν...Τι είδε το φως της δημοσιότηταςΗ έρευνα δε σταμάτησε, αντίθετα είδαν το φως της δημοσιότητας πραγματικά συγκλονιστικά στοιχεία, τα οποία στηρίζονται σε ντοκουμέντα-αντίγραφα φύλλων του ημερολογίου του λιμεναρχείου Μήθυμνας, του λιμεναρχείου Μυτιλήνης και του πλωτού σκάφους του Λιμενικού Σώματος 610.Όπως τα ντοκουμέντα που δημοσιοποιήθηκαν και υποχρέωσαν τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος να διατάξει ΕΔΕ και απεδείκνυαν ότι ο ένας από τους έξι, λιμενοφύλακας Σεβαστέλλης Παναγιώτης, το βράδυ της 4ης προς 5η Αυγούστου 2006 ήταν εν πλω ανάμεσα στα νησιά Τομαρονήσια και στο Ακρωτήριο Κόρακας, ενώ την ίδια ώρα κατέθετε ως μάρτυρας σε βάρος των πολιτών στο λιμεναρχείο Μυτιλήνης! Το ΠΛΣ 610 ξεκίνησε την περιπολία του στις 23:40, μόλις πέντε λεπτά μετά την εμφάνιση των πολιτών στο λιμεναρχείο της Μήθυμνας, με κυβερνήτη τον αρχικελευστή Γκόλια Νικόλαο, ενώ ο ίδιος πρωταγωνιστούσε επί ώρα σε επεισόδιο μέσα στο λιμεναρχείο, επεισόδιο για το οποίο μάλιστα ήδη κατηγορείται για εξύβριση κατά συναυτουργία και απλή σωματική βλάβη. Ω του θαύματος, μόλις πέντε λεπτά αργότερα, στις 23:45 ο τότε λιμενάρχης Μήθυμνας και σημερινός διοικητής Λιμενικής Αστυνομίας του λιμεναρχείου Μυτιλήνης, Νικόλαος Γρηγορέλλης, εξετάζεται από τον αγροτικό γιατρό Μήθυμνας, μάλιστα εκδίδει και σχετική γνωμάτευση, ως θύμα επίθεσης εναντίον του των πολιτών που κατηγορούνται ότι τον χτύπησαν.Σα να μην έφταναν όλα αυτά, μέσα σε 15 λεπτά από την εξέτασή του ο κ. Γρηγορέλλης επιστρέφει στο λιμεναρχείο, επικοινωνεί με τον τότε λιμενάρχη και την τότε αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, καλεί τον οδηγό του περιπολικού αυτοκινήτου ο οποίος και κατεβαίνει στο λιμεναρχείο Μήθυμνας, επιβιβάζει του κατηγορούμενους - που όμως δε διώκονται και ούτε καν μήνυση δεν έχει κατατεθεί εναντίον τους -, σιδηροδέσμιους στο περιπολικό και ξεκινά για τη Μυτιλήνη. Μόλις 40 λεπτά από το ξεκίνημα του αυτοκινήτου από το Μόλυβο, στις 12:40 έχουν διανυθεί 70 χιλιόμετρα του γνωστού δρόμου από το Μόλυβο στη Μυτιλήνη και ο κ. Γρηγορέλλης υπογράφει τη μήνυση σε βάρος των πολιτών που ήδη έχει συνταχθεί!Ελάχιστα λεπτά μετά την κατάθεση της μήνυσης του κ. Γρηγορέλλη, στη 01:30, καταθέτει ενόρκως και ο εν περιπολία - σύμφωνα με το ημερολόγιο του σκάφους ΠΛΣ 610 -, ευρισκόμενος μίλια μακριά λιμενοφύλακας, Παναγιώτης Σεβαστέλλης!