Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ

Κατά 50% μειώνονται οι χρηματοδοτήσεις για τα αναπηρικά βοηθήματα


Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν τα άτομα με αναπηρία καθώς πριν από λίγα λεπτά αναρτήθηκε στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ", εγκύκλιος του ΙΚΑ  σύμφωνα με την οποία μειώνονται κατά 50%! τα ποσά που χρηματοδοτεί  τους ασφαλισμένους με αναπηρίες.
Όπως επισημαίνει φίλος της ιστοσελίδας μας, προφανώς, τα υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α. θα ενημερωθούν από Δευτέρα για την νέα εγκύκλιο αφού σήμερα είναι Παρασκευή και ως γνωστόν την Παρασκευή οι δημόσιοι οργανισμοί  υπολειτουργούν.  Εκτιμάται λοιπόν ότι τη Δευτέρα, μετά τον πρωινό καφέ των υπαλλήλων του Ι.Κ.Α., θα ξεκινήσουν  οι περικοπές.


Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=39156

Η μίζα;

Συντάκτης του περιοδικού "ΑΝΑΠΗΡΙΑ  ΤΩΡΑ",  σχολιάζει ότι: Το http://www.disabled.gr/ και το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ ανησυχούν επειδή το Ι.Κ.Α. μολονότι μείωσε κατά 50% τη χρηματοδότηση των βοηθημάτων για την αποκατάσταση, την υγεία και την ανεξάρτητη διαβίωση των ασφαλισμένων με αναπηρίες δεν έχει εκδώσει εγκύκλιο προς τους γιατρούς που εργάζονται στο Ι.Κ.Α. για να μειώσουν και αυτή με τη σειρά τους την μίζα που εκβιαστικά υποχρεώνουν τόσο τους ασφαλισμένους με αναπηρίες, όσο και τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται τέτοια προϊόντα.

Και ο ίδιος συνεχίζει:  Η αλήθεια είναι μια:

Εν τω μέσω της οικονομικής κρίσης η μίζα καλά κρατεί!

Αυτό το παραπάνω το ξέρουν χιλιάδες ασφαλισμένοι με αναπηρίες και όλα τα καταστήματα που εμπορεύονται προϊόντα και υπηρεσίες για την υγεία, για την αποκατάσταση και για την ανεξάρτητη διαβίωση των ασφαλισμένων με αναπηρίες.

Ειλικρινά, προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα ούτε με το «μνημόνιο» ούτε με τις περικοπές. Αλλά έχω πρόβλημα επειδή αυτές οι περικοπές είναι:

α) Θανατηφόρες αφού περικόπτονται βοηθήματα που δεν είναι απλώς βοηθήματα αλλά είναι εργαλεία επιβίωσης.

β) Δεν περικόπτουν τις μίζες των υπαλλήλων γιατρών του Ι.Κ.Α. που εκμεταλλεύονται τη θέση τους και γίνονται συνεταίροι στο πορτοφόλι των ασφαλισμένων με αναπηρίες, των καταστημάτων αναπηρικών και βέβαια του Ι.Κ.Α. (και των φορολογουμένων που το χρηματοδοτούν).

Το Ι.Κ.Α. έχει χιλιάδες υποκαταστήματα σε όλες τις πόλεις και σε όλα τα χωριά σε ολόκληρη την Ελλάδα που είναι άχρηστα. Θα μπορούσε πρώτα να περικόψει τα υποκαταστήματα.

Επιπλέον το Ι.Κ.Α. απασχολεί χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που μερικοί τυχεροί βρίσκονται σε θέσεις που μπορούν να απολαμβάνουν της μίζας εκβιάζοντας ασφαλισμένους και προμηθευτές.

Από το περιοδικό των ατόμων με αναπηρία γίνεται έκκληση προς όλους τους αναγνώστες: Σας παρακαλώ πολύ να στείλετε αυτό το επείγον e-mail παντού όπου μπορείτε!

Για οτιδήποτε επείγον μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο http://www.disabled.gr/ και στο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ, αλλά προτιμήστε το e-mail. Δεν προλαβαίνουμε τα τηλεφωνήματα.

Ας ευχηθούμε και μη χειρότερα! Αν και εδώ που φτάσαμε ως κοινότητα ανθρώπων με αναπηρίες δεν υπάρχουν χειρότερα!

Nextok - ΣΧΟΛΙΟ:  Μετά και τα παραπάνω, είναι απορίας άξιο, τι αλήθεια ήθελε να πει ο κ. Πεταλλωτής στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας όταν πήγε στο ΚΑΠΗ της Αργυρούπολης.  Τι τους είπε; Τι;  Ότι αισθάνεται υπερήφανος για τη κυβέρνηση που αφαίρεσε το δώρο των χαμηλοσυνταξιούχων και τους έδωσε από 200 ευρώ - ζητιανιά τα Χριστούγεννα;  ότι τους περιέκοψε ακόμα και τις συντάξεις των 700 ευρώ;  Ότι για σημαντικά φάρμακα όπως είναι τα νευρολογικής φύσης που είναι πανάκριβα τους υποχρεώνει να καταβάλλουν το 25%; 

Πόσο θράσος χρειάστηκε για να αποφασίσει να εμφανιστεί δημόσια και να μιλήσει στους ανθρώπους που σβήνουν μετά από κόπους και μόχθους χρόνων και χρόνων και φθάνουν το βράδυ στο κρεβάτι τους πεινασμένοι;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου