Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ... ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΝΟΣ ΣΟΥΛΗΣ

Κωνσταντίνος Σούλης,
Ο πρώτος Αρχηγός
Λιμενικού Σώματος
υπό ...προθεσμία
Ιανουάριος 2011 - Ιανουάριος 2012
Κάλεσε με επιστολή του το 2006 τον τότε βουλευτή Γιώργο Ανωμερίτη, να παρουσιαστεί στο γραφείο του στην οδό Αλκιβιάδου για να δώσει τα στοιχεία - στο πλαίσιο ΕΔΕ -  σύμφωνα με τα οποία τόσο ο ίδιος, όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου, μίλησαν στη Βουλή εξάροντας το ήθος και τη προσωπικότητα του αξιωματικού Κωνσταντίνου Λεγάκη.  Ήθελε επίσης να μάθει πως έφθασαν στα χέρια του κ. Ανωμερίτη τα στοιχεία που αφορούσαν τον φάκελο του αξιωματικού Μακρογιαννάκη, ο οποίος προήχθη αν και είχε δεχθεί δέκα (10) ποινές,  ενώ ταυτόχρονα αποστρατεύτηκε αναιτιολόγητα ο Κωνσταντίνος Λεγάκης ο οποίος διέθετε άριστο φάκελο.

Αυτός, ο μέχρι σήμερα Β΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού, Αντιναύαρχος Κωνσταντινος Σούλης, πήρε το "δακτυλίδι" τελικά της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος από το ΚΥΣΕΑ. 

Και το γεγονός μάλιστα  ότι δεν είναι επιθυμητός από τη κυβέρνηση, αλλά "αναγκαστικός Αρχηγός" πολύ απλά προκύπτει από το γεγονός ότι θα μπορούσε να είχε επιλεγεί ως Αρχηγός του Λιμενικού, από τη μέρα που ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντινάυαρχου Θανάση Μπούσιου. 

Κάποιοι... όμως άφησαν την πολιτική ηγεσία τόσο του ΥΘΥΝΑΛ όσο και του Υπ.Προ. να πιστεύουν ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να επιλέξει - σύμφωνα με τη κρίση και τις εκτιμήσεις της -  ανάμεσα στους καλύτερους τον καλύτερο για Αρχηγό του Σώματος, μέσα στον Ιανουάριο.  Έτσι έμεινε ακέφαλο το Λιμενικό Σώμα, από τον Οκτώβρη και για τρεις μήνες.  Όταν όμως χθες βράδυ,
 προέκυψε το νομικό κώλυμα που δεν επέτρεπε στους τέσσερεις αρχιπλοιάρχους να συμμετέχουν ως υποψήφιοι για τη θέση του Αρχηγού, και εξ' αιτίας των συσσωρευμένων προβλημάτων που προκάλεσαν τη δυσλειτουργία του Σώματος, τελικά το ΚΥΣΕΑ οδηγήθηκε αναγκαστικά στην επιλογή του Κωνσταντίνου Σούλη στον οποίο ανακοινώθηκε η απόφαση λίγο μετά τις 3.00 το απόγευμα.

Είναι προφανές ότι η επιλογή του Α  Υπαρχηγού, η οποία θα ακολουθήσει σε λίγες ημέρες καθώς έχουν επιλεγεί και οι Αναθεωρητές,  θα αναδείξει το πρόσωπο που η Κυβέρνηση ήθελε να έχει στην ηγεσία του Σώματος.  Και φυσικά, ένας χρόνος γρήγορα θα περάσει. 

Απομένει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να αποκαταστήσει την αδικία που έγινε στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Λεγάκη, αν όχι για άλλον λόγο, τουλάχιστον για να αποδείξει αυτή η κυβέρνηση ότι κρατάει έστω κάποιες από τις υποσχέσεις της αναφορικά με την απόδοση δικαιοσύνης και άρση των αδικιών που έγιναν με πολιτικές σκοπιμότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελετή "Παράδοσης - Παραλαβής" θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.  Για να αναλάβει τα καθήκοντά του, ένας Αρχηγός με ...ημερομηνία λήξης!