Αλλά και…Όλως τυχαίως το περιπολικό λιμενικό σκάφος που κυβερνά ο αρχικελευστής Νικόλαος Γκόλιας, σύμφωνα με το ημερολόγιο του σκάφους, προσεγγίζει το λιμάνι της Μυτιλήνης στις 7 το πρωί και αποπλέει από αυτό στις 8 το πρωί, ενώ πραγματοποιεί κατάπλου στη βάση του, το λιμάνι του Μολύβου, στις 9 το πρωί, χωρίς καμμιά από αυτές τις κινήσεις να καταγραφεί στα ημερολόγια του λιμεναρχείου Μυτιλήνης ή ακόμα και του λιμεναρχείου Μήθυμνας. Εδώ ας σημειωθεί ότι τα ημερολόγια αυτά στο σύνολό τους είναι επικυρωμένα διά της υπογραφής των από τους αξιωματικούς των δυο λιμεναρχείων και ιδιαίτερα από τους δύο λιμενάρχες, τον τότε λιμενοσταθμάρχη Μήθυμνας, Νικόλαο Γρηγορέλλη, και τον τότε λιμενάρχη Μυτιλήνης, Απόστολο Μικρομάστορα!Η εξαφάνιση της μηχανής!Ας σημειωθεί και ότι ενώ ο κ. Σεβαστέλλης περιπολεί στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας μαζί με το λιμενοφύλακα κ. Γιαννάκα Χαράλαμπο πρωταγωνιστούν και σε μια άλλη απίστευτη, συνδεδεμένη με την παρουσιαζόμενη, ιστορία, στην οποία στις καταθέσεις τους αρνούνται οιαδήποτε σχέση, πλην όμως ο κ. Μικρομάστορας την επιβεβαιώνει σημειώνοντας πως ήταν εν γνώσει τους.Σύμφωνα με το σε βάρος τους κατηγορητήριο που υπογράφει η εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά, οι λιμενοφύλακες Γιαννάκας και Σεβαστέλλης «κατέστρεψαν κατασχεμένο πράγμα», την περιβόητη φωτογραφική μηχανή που κατέσχεσαν από τους δυο συλληφθέντες πολίτες! Επίσης κατηγορούνται πως έβαλαν το φωτογράφο στον οποίο προσκόμισαν τη φωτογραφική μηχανή «να εκθέσει εν γνώσει του ψέματα»! Τουλάχιστον ο κ. Σεβαστέλλης την ώρα που έκανε όλα τα παραπάνω για τα οποία κατηγορείται… ταξίδευε με το σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην οριογραμμή Ελλάδας - Τουρκίας. Επίσης συνόδευσε στο δικαστήριο της Μυτιλήνης τους «τυλιγμένους σε μια κόλλα χαρτί» πολίτες, μαζί με τον κ. Γιαννάκα, αλλά προπάντων με το λιμενοσταθμάρχη Μήθυμνας κ. Γρηγορέλλη, ο οποίος υπογράφει και επικυρώνει με την υπογραφή του το ημερολόγιο του ΠΛΣ 610, αλλά και του λιμεναρχείου Μήθυμνας, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Σεβαστέλλης τουλάχιστον εκείνη την ώρα ήταν… εν πλω!Απίστευτα πράγματα…Οι κατηγορίεςΝα σημειώσουμε πως από προηγούμενη ΕΔΕ αποκαλύφθηκε και μια ολόκληρη επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών που είχε σχετικά με το συμβάν ο τότε σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος, λιμενάρχης Μήθυμνας Νίκος Γρηγορέλλης, ο οποίος και σήμερα υπηρετεί στο λιμεναρχείο Μυτιλήνης, παρά του ότι σε βάρος του βεβαιώθηκαν σημαντικές διοικητικές παραβάσεις και επιβλήθηκαν διοικητικές ποινές μεταξύ των οποίων και αυτή της φυλάκισης 15 ημερών!