Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ...ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Για πέντε χρόνια, θα απαγορεύεται η οποιαδήποτε απασχόληση αξιωματικών του Λιμενικού εφόσον αποστρατευθούν.

Σύμφωνα με Διάταξη Νόμου που ετοιμάζει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, όσοι αποστρατεύονται δεν θα μπορούν να εργοδοτούνται από καμία εταιρία και πολύ περισσότερο από εφοπλιστική εταιρία καθώς το θέμα αυτό έχει καταντήσει τραγέλαφος για το Λιμενικό Σώμα.

Βεβαίως όπως όλοι οι νόμοι και αυτός άνετα θα μπορεί να καταπατηθεί καθώς κάθε εταιρία που θα θελήσει να έχει τις υπηρεσίες π.χ. ενός πρώην Αρχηγού ή Υπαρχηγού ή Αρχιπλοίαρχου κλπ, θα μπορεί άνετα να τον εργοδοτεί χωρίς να τον εμφανίζει στις μισθολογικές της καταστάσεις.  Προφανώς θα έχουν και οι εταιρίες τον ...Κώδικα Απρόβλεπτων Εξόδων τους όπως άλλωστε έχουν και όλα ή σχεδόν όλα τα Υπουργεία.

Προφανώς όμως, δεν θα μπορεί ο κ. Αντιναύαρχος να σηκώσει το τηλέφωνο και να ζητήσει από τον πρώην υφιστάμενό του την οποιαδήποτε εξυπηρέτηση.  Για να δούμε;  Θα δουλέψει ο αυτός ο νόμος;

4 σχόλια:

  1. Στους συνταξιούχους του ευρύτερου δημόσιου Τομέα (Σ.Ξ - Π.Ν. - Π.Α.- Ε.Α. - Π.Υ. Τελωνιακοί - Εφοριακοί - Δικαστικοί κ.λ.π.) τί ισχύει??
    Γιατί τόση πρεμούρα για του Λιμενικούς?? Ν.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς γιατί αρκετοί έσπέυσαν να εργοδοτηθούν από τον Ελληνικό Νηογνώμονα τον οποίο από τη θέση του ενστόλου όφειλαν να επόπτεύουν όπως και σε κάποιες εφοπλιστικές εταιρίες. Φυσικό είναι να σκεφτεί ο καθένας ότι αφού ο κ. τάδε προσελήφθη από την δείνα επιχείρηση, άρα ως ένστολος μάλλον τους διευκόλυνε παρά τους ήλεγχε! Βλέπετε η γυναίκα του Καίσσαρος δεν΄φθάνει να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται. Καμία αντίρρηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντισυνταγματική εντέλως η διάταξη . Δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι >Ειρήσθω εν παρόδω ανάλογη διάταξη περί του ασφαλιστικού νόμου που διαγορεύει ρητώς ότι ως απόστρατος και έως τα 53 θα στερήσε της σύνταξης σου εάν έχεις αποδοχές από άλλο φορέα , βρίσκεται στα διοικητικά δικαστήρια και σίγουρα θα κριθεί άκυρη. Εξάλλου ο απόστρατος Αξκος, εφόσον συνταξιοδοτηθεί, καταλαμβάνει ειδικές διευθυντικές και μόνο θέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες, που σημαίνει ότι αφενός δεν παρακωλύει την αγορά εργασίας (παίρνοντας τη θέση νέου συνανθρώπου του εργαζομένου) και αφετέρου ότι αξίζει και είναι ικανός και παραγωγικός αφού προσλαμβάνεται ως διευθυντικό ,πλήστον των περιπτώσεων, στέλεχος . Γνωρίζετε μήπως κανένα επιχειρηματία που να θέλει να πετάξει τα λεφτά του δωρίζοντας ουσιαστικά μισθούς σε μέτριους και μη προσοντούχους .
    semper paratus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή Μαρία, η πολιτική Ηγεσία δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τις περισσότερες "παραχωρήσεις" των λιμενικών προς την ελιτοκρατία, τις οποίες συχνά καλλιεργεί. Από πλευράς του ο κ. ΥΠτΠ προωθεί την συγκεκριμένη διάταξη επειδή ως επαγγελματίας του πλέον κλειστού επαγγέλματος, εκείνο των πολιτικών & καθώς συγκαταλέγεται στους επαγγελματίες της πολιτικής αλλά ανεπάγγελτος ως πολίτης, ενδεχομένως φθονεί τους εργαζόμενους. Διερωτώμεθα όμως εάν από τη διάταξη θα εξαιρούνται όσοι με δική του ή των εκάστοτε συναδέλφων του πρωτοβουλία, αποστρατεύονται ικανότατα στελέχη, κυρίως ένεκα απουσίας "νομιμοφροσύνης" & "συναφών φρονημάτων".Οψόμεθα!

    Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου