Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΗΜΙ-ΣΕΜΝΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ;

ΗΜΙ-ΣΕΜΝΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ;
Αυτό το "σεμνά και ταπεινά" το έχει συχαθεί πια η ψυχή μας.
Γιατί είτε το λες και το κάνεις είτε δεν το επικαλείσαι ποτέ στη ζωή σου
Να μην έχουν και οι άλλοι δηλαδή μεγάλες προσδοκίες.
Τώρα πως "εππάλιασεν" κατα πως λένε και στη πατρίδα μου
το 1/3 των πολιτευτών του για να έχει "ΚΑΘΑΡΑ" ψηφοδέλτια
αλλά ξέχασε κάποιους μέσα... αυτό δεν μπορών να το καταλάβω.
Γιατί αυτο που λένε ότι ο "λαός δεν έχει μνήμη" μάλλον είναι ΑΣΤΟΧΟ
στη περίπτωση του κ. Καραμανλή.
Έτσι λοιπόν ο λαός θυμάται ότι αιτία της αποκοπής ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ υπήρξε
μία εμφάνισή του σε πανεπιστημιακό ίδρυμα πριν το 2007 για να
παρέμβει στον Πρύτανη, να κάνει κατ' εξαίρεση εγγραφή του γιού του.
Μεταξύ μας, στη θέση του κάθε σωστός γονιός θα έκανε το ίδιο. Αυτό δεν το συζητάμε.
Το θέμα είναι ότι τότε
- ο κ. Τσιτουρίδης ήταν υπουργοποιημένος και έπρεπε να αποφύγει μια τέτοια ενέργεια
- Εάν έπρεπε να γίνει υπήρχε και η κανονική οδός του έγγραφου αιτήματος όπως θα έκανε ο κάθε θνητός
- Δεν ήταν ανάγκη να χρησιμοποιήσει και εκείνος ...βύσμα
- Και να συνοδευτεί από τον υφυπουργό Παιδείας στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο
- και μάλιστα ...μέρα μεσημέρι! (ο αείμνηστος Βαγγ. Γιαννόπουλος έλεγε: Ξέρεις να κλέψεις κλέψε. Ξέρεις να κρύψεις; Κρύψε. Αν ξέρεις όμως να κλέβεις αλλά δεν ξέρεις να κρύψεις τότε μη κλέβεις)
- ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ...ΒΥΣΜΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ;
- Υπάρχει κανείς που να ξέχασε ποιός ήταν ο τότε υφυπουργός;
- Εάν ο κ. Τσιτουρίδης κρίθηκε μή σεμνός μή ταπεινός για να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ
- Γιατί δεν κρίθηκε αναλόγως και ο συνάδελφός του - τότε υφυπουργός Παιδειας;
- Για την ιστορία θυμάμαι ότι σεμνά και ταπεινά τον κ. Τσιτουρίδη συνόδεψε στο πανεπιστήμιο ο κ. Γιώργος Καλός ο οποίος όμως συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Α΄ Πειραιά σαν να μη συνέβει τίποτα!!!
- Άρα έχουν άδικο όσοι χαρακτηρίζουν το Πειραϊκό γαλάζιο ψηφοδέλτιο ...ημί-σεμνο!

Σεμνά και ταπεινά ξόδευε ο Μιχαλολιάκος από το Δημόσιο Ταμείο...

Μιχαλολιάκος ο ...αρχηγός!

Το Μαξίμου έθαψε το ταξίδι της χλιδής

Δικαστική απόφαση - βόμβα κατά του πρώην υφυπουργού Βασ. Μιχαλολιάκου για ταξίδι στη Βουλγαρία, που διαλύει τη βιτρίνα περί «σεμνότητας και ταπεινότητας»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2009 10:57

Πηγή: Τα Νεα

Δικαστική απόφαση- βόμβα διαλύει τη βιτρίνα περί «σεμνότητας και ταπεινότητας» που προέβαλε ο Κ. Καραμανλής. Ακόμη χειρότερα, με τη δικαστική βούλα αναγνωρίζεται ότι τα γαλάζια κυβερνητικά στελέχη εμφάνισαν μια ροπή προς τη... χλιδή και την πολυτέλεια, εξόδοις του Δημοσίου, σχεδόν από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στην εξουσία, τον Μάρτιο του 2004.

Με την ίδια απόφαση, εξάλλου, ανακύπτει κι ένα δεύτερο μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση Καραμανλή, καθώς ευθέως παρουσιάζεται (και καταδικάζεται...) πρώην υφυπουργός ότι «ψεύδεται εν γνώσει του», για γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του, με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Η υπόθεση, μάλιστα, ήταν σε γνώση του Μαξίμου, αλλά το πρωθυπουργικό επιτελείο επέλεξε να αγνοήσει όσα είχαν καταγγελθεί, παρέχοντας κάλυψη στον υφυπουργό.

Πρόκειται για απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας (3531/09) που καθαρογράφηκε πριν από δύο ημέρες και δικαιώνει απόστρατο ταξίαρχο σε αντιδικία του με τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιά κ. Βασ. Μιχαλολιάκο. Ο απόστρατος ταξίαρχος κ. Κων. Καλημερίδης, ο οποίος υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, είχε καταγγείλει προ τριετίας με επιστολή στο Μαξίμου τα «έργα και τις ημέρες» του τότε υφυπουργού κατά τα επίσημα ταξίδια του στη Βουλγαρία. Το περιεχόμενο της επιστολής είχε έρθει στο φως από «ΤΑ ΝΕΑ» (την 1η Φεβρουαρίου 2007) για να ακολουθήσει μια σκληρή δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον κ. Μιχαλολιάκο και τον κ. Καλημερίδη, ο οποίος είχε νωρίτερα αποστρατευθεί. Ο ίδιος θεωρεί ότι με την αποστρατεία του «πλήρωσε» τις αποκαλύψεις για όσα, κωμικοτραγικά, διαδραματίστηκαν στη Βουλγαρία- και το ενδεχόμενο αυτό έρχεται να ενισχύσει και η δικαστική απόφαση.

«Εξέθεσε τη χώρα»

Επί της ουσίας, το δικαστήριο, συγκροτούμενο από πρόεδρο Πρωτοδικών και δύο πρωτοδίκες, αποδέχεται ότι ο κ. Μιχαλολιάκος επέδειξε στα επίσημα ταξίδια του στη γειτονική χώρα μια συμπεριφορά που εξέθετε την κυβέρνηση και τη χώρα και που, ταυτόχρονα, σε οικονομικό επίπεδο επιβάρυνε υπέρμετρα το Ελληνικό Δημόσιο. Ο τότε υφυπουργός κατέλυσε με ασυνήθιστα πολυμελή συνοδεία σε πολυτελές ξενοδοχείο, χωρίς να είναι απαραίτητο, ενώ κατά την ξενάγηση του από τις βουλγαρικές Αρχές, οραματιζόταν την ημέρα που θα αναλάμβανε την αρχηγία της Ν.Δ.! Είναι αξιοσημείωτο ότι το δικαστήριο, με στόχο να καταδείξει τις υπερβολικές απαιτήσεις του κ. Μιχαλολιάκου, παραθέτει σε αντιδιαστολή τις μετρημένες κινήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκη κατά τη δική του επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία.

Από τη δικαστική απόφαση βγαίνει πολλαπλά εκτεθειμένο και το Μαξίμου. Η επιστολή του κ. Καλημερίδη είχε διαβιβαστεί (μετά την αποστρατεία του) στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Ι. Αγγέλου, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Το Μαξίμου απέφυγε να αντιδράσει ακόμη κι όταν δημοσιοποιήθηκε (από «ΤΑ ΝΕΑ») το περιεχόμενο της επιστολής, τον Φεβρουάριο του 2007. Ο κ. Μιχαλολιάκος όχι μόνον παρέμεινε υφυπουργός έως τις εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2007, αλλά το Μαξίμου φρόντισε να... καταστρέψει την επιστολή, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος ο πρώην υφυπουργός. «Ο Βασ. Μιχαλολιάκος ισχυρίζεται ότι τη ζήτησε από το γραφείο του Πρωθυπουργού και έλαβε την απάντηση ότι κατεστράφη...», τονίζεται στην απόφαση!

Συνεκδίκαση

Ως προς την ουσία της αντιδικίας, ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε την καταδίκη του κ. Καλημερίδη για συκοφαντική δυσφήμηση και ο απόστρατος ταξίαρχος την καταδίκη του πρώην υφυπουργού για εξύβριση και προσβολή της προσωπικότητάς του. Οι δύο αγωγές (που υποβλήθηκαν κατά την περίοδο που ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στην κυβέρνηση) συνεκδικάστηκαν και το Πολυμελές Πρωτοδικείο, συνεκτιμώντας τις μαρτυρικές καταθέσεις που έλαβε, δικαίωσε τον κ. Καλημερίδη και καταδίκασε τον πρώην υφυπουργό (να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα και να δημοσιεύσει σε ημερήσια εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας επιστολή με την οποία θα ανακαλεί όσα ψευδή είχε υποστηρίξει εις βάρος του απόστρατου ταξίαρχου).

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ

για τις καταγγελίες του- Υποχρεώθηκε να ανακαλέσει δημόσια ο πρώην υφυπουργός

«Ψεύδεται με την αγωγή του» λέει η απόφαση

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ «διά ταύτα» είναι καταπέλτης για τον πρώην υφυπουργό, ο οποίος, σημειωτέον, ζητούσε επιτακτικά από τον Πρωθυπουργό την καρατόμηση όσων γαλάζιων στελεχών «πλήγωσαν την παράταξη». «Ο Καραμανλής οφείλει να πετάξει στα σκουπίδια εκείνους που μας έκαναν να μοιάζουμε με τους άλλους», ήταν μία από τις πρόσφατες προτροπές του.

Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, όμως, τον εντάσσει στη χορεία των πολιτικών που «ψεύδονται». «Ο Βασίλειος Μιχαλολιάκος με τα περί του αντιθέτου εν γνώσει του ψευδώς ισχυριζόμενα με την αγωγή του, δηλαδή περί αναληθείας των γεγονότων που ο Καλημερίδης ιστορούσε στην επιστολή του, έβλαψε την τιμή και υπόληψη του τελευταίου, προσβάλλοντάς τον παράνομα στην προσωπικότητά του», τονίζεται στην απόφαση.

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τα τρία επίσημα ταξίδια του κ. Μιχαλολιάκου στη Βουλγαρία (τα οποία έγιναν στο διάστημα Μάιος 2004- Ιούλιος 2006) η δικαστική απόφαση είναι αποκαλυπτική:

«Προκύπτει από το υπάρχον αποδεικτικό υλικό, ότι με την επιστολή αναφέρθηκαν γεγονότα που αφορούσαν τις επισκέψεις του Υφυπουργού, τα οποία ήταν αληθινά: Η ελληνική αποστολή, κατά την πρώτη επίσκεψη, είχε ως λόγο μία έκθεση αμυντικού υλικού, στην οποία οι περισσότερες αποστολές των άλλων κρατών αποτελούνταν από τεχνοκράτες, 1 έως 4 άτομα. Η ελληνική αποστολή περιελάμβανε 16 άτομα. Επελέγη μάλιστα να παραμείνουν όλα στο πολυτελές ξενοδοχείο “Seraton” με δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου, μολονότι από τη βουλγαρική πλευρά προσφερόταν δωρεάν το κατάλυμα υψηλόβαθμων επισκεπτών «Lozenets» για έξι άτομα και τα υπόλοιπα θα μπορούσαν, με λιγότερα έξοδα, να παραμείνουν και αυτά στο ίδιο κατάλυμα. Στο κατάλυμα αυτό είχαν διανυκτερεύσει σε άλλες επισκέψεις άλλοι Έλληνες προ σκεκλημένοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και ο ίδιος ο υπουργός κ. Μεϊμαράκης. Περαιτέρω, στην ίδια αποστολή περιλαμβανόταν η διερμηνέας Μ.Δ. επ΄ αμοιβή έργου και λοιπών εξόδων μετακίνησης και διαμονής, η οποία μάλιστα δεν γνώριζε βουλγαρικά, αλλά μόνο αγγλικά, τη στιγμή που η βουλγαρική πλευρά προσέφερε δωρεάν μεταφραστή από τα ελληνικά στα βουλγαρικά και αντίστροφα και διερμηνέα διέθετε και η ελληνική πρεσβεία. Στο ίδιο ταξίδι στην αποστολή περιλαμβάνονταν δύο κινηματογραφιστές και ένας φωτογράφος από την Αθήνα, ενώ μπορούσε να επιλεγεί τοπικό τηλεοπτικό συνεργείο και φωτογράφος, λύση οικονομικότερη, που υιοθετήθηκε πάντως από τον υφυπουργό στα επόμενα ταξίδια. Αληθινή ήταν και η επιδίωξη του υφυπουργού κατά τη δεύτερη επίσκεψη να συναντηθεί εκτός πρωτοκόλλου με τον Πρόεδρο της Βουλγαρικής Δημοκρατίας, όπως αληθινό είναι και το γεγονός ότι κατά τη συνάντησή του τελικά με τον Αντιπρόεδρο της Βουλγαρικής Δημοκρατίας η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το ποδόσφαιρο, αφού συνέπεσε χρονικά η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από την εθνική μας ομάδα. Περαιτέρω, κατά την περιήγηση της αποστολής την 1.7.2006 στο παραδοσιακό χωριό Αrbanasi, έγινε επίσκεψη σε μία εκκλησία στην οποία υπάρχουν εικόνες αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων καθώς και ένα αστρολόγιο. Όταν η ξεναγός άρχισε να εξηγεί τα ζώδια, και έφτασε στο ζώδιο του Βασιλείου Μιχαλολιάκου, ανέφερε ότι το ζώδιό του έχει ηγετικές ικανότητες, ο δε Βασίλειος Μιχαλολιάκος σχολίασε προς τη σύζυγό του το ενδεχόμενο να γίνει ο ίδιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας (...). Επίσης, ο Βασίλειος Μιχαλολιάκος είχε κατά την πρώτη του επίσκεψη αγοράσει μπουφάν από τη Φιλιππούπολη και έψαχνε να βρει ίδια και κατά τη δεύτερη επίσκεψή του, στη Σόφια. Ισχυρίστηκε μάλιστα, χαριτολογώντας, σε μέλη της αποστολής παρουσία της ίδιας ως άνω μάρτυρα που ακολουθούσε τη σύζυγό του, εκ του πρωτοκόλλου, ότι βρήκε αυτά κατά την έξοδό του από το νυχτερινό κέντρο “Διόνυσος” μετά το τέλος της εκεί διασκέδασης, και ότι δεν ήταν μεθυσμένος, αλλιώς δε θα τα έβλεπε. Τέλος, κατά τη δεύτερη επίσκεψη, ο Κων/νος Καλημερίδης αγόρασε, πέραν του εθιμοτυπικού δώρου, ένα ξίφος, για λογαριασμό του Βασιλείου Μιχαλολιάκου, με πιστοποιητικό αυθεντικότητας, αξίας 207,50 ευρώ. Όταν ο Μιχαλολιάκος έμαθε ότι ο Καλημερίδης ζήτησε να πληρωθεί, του πέταξε θυμωμένος 200 ευρώ, λέγοντας ότι τα υπόλοιπα του τα χρωστάει. Αυτό το τελευταίο συμβάν με το ξίφος αποτέλεσε κατά την άποψη του Καλημερίδη την αιτία για την πρόωρη αποστρατεία του...».

Κύριε Παπαληγούρα, Ακούσατε τίποτα για τους Φούρνους; Του Αιγαίου όχι των Ναζί!

Αξιότιμον κ. Υπουργό Ναυτιλίας (για 16 ημέρες ακόμα) Κον Αναστάση Παπαληγούρα Κύριε Υπουργέ, Μια που όσο βρισκόσασταν στο Υπουργείο δεν είχατε χρόνο να απαντήσετε στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις, μήπως τώρα που άνοιξε ο δρόμος για το σπίτι σας το ξανασκέφτεστε ώστε να γίνετε λίγο πιό διάφανος! Αν δεν σας κάνει κόπο παρακαλώ απαντήστε πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου: 1. Πολλά τα παράπονα των σπουδαστών για το ανεπαρκές εκπαιδευτικό υλικό στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού. Προβλήματα στελέχωσης των σχολών επίσης προκύπτουν και λόγω των χαμηλών αμοιβών των καταρτισμένων καθηγητών που θα διασφάλιζαν την ανωτατοποίηση των σχολών. Διαπιστώνονται επίσης προβλήματα καθαριότητας ορισμένων διδακτικών κτιρίων όπως και απαρχαιωμένων διδακτικών μέσων. Για παράδειγμα ενώ όλα τα πλοία έχουν πλέον GPS και ηλεκτρονικούς χάρτες, οι σπουδαστές διδάσκονται το ραδιογωνιόμετρο. Με αυτά τα στοιχεία θα προσελκύσουμε νέους στο ναυτικό επάγγελμα; 2. "Τα πλοία δεν είναι δικά μου" μας είπαν κατ' επανάληψη ορισμένοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενοι στις διαδοχικές βλάβες που παρουσίαζαν τα πλοία της ακτοπλοΐας. Φέτος μετρήσαμε 48 βλάβες κατά τις τελευταίες 70 ημέρες του καλοκαιριού ενώ μία εταιρία ακύρωσε τα δρομολόγιά της προς τον Πειραιά από Θήρα και Ηράκλειο για τις 27 τελευταίες ημέρες του Αυγούστου "κρεμάζοντας" κυριολεκτικά χιλιάδες επιβάτες. Σε κανέναν δεν αποδόθηκε αποζημίωση όπως προβλέπεται από τη χάρτα και αρκετοί ήσαν εκείνοι που ταλαιπωρήθηκαν. Και αυτά συμβαίνουν 2009 μ.Χ.; 3. Το θέμα Sea Diamond τελείωσε; Πόσος χρόνος απαιτείται για να μάθουμε εάν απαιτείται ακόμα η ανέλκυσή του; 4. Υπάρχουν σοβαρές εκτιμήσεις πλοιάρχων ότι το ΑΣΝΑ για πρώτη φορά στην ιστορία του λειτούργησε μεροληπτικά κατά του καπετάνιου και της εταιρίας του κ/ζ SEA DIAMOND προκειμένου το Δημόσιο να μην καταβάλει τις όποιες αποζημιώσεις δεδομένου ότι το ατύχημα αποδεδειγμένα οφείλεται στην λανθασμένη αποτύπωση του Χάρτη της Υδρογραφικής Υπηρεσίας. 5. Τελικά η εταιρία ΛΟΥΗΣ θα καταβάλει θέλει-δεν θέλει τις ασφαλιστικές εισφορές των Ελλήνων ναυτικών που υπηρετούν στα πλοία της; Ποιος φταίει που ο Νόμος είναι προβληματικός; Ποιος θα λογοδοτήσει γι αυτό; Ο Πρωθυπουργός σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει ότι στόχος είναι η επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας. Εδώ τι γίνεται; 6. Κύριε Παπαληγούρα, με το χέρι στη καρδιά, τι πιστεύετε ότι συνέβη στην Ηγουμενίτσα με τον αλλοδαπό και τι έγινε στη Πάτρα με το κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών; 7. Πέντε χρόνια ήσαν καθηλωμένα τα περισσότερα πλωτά, εναέρια και χερσαία μέσα του Λ.Σ. Γιατί; 8. Μεταφορικό Ισοδύναμο. Πιέσατε για εγκατάλειψη; Ποια η θέση σας στην επιδότηση κατασκευής επιβατηγών σκαφών για τα μικρά νησιά; 9. Χρειάζονται πλοία τα νησιά. Πως θα αυξηθούν ώστε να ενισχυθεί η αποκέντρωση; 10. Κάτι υποσχέθηκε το 2004 η Ν.Δ. περί κατάργησης του επίναυλου στην Ακτοπλοΐα.; 11. Νομίζετε ότι η ποντοπόρος ναυτιλία έχει ανάγκη ύπαρξης του Υπουργείου Ναυτιλίας; Μήπως θα πρέπει το Υπουργείο αυτό να συγχωνευθεί με το Μεταφορών και το Τουρισμού για καλύτερη και συνολικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων. 12. Πως αιτιολογείται τη μη προσέλευση αρκετών πλοίων στο Ελληνικό νηολόγιο; Χίλια πλοία υποσχέθηκε ο κ. Κεφαλογιάννης... Εσείς φυσικά δεν υποσχεθήκατε τίποτα! 13. Πότε και πως θα τελειώσει η διαρροή λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα; Η Τουρκία δεν φαίνεται να σέβεται ούτε τη FRONTEX. 14. Υπάρχουν ακόμα νησιά με προβλήματα πρόσβασης στο διαδίκτυο και στην ύδρευση; 15. Ποιες θα πρέπει να είναι οι αμέσως επόμενες προτεραιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας; 16. Με τόσα προβλήματα δεν είναι απορίας άξιο που η Ναυτιλία παραμένει ο υπ αριθμό 1 Πυλώνας της Εθνικής Οικονομίας; 17. Για τους Φούρνους έχετε ακούσει κάτι τώρα τελευταία; Τους Φούρνους του Αιγαίου, Όχι των Ναζί!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΕΝΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Πάνος Καμμένος : Ο αποτελεσματικός Υπουργός
Από τη πρώτη μέρα που ο Πάνος Καμμένος ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ως υφυπουργός, ένας νέος άνεμος άρχισε να πνέει στο χώρο αυτό που δεινοπαθούσε από την εποχή που αποχώρησε ο Γιώργος Ανωμερίτης. Δεν είναι τυχαίο που τα δύο αυτά ονόματα βρίσκονται στην ίδια παράγραφο αν και ανήκουν σε δύο διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Ο Πάνος Καμμένος ως νέος άνθρωπος και με ευρύ οπτικό πεδίο, ήταν αυτό που έλειπε από το υπουργείο - το οποίο μάλιστα συγχωνεύθηκε ταυτόχρονα με την έλευσή του με το υπουργείο Αιγαίου. Ο Υφυπουργός ανέλαβε αυτόν ακριβώς τον ευαίσθητο χώρο των νησιών με αποτέλεσμα να οργώσει το Αιγαίο αρκετές φορές έτσι ώστε να τον μάθουν και τα βράχια του πιο μικρού νησιού. Αν και διαφωνώ με αρκετές αποφάσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. – καθώς ιδεολογικά δεν ανήκω στον πολιτικό αυτό χώρο - όπως π.χ. της παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ στην COSCO, ωστόσο οφείλω να παραδεχθώ ότι συνοδεύοντάς τον υφυπουργό σε ελάχιστες από τις αμέτρητες περιοδείες του, διαπίστωσα προσωπικά ότι ο Πάνος Καμμένος ήταν αποδεκτός από τους νησιώτες όλων των πολιτικών χρωματισμών και αυτό γιατί ο πολιτικός αυτός καθώς είναι ιδιαίτερα προσηνής, ΑΚΟΥΓΕ, συνδιαμόρφωνε προτάσεις για λύσεις με τους ενδιαφερόμενους και έθετε σε εφαρμογή τις κοινές αποφάσεις πριν ακόμα επιστρέψει στο Υπουργείο στον Πειραιά. Άφωνη θυμάμαι έμεινα όταν άκουσα τον δήμαρχο της Τήλου – με απόντα τον υφυπουργό - να εκθειάζει σε ομιλία του τον Πάνο Καμμένο στην Ιθάκη. Θέμα της σύσκεψης ήταν η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στην Ακτοπλοΐα ώστε να μειωθεί το κόστος μετακίνησης των νησιωτών και όσων διακινούνται προς τις νησιωτικές περιοχές της χώρας. Ο δήμαρχος της Τήλου Τάσος Αλιφέρης, ένας δήμαρχος που ταλαιπωρήθηκε όσο κανένας από τον τέως υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη, αναφέρθηκε στη σημαντική υποστήριξη που τυγχάνουν οι προσπάθειες για το Μ.