Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Κόντρα στην αδιαφορία και την απάθεια των πρώην υπουργών Μ। Κεφαλογιάννη και Γ. Βουλγαράκη που απαξίωσαν να ασχοληθούν
Μεταφορικό Ισοδύναμο ένα όνειρο που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου
Με εντατικούς ρυθμούς προωθείται η εφαρμογή του Μεταφορικού ισοδύναμου από το Υπουργείο Ναυτιλίας। Νωρίτερα το απόγευμα ολοκληρώθηκε σύσκεψη τεχνοκρατών του υπουργείου υπό την προεδρεία του υπουργού Αναστάση Παπαληγούρα ο οποίος έδωσε εντολές για την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών, προκειμένου να εξασφαλιστεί το απαραίτητο κεφάλαιο και να επιλεγούν τα νησιά που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος του Δικτύου Μικρών Νησιών Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο της Τήλου και άλλους νησιώτες και με τη συνεργασία ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας άλλά και με τη στήριξη όλων σχεδόν των παρατάξεων, κατήρτησαν το σχέδιο νόμου που αφορά στο Μεταφορικό Ισοδύναμο το οποίο και από τον Δεκέμβριο παρέδωσαν στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι με την εφαρμογή του Μεταφορικού ισοδύναμου, το οποίο από το 1976 εφαρμόζεται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, θα μειωθεί δραστικά το κόστος των ακτοπλοϊκών ναύλων καθώς το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση της κάλυψης των δαπανών του πλοιοκτήτη και της διασφάλισης λογικού κέρδους για την εταιρία. Το θέμα ανέδειξε ο δήμαρχος της Τήλου Τάσος Αλιφέρης με τον οποίο το υπουργείο Ναυτιλίας υπό τη νέα ηγεσία του έχει στενή συνεργασία σε αντίθεση με τους υπουργούς Μανώλη Κεφαλογιάννη και Γιώργο Βουλγαράκη οι οποίοι αρνούνταν να εξετάσουν το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαληγούρας, έδωσε εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες να συνεργαστούν για το θέμα με τον υφυπουργό Πάνο Καμένο ο οποίος απουσίαζε από τη σύσκεψη για άλλο υπηρεσιακό θέμα. Τέλος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπαληγούρας αναζητεί σε πρώτη φάση 600.000 ευρώ προκειμένου το Ισοδύναμο Μεταφορικό να εφαρμοστεί το συντομότερο σε επιλεγμένα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου