Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ

Κατά 50% μειώνονται οι χρηματοδοτήσεις για τα αναπηρικά βοηθήματα


Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν τα άτομα με αναπηρία καθώς πριν από λίγα λεπτά αναρτήθηκε στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ", εγκύκλιος του ΙΚΑ  σύμφωνα με την οποία μειώνονται κατά 50%! τα ποσά που χρηματοδοτεί  τους ασφαλισμένους με αναπηρίες.
Όπως επισημαίνει φίλος της ιστοσελίδας μας, προφανώς, τα υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α. θα ενημερωθούν από Δευτέρα για την νέα εγκύκλιο αφού σήμερα είναι Παρασκευή και ως γνωστόν την Παρασκευή οι δημόσιοι οργανισμοί  υπολειτουργούν.  Εκτιμάται λοιπόν ότι τη Δευτέρα, μετά τον πρωινό καφέ των υπαλλήλων του Ι.Κ.Α., θα ξεκινήσουν  οι περικοπές.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΜΑς

Αποδυναμώνεται διαρκώς το ευρωπαϊκό μας "χαρτί"

Του Κώστα Μαυρίδη*

Ο Θουκυδίδης θεμελίωσε διαχρονικά την ωμή πραγματικότητα: «οι δυνατοί κάνουν όσα τους επιτρέπει η δύναμή τους και οι αδύναμοι υποχωρούν και αποδέχονται». Στον αρχαίο κόσμο, δύναμη σήμαινε ουσιαστικά στρατιωτική ισχύ. Στο σύγχρονο πολύπλοκο κόσμο της παγκοσμιοποίησης, οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν διάφορους παράγοντες ισχύος (αμυντικούς, πολιτικούς, νομικούς, οικονομικούς κ.ά.) για διαχείριση σχέσεων -ιδίως αντιπαλότητας- με άλλες χώρες. Πως μπορεί λοιπόν η αδύνατη Κύπρος να ακολουθήσει αξιόπιστη στρατηγική με στόχο την αποφυγή υποδούλωσής της στη δυνατή Τουρκία;

ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΘΥΝΑΛ ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

Σύσκεψη στο ΥΘΥΝΑΛ με τους Περιφερειάρχες τις χώρας για αναπτυξιακές δράσεις (κάλιο αργά παρά ποτέ)!


Εννέα μήνες "κυοφορούσε"  ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων προκειμένου να αποφασίσει συνάντηση με τους περιφερειάρχες της χώρας, (σ.σ. και τους νομάρχες μέσα στο 2010) ώστε να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα θαλασσινά προβλήματα της περιφέρειας.

Εδέησε πάντως και η συνάντηση αυτή έγινε την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 ενώ υπενθυμίζουμε ότι στην υπουργική καρέκλα ο κ. Διαμαντίδης βρίσκεται από τις 7 Σεπτεμβρίου 2010. 

ΒΡΕΧΕΙ... ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου
Ανδρέας Δημητρίου
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Παιδείας θέλει να ανακαινίσει το παλιό κτήριο της Πρεσβείας στην Αθήνα (στο Κολωνάκι) για να στεγάσει το «Σπίτι της Κύπρου» τη στιγμή που εδώ και δύο χρόνια με δαπάνη €2,5 εκατομμυρίων, κατασκευάστηκαν δύο όροφοι γι' αυτό το σκοπό στο νέο κτήριο της Πρεσβείας.
Πληρώνουμε ενοίκια για δυο χρόνια και οι δυο όροφοι που κτίστηκαν μένουν άδειοι

Αποκαλυπτικό έγγραφο
Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής
της Κυπριακής Δημοκρατίας
Γιαννάκης Ομήρου
Γερό χαστούκι δέχθηκε η κυβέρνηση Χριστόφια και το ΔΗ.ΣΥ., με την ανάδειξη του ηγέτη του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου στην προεδρεία της νέας Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Υπενθυμίζεται ότι καταλυτική υπήρξε η ψήφος του βουλευτή του ΔΗ.ΚΟ,  Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος ψήφισε για πρόεδρο της Βουλής τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ αντί τον πρόεδρο του κόμματός του Μάριο Κάρογιαν.  Ο νικητής της εκλογικής διαδικασίας αναδείχθηκε στην τρίτη ψηφοφορία.
Ο έως τώρα πρόεδρος του Σώματος και ηγέτης του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ο οποίος είχε και τη στήριξη του ΑΚΕΛ, περιορίσθηκε στις 27 ψήφους (επί συνόλου 56), ο