Ι. λέγοντας: Ένας ακραίος δεξιός και ένας ακραίος ΠΑΣΟΚτζής συναντήθηκαν… Ομολογώ ότι ήταν ότι πιο ευχάριστο άκουσα ποτέ για πολιτικούς αντίπαλους πράγμα όμως που αποκαλύπτει πως όταν οι άνθρωποι θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τον τόπο τους δεν αφήνουν χρωματισμούς και ιδεολογίες να μπλοκάρουν το απαιτούμενο έργο. Ο Πάνος Καμμένος όμως αν και δραστηριοποιήθηκε στα νησιά, είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στη Β΄ Αθηνών. Όσοι με τη ψήφο τους επιλέξουν να στηρίξουν, τον Πάνο Καμμένο, πιστεύω ότι θα έχουν ήσυχη την συνείδησή τους γιατί αυτός ο Πολιτικός δεν θα τους απογοητεύσει. Στη πολιτική βρίσκεται από μεράκι και πραγματικά πολλές φορές θαύμασα το κουράγιο του. Όσο για το έργο του, ένα μέρος θα διαβάσετε πιο κάτω. Το σίγουρο είναι ότι εάν ο Πάνος Καμμένος είχε απόλυτη ελευθερία κινήσεων θα ήταν πολύ περισσότερο αποτελεσματικός. Τι εννοώ; Ο νοών νοείτω!
* * * * * * ΦΩΤΟ: Αφαλάτωση στη Μήλο
* * * * * *
Μιλώντας για τις προσπάθειες που κατέβαλε στο ΥΕΝΑΝΠ ο Πάνος Καμμένος λέει: Αλλάξαμε το Αρχιπέλαγος... Τα νησιά, και ιδιαίτερα τα μικρά, απέκτησαν σύγχρονα και γρήγορα πλοία, όπως για παράδειγμα η Ανάφη όπου το ταξίδι από 19 ώρες μειώθηκε σε 8,5. Oι Κυκλάδες συνδέθηκαν χειμώνα-καλοκαίρι με 2 ταχύπλοα επιπλέον και τα Δωδεκάνησα με καταμαράν. ...με γνώμονα το περιβάλλον... Σχεδιάσθηκαν πολιτικές αειφόρου ανάπτυξης και υλοποιήθηκαν 3848 σημαντικά έργα, όπως το υβριδικό ενεργειακό έργο παραγωγής ρεύματος με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ικαρία και η ανάδειξη του Αϊ Στράτη σαν το πρώτο οικολογικό νησί στη Μεσόγειο. ...και δημιουργήσαμε δίκτυα ζωής και γνώσης... Δώσαμε λύση στο πρόβλημα υδροδότησης των νησιών, με μονάδες αφαλάτωσης. Το 2010 όλα τα νησιά θα είναι αυτόνομα από νερό. Φροντίσαμε να τοποθετηθεί γρήγορο Internet σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να βάλουμε τέλος στην απομόνωση των μαθητών και των νέων ανθρώπων. ...αξιοποιώντας τον ευρωπαϊκό μας προσανατολισμό... Με την εξασφάλιση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα και συνεισφορά από εθνικούς πόρους, ενισχύσαμε σε όλα τα νησιά μας τις υποδομές και κατασκευάσαμε 81 αλιευτικά καταφύγια και λιμάνια όπως στο Καρλόβασι Σάμου, στον Εύδηλο Ικαρίας, στην Αλεξανδρούπολη, στη Χίο, στην Κεφαλλονιά, στην Κω και στη Λήμνο.
