Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Πότε θα τελειώσει το κομματικό προγκρόμ κατά των ...υμετέρων?

Αξιότιμοι Ηγήτορες του Λ.Σ, (ανεξαρτήτως χρωματικής απόχρωσης ή κομματικής προέλευσης)

Πότε επιτέλους θα σταματήσουν οι επιλεκτικές & προδήλως κομματικές "εκκαθαριστικές επιχειρήσεις" κατά των Αξιωματικών?

Έχετε υπολογίσει κύριοι, πόσοι Αξιωματικοί ΛΣ αποστρατεύτηκαν το τελευταίο δωδεκάμηνο? Συνυπολογίστε τους υπαξιωματικούς & Λιμενοφύλακες..... Εμείς μετράμε τουλάχιστον είκοσι τρεις Αξιωματικούς, εκ των οποίων επτά εξ Εμπορικού Ναυτικού με την διαδικασία "haircutting", μόνο τον τελευταίο μήνα. Αυτή την Ακτοφυλακή οραματιστήκατε λοιπόν?
Μήπως, με το πρόσχημα της νέας δομής, της σύγχρονης & αποδοτικής Ακτοφυλακής οδηγείτε στη διάλυση το Λ.Σ (τώρα & ΕΛ.ΑΚ)?
Τα ταμεία πόσο θα αντέξουν ακόμη? Δια στόματος αρμόδιου υπουργού ακούμε ότι τα ταμεία στέγνωσαν & η τρόικα ζητά νέα επώδυνα μέτρα.
Η υπό κηδεμονία κυβέρνηση που "διαχειρίζεται" την χώρα σήμερα, δεν αποφάσισε να επαναφέρει όσους είχαν απομακρυνθεί στις αρχές του έτους πέρυσι, προκειμένου να αναχαιτίσει την εκροή στελεχών, υπαλλήλων & να αποτρέψει το τσουνάμι παραιτήσεων στο Δημόσιο και τη μαζική καταβολή των εφάπαξ λόγω της υφιστάμενης δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας?? Τώρα γιατί "απαλλοτριώνετε" τόσους ακόμη Αξιωματικούς? Θα μπορούσατε, με την σωρεία των express διατάξεων που περνάτε, κατ' εντολή των δανειστών μας, να είχατε "κλείσει" & το ζήτημα παραμονής, προαγωγής & αποστρατείας των ενστόλων, ώστε εκείνοι που αποστρατεύονται οικειοθελώς να είχαν λιγότερο προνομιακή μεταχείριση από εκείνους που για "δικούς σας άνομους λόγους" αποστρατεύετε! Από την άλλη, εσύ υπουργέ σκεφτόσαστε να περάσετε διάταξη για την μη απασχόληση των λιμενικών μετά την αποστρατεία τους!! Νισάφι....
Οι ένστολοι, κ. Υπουργέ Προστασίας του (ημέτερου) Πολίτη, δεν είναι όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, που η σύνταξη τους είναι χαμηλότερη από το μισθό λόγω "ειδικών επιδομάτων" & προνομίων.... Ιδιαίτερα των ΔΕΚΟ & άλλων δημοσυντήρητων Οργανισμών, που ελέω Πασοκικής συνδικαλιστικής πανίδας οι απολαβές τους απέχουν έτη φωτός από τους συναδέλφους τους του υπόλοιπου δημόσιου τομέα.

Αξιότιμοι Ηγήτορες,
Σε κάθε περίπτωση, γι' αυτούς που ΕΣΕΙΣ αποστρατεύετε, εφευρίσκονται νόμοι, τροπολογίες, νομολογίες & κάθε είδους μικροκομματικά κόλπα για να "δικαιώνονται" κάθε κατηγορίας "αδικημένοι" και να λαμβάνουν "αβρόχοις ποσίν" τρεις ως πέντε βαθμούς. Εξαιρούνται βέβαια, ελάχιστοι όπως οι εκδιωχθέντες που δικαίως πήραν τους βαθμούς τους και οι ακόμη ελαχιστότεροι αδικηθέντες. Η αφροσύνη και ο ελεεινός κομματισμός οδήγησαν τις πολιτικές ηγεσίες εντεύθεν κακείθεν στη φαλκίδευση της αξιοκρατίας. Δεν τους ένοιαζε αν το φρόνημα των αξιωματικών στραπατσαριζόταν, αν η μαχητικότητα των στελεχών έφθανε στον πάτο! Αυτά βέβαια με την συνεργασία ηγητόρων του Σώματος. 
Κανείς δε βρέθηκε να πει: "Κύριε υπουργέ πού το πάτε; Καταστρέφεται το Σώμα, το αξιόμαχο & η αποτελεσματικότητα του" . Συνεπώς Είναι και αυτοί συνένοχοι!
Δια της πλαγίας οδού όλοι γίνονται αντιναύαρχοι & παίρνουν σύνταξη Αρχηγού ΓΕΝ. Ένας Πλοίαρχος δε χρειάζεται να δουλέψει για τη προαγωγή του. Θα περιμένει πότε θα έρθει το κόμμα του στην εξουσία και θα γίνει και αντιναύαρχος, θα πάρει και αποδοχές αναδρομικά.
Σας συγχαίρουμε λοιπόν! Μια χαρά τα καταφέρατε & δικαίως εισπράττετε και "απολαμβάνετε" την ..... απαξία & την χλεύη, λεκτικώς & εμπράκτως, από τους πολίτες - πελάτες σας.

