Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΟΔΑΦΝΟΥΣΑ - ARODAFNOUSA


Περίπου 22 χλμ από την πόλη της Πάφου βρίσκονται το όμορφο χωριό Χούλου, που χτίστηκε 320 μέτρα επάνω από τη στάθμη θάλασσας. Το κύριο επάγγελμα των κατοίκων του χωριού, είναι η καλλιέργεια αμπέλων για την παραγωγή κρασιού, ή η σιτοκαλιέργεια. Επίσης παράγουν φασόλια, καπνό, αμυγδαλιές, ελιές, φρούτα, χαρούπια, και εσπεριδοειδή. Κάποτε το χωριό είχε μικτό πληθυσμό Ελλήνων και Τούρκων.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ... ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΝΟΣ ΣΟΥΛΗΣ

Κωνσταντίνος Σούλης,
Ο πρώτος Αρχηγός
Λιμενικού Σώματος
υπό ...προθεσμία
Ιανουάριος 2011 - Ιανουάριος 2012
Κάλεσε με επιστολή του το 2006 τον τότε βουλευτή Γιώργο Ανωμερίτη, να παρουσιαστεί στο γραφείο του στην οδό Αλκιβιάδου για να δώσει τα στοιχεία - στο πλαίσιο ΕΔΕ -  σύμφωνα με τα οποία τόσο ο ίδιος, όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου, μίλησαν στη Βουλή εξάροντας το ήθος και τη προσωπικότητα του αξιωματικού Κωνσταντίνου Λεγάκη.  Ήθελε επίσης να μάθει πως έφθασαν στα χέρια του κ. Ανωμερίτη τα στοιχεία που αφορούσαν τον φάκελο του αξιωματικού Μακρογιαννάκη, ο οποίος προήχθη αν και είχε δεχθεί δέκα (10) ποινές,  ενώ ταυτόχρονα αποστρατεύτηκε αναιτιολόγητα ο Κωνσταντίνος Λεγάκης ο οποίος διέθετε άριστο φάκελο.

Αυτός, ο μέχρι σήμερα Β΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού, Αντιναύαρχος Κωνσταντινος Σούλης, πήρε το "δακτυλίδι" τελικά της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος από το ΚΥΣΕΑ. 

Και το γεγονός μάλιστα  ότι δεν είναι επιθυμητός από τη κυβέρνηση, αλλά "αναγκαστικός Αρχηγός" πολύ απλά προκύπτει από το γεγονός ότι θα μπορούσε να είχε επιλεγεί ως Αρχηγός του Λιμενικού, από τη μέρα που ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντινάυαρχου Θανάση Μπούσιου. 

Κάποιοι... όμως άφησαν την πολιτική ηγεσία τόσο του ΥΘΥΝΑΛ όσο και του Υπ.Προ. να πιστεύουν ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να επιλέξει - σύμφωνα με τη κρίση και τις εκτιμήσεις της -  ανάμεσα στους καλύτερους τον καλύτερο για Αρχηγό του Σώματος, μέσα στον Ιανουάριο.  Έτσι έμεινε ακέφαλο το Λιμενικό Σώμα, από τον Οκτώβρη και για τρεις μήνες.  Όταν όμως χθες βράδυ,

Ε, ναι λοιπόν φταίω εγώ


Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η οποία ρίχνει το φταίξιμο σε μένα τον τον ένστολο, τον δημόσιο υπάλληλο και εκπαιδευτικό που μετά από 12 χρόνια παίρνω 1300 ευρώ και πρέπει να πληρώσω εγώ.

ΔΥΟ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ



Στη Γεωργία γεννήθηκε χθες το δικέφαλο μοσχαράκι.