Της προανάκρισης που πραγματοποιήθηκε σε βάρος των έξι, ως αποτέλεσμα της προηγούμενης ΕΔΕ, ακολούθησε απαγγελία κατηγοριών από την αντιεισαγγελέα, στρατιωτικό δικαστή Β΄ Μαντζούκα Καλλίνω, η οποία και τους παρέπεμψε να δικαστούν. Το σημαιοφόρο του Λιμενικού Σώματος Γρηγορέλλη Νικόλαο με τις κατηγορίες της εξύβρισης, της κακόβουλης βλασφημίας και της απειλής. Τον αρχικελευστή Πανσεληνά Γρηγόριο και τον κελευστή Παπαδόπουλο Γεώργιο για εξύβριση κατά συναυτουργία. Το λιμενοφύλακα Σεβαστέλλη Παναγιώτη για εξύβριση κατά συναυτουργία, παραβίαση κατάσχεσης κατά συναυτουργία, καταστροφή εγγράφου κατά συναυτουργία και ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε ψευδή ανωμοτί κατάθεση. Ανάλογες κατηγορίες με το λιμενοφύλακα Σεβαστέλλη, αντιμετωπίζει ο λιμενοφύλακας Γιαννάκας Χαράλαμπος, ενώ ο αρχικελευστής Γκόλιας Νικόλαος κατηγορείται για εξύβριση κατά συναυτουργία και απλή σωματική βλάβη.Η δημοσιοποίηση του παραπάνω κατηγορητηρίου αποτέλεσε αφορμή για την κατάθεση μήνυσης για… δυσφήμιση, συκοφαντία και προσβολή της προσωπικότητας των μηνυτών ως ανθρώπων, καθώς και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κατά του δημοσιογράφου, μήνυση που μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του αυτοφώρου σε βάρος του δημοσιογράφου και την ολιγόωρη σύλληψή του, γεγονός μάλιστα που προκάλεσε σειρά αντιδράσεων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο από τις δημοσιογραφικές επαγγελματικές ενώσεις.Η δημοσιοποίηση, κατά τον κ. Γρηγορέλλη και την παρέα του, κατηγοριών που τους έχουν αποδοθεί για πράξεις τους ως αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και λιμενοφύλακες του Λιμενικού Σώματος και προπάντων σε βάρος πολιτών, αποτελούν «δυσφήμιση, συκοφαντία και προσβολή της προσωπικότητας των μηνυτών ως ανθρώπων, καθώς και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων»!Ταυτόχρονα, οι έξι, κατά την πάγια τακτική της άμυνας διά της επιθέσεως, υπέβαλαν και αγωγή με την οποία ζητούν αποζημίωση 600 χιλιάδων ευρώ για τη δυσφήμιση που υπέστησαν και η οποία εκδικάζεται πρωτόδικα την ερχόμενη Πέμπτη 20 Μαρτίου.Ας σημειωθεί ότι η εκδίκαση της μήνυσης του κ. Γρηγορέλλη για απειλή, λόγω και έργω εξύβριση και απλή σωματική βλάβη κατά των πολιτών Κωνσταντίνου και Ισίδωρου Σταυράκη (των πολιτών που κατήγγειλαν τους λιμενικούς και εισέπραξαν… αντιμήνυση) εκκρεμεί, ενώ σε πρώτο βαθμό δικάστηκε και η αγωγή που υπέβαλαν ο κ. Γρηγορέλλης, ο οποίος στα σχετικά αποκαλυπτικά ρεπορτάζ είχε κατονομαστεί, όσο και οι Γκόλιας, Πανσεληνάς, Παπαδόπουλος, Γιαννάκας και Σεβαστέλλης, που δεν κατονομάστηκαν αλλά… αναγνώρισαν τον εαυτό τους στα δημοσιεύματα και οι οποίοι διεκδικούσαν άλλα 600.000 ευρώ! Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το δικαστήριο απήλλαξε τους καταγγέλλοντες, καταδίκασε δε πρωτόδικα (εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης) τον υπογράφοντα σε αποζημίωση τριών χιλιάδων ευρώ προς τον κ. Γρηγορέλλη και δύο χιλιάδων ευρώ προς τον κάθε έναν από τους πέντε άλλους θιγόμενους, οι οποίοι ουδέποτε κατονομάστηκαν, για πρώτη φορά δε τους είχε συναντήσει στην αίθουσα του δικαστηρίου! Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, τα γεγονότα που αναφέρθηκαν στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα ήταν αληθινά, πλην όμως χρησιμοποιήθηκαν οι φράσεις «Φαρ Ουέστ το λιμάνι του Μολύβου», «τους τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί», ενώ το καθεστώς στο λιμάνι του Μολύβου χαρακτηρίσθηκε «πολυκαταγγελόμενο», φράσεις οι οποίες και είναι… δυσφημιστικές!Έμπλεξαν και το Λευτέρη Παπαδόπουλο!Αλλά η πρώτη ΕΔΕ έφερε στο φως κι άλλα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την ιστορία της άσκησης βίας κατά των πολιτών στο λιμάνι του Μολύβου εκείνο το βράδυ της 4ης προς 5η Αυγούστου 2006. Στοιχεία που αποδεικνύουν πως έγινε προσπάθεια να «βγουν λάδι» οι έξι λιμενικοί που εμπλέκονταν στην όλη υπόθεση, φέρνει στο φως η μελέτης της ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε σε βάρος τους.Έτσι, όπως αποδεικνύεται τις πρώτες κιόλας μέρες μετά το συμβάν, στις 25 Αυγούστου 2006 ο τότε λιμενάρχης Μυτιλήνης, Απόστολος Μικρομάστορας, πραγματοποίησε πρόχειρη διοικητική διερεύνηση για το θέμα, την οποία υπέβαλε στην Αθήνα στοχεύοντας κυριολεκτικά να θάψει την όλη υπόθεση. Σε αυτήν «επιστρατεύτηκε» ως και ο γνωστός ποιητής Λευτέρης Παπαδόπουλος, με τον οποίο - σύμφωνα με το πόρισμά του - ο πρώην λιμενάρχης επικοινώνησε τηλεφωνικά. Με δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος διαψεύδει οιαδήποτε σχέση με το θέμα, όπως, δε, υποστηρίζει, ο κ. Μικρομάστορας ουδέποτε επικοινώνησε μαζί του και φυσικά δεν του είπε απολύτως τίποτα!«Σε τηλεφωνική επικοινωνία που ‘χα με το γνωστό μουσικοσυνθέτη Λευτέρη Παπαδόπουλο που βρισκόταν στο χώρο την ώρα του συμβάντος, ανέφερε ότι τα παιδιά είχαν δίκιο, έπραξαν καλά και τίποτα από αυτά που λένε αυτοί (δηλ. η οικογένεια Σταυράκη) για κακομεταχείριση δεν έγιναν», αναφέρει ο τότε λιμενάρχης Μυτιλήνης.Ο γνωστός ποιητής και δημοσιογράφος (σ.σ. και όχι… μουσικοσυνθέτης φυσικά) Λευτέρης Παπαδόπουλος, με τον οποίο το «Ε» επικοινώνησε, διέψευσε κάθε σχέση με τον κ. Μικρομάστορα, σημειώνοντας ότι ουδέποτε μίλησε μαζί του αλλά και αγνοεί την ύπαρξή του.Εδώ ας σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος δε θα μπορούσε να έχει σχέση με το συμβάν ούτε και να εκφράσει γνώμη για το αν υπήρξε κακομεταχείριση ή όχι, αφού ό,τι έγινε, έγινε μέσα στο λιμεναρχείο και φυσικά δε θα μπορούσε να γίνει αντιληπτό από το γνωστό για το ήθος του αλλά και την επαγγελματική του αξία δημοσιογράφο.

Πηγή εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ & aegean.blogspot.com