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,

Exantas

Γιαούρτια στον Πάγκαλο με κυνηγητό και ΜΑΤ

Αγαπητέ Θεόδωρε, (κάντε κλικ στο link)








Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΠΟ ...ΣΠΙΤΙ

Καθώς το γιαούρτι στις μέρες μας αποτελεί τον καλύτερο ίσως τρόπο για να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας, σκέφτηκα ότι ίσως με την οικονομική κρίση, το προϊόν του σούπερ μάρκετ δεν προσφέρεται για να το "χρησιμοποιήσουμε" με άνεση.  Και καθώς οι "Πάγκαλοι" στις μέρες μας δυστυχώς περισσεύουν, νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να φτιάξουμε το δικό μας γιαούρτι, με το φθηνότερο γάλα που υπάρχει στην αγορά κι αν μας ξυνίσει και λίγο παραπάνω,  δεν θα ενοχληθεί κανείς!

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το δικό μας γιαούρτι και καλό ...βόλι!

Υλικά:

1 λίτρο γάλα (το πιο φθηνό της αγοράς)
2 κουταλιές της σούπας έτοιμο γιαούρτι

Οδηγίες

1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε ένα λίτρο γάλα. Αφήστε το να βράσει (ανακατεύοντας για να μην κολλήσει κάτω) και κατεβάστε το από τη φωτιά.

2. Σε ένα μπολάκι βάλτε 2 κουταλιές της σούπας γιούρτι έτοιμο. Βάλτε μερικές σταγόνες κρύο γάλα μέσα και ανακατέψτε το, να γίνει σαν νερουλή κρέμα.

3. Αφήστε το γάλα να κρυώσει, μέχρι να φτάσει τους 38 - 42°C. Προσοχή στη θερμοκρασία αυτή, γιατί αν δεν είναι σωστή, το γιαούρτι σας δεν θα πήξει.

4. Μόλις φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία, πάρτε μερικές κουταλιές της σούπας από το ζεστό γάλα και προσθέστε τα στο γιαούρτι του μπολ, να γίνει κι αυτό κάπως χλιαρό (όπως κάνουμε στο αυγολέμονο).

5. Μετά ρίξτε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατέψτε και μετά ρίξτε το στο δοχείο που θα έχετε ήδη έτοιμο (στο οποίο θα μείνει το γιαούρτι μέχρι να πήξει)

6. Κλείστε το δοχείο και τυλίξτε το με μια κουβέρτα για να παραμείνει ζεστό. Αφήστε το έτσι για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή μέχρι και ένα βράδυ, μέχρι να πήξει. Μεγάλη προσοχή θέλει εδώ, γιατί το γιαούρτι μέχρι να πήξει δεν πρέπει να κουνηθεί καθόλου. Μετά βάλτε το στο ψυγείο και το γιαούρτι σας είναι έτοιμο. Λίγα μυστικά ακόμα

1.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι γάλα θέλετε. Εμείς προτιμήσαμε βιολογικό γάλα με λίγα λιπαρά.

2.Όσο πιο πολλές ώρες το αφήσετε, τόσο πιο ξινό θα γίνει το γιαούρτι. Αν σας αρέσει ξινούτσικο λοιπόν, αφήστε το όλο το βράδυ, ενώ εάν σας αρέσει γλυκό, βάλτε το στο ψυγείο μόλις πήξει.

3.Το γιαούρτι σας θα είναι λίγο νερουλό ακόμα και αφού πήξει. Όταν όμως το "κόψετε", θα βγάλει υγρά και θα γίνει πιο στραγγιστό.

4.Προσέξτε τα δύο σημεία: τη θερμοκρασία που θα έχει το γάλα (γι' αυτό και πρέπει να τα έχετε όλα έτοιμα, ώστε να μην καθυστερήσετε και κρυώσει) και να μην το κουνήσετε αφού το βάλετε στο δοχείο.

Αν ο Πάγκαλος έτρωγε τέτοιο γιαούρτι, θα ευχαριστούσε τον Θεό που τον έστειλε στην Κερατέα!!!