...και αναβαθμίζοντας τη θέση μας στην παγκόσμια αγορά... Μέσω της παραχώρησης χρήσης τμήματος του λιμανιού στην COSCO, ο Πειραιάς μετατρέπεται σε παγκόσμιο διαμετακομιστικό κέντρο, γεγονός που θα αποφέρει τεράστια ανάπτυξη σε όλη την Αττική και δημιουργεί μεγάλες προοπτικές και νέες θέσεις εργασίας. Διασφαλίζουμε τα σύνορά μας... Διασφαλίσαμε τα Εθνικά συμφέροντα στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης. Με το Λιμενικό Σώμα καταφέραμε καίρια χτυπήματα στη διακίνηση ναρκωτικών σε 708 υποθέσεις και κατασχέθηκαν εκτός των άλλων 508 κιλά κοκαΐνη, 43 κιλά ηρωίνη και 42 κιλά κάνναβη. Συγκρουσθήκαμε με τους εμπόρους ανθρώπων στο Αιγαίο. Οργανώσαμε και σχεδιάσαμε επιτυχώς 3374 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και 1163 διακομιδές ασθενών. ...και υποστηρίζουμε τη σημαία μας... Η μεγάλη των Ελλήνων ναυτιλία, παρ’ όλη την οικονομική κρίση, ύψωσε την ελληνική σημαία σε 204 πλοία τα δύο τελευταία χρόνια. ...με δράσεις εθελοντισμού... Αξιοποιώντας το φιλότιμο και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων δημιουργήσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μεγαλύτερο δίκτυο εθελοντών άμεσης επέμβασης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και του περιβάλλοντος στο Αιγαίο.
...καθαρά και γαλανά γιατί η Ελλάδα είναι μια οικογένεια.
Αγαπητοί φίλοι, Με τη δική σας ψήφο από το 1993, σε ηλικία 27 ετών και έως σήμερα με επιλέγετε να σας εκπροσωπώ στη Βουλή των Ελλήνων. Η μεταξύ μας σχέση ήταν, είναι και θα είναι μια σχέση καθαρή, σχέση εμπιστοσύνης, σχέση βασισμένη σε αρχές και αξίες. Η σχέση μας δοκιμάσθηκε σε εύκολες και δύσκολες στιγμές και μείνατε μαζί μου ακόμη και όταν επέλεξα να συγκρουσθώ με συμφέροντα που με πολέμησαν λυσσαλέα. Το 2007 ο Κώστας Καραμανλής μου ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος της δικής του εμπιστοσύνης και της δικής σας στήριξης. Για δύο χρόνια όπως επέβαλε η θέση μου ήμουν παρών χειμώνα, καλοκαίρι σε όλα τα νησιά δίνοντας άμεσες λύσεις, στερούμενος συχνά την επικοινωνία μαζί σας, στην περιφέρειά μας της Β Αθήνας, που είχαμε καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια. Ταγμένος στην Ελληνική ιδέα και γνωρίζοντας την ιδιαίτερη εθνική σημασία της ανάπτυξης του Αιγαίου μας, έκανα ό,τι μπορούσα για να το θωρακίσω χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που είχα στη διάθεσή μου. Γνωρίζω τους προβληματισμούς και τη δυσαρέσκεια πολλών από εσάς για συμπεριφορές που δυστυχώς επισκίασαν την προβολή και ανάδειξη του κυβερνητικού έργου. Ο Πρωθυπουργός έβαλε τέλος σε αυτές κάνοντας καθαρές επιλογές, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον και ζητώντας τη δική σας συμβολή στο μέλλον της πατρίδας μας. Πάνος Καμμένος : Γαλάζιος, καθαρός, προοδευτικός, αποτελεσματικός
Ο Πάνος Καμμένος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Η οικογένειά του κατάγεται από τη Ρούμελη και την Νίσυρο. Είναι πολύτεκνος και έχει τέσσερις γιους. τον Ηλία, τον Γιάννη, τον Νικόλα και τον Λευτέρη. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Έλενα Τζούλη που κατάγεται από την Ήπειρο και την Ικαρία. Σπούδασε Οικονομικά-Management και Ψυχολογία. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, γαλλικά και αγγλικά. Το 1987 κατετάγη στην Πολεμική Αεροπορία όπου υπηρέτησε για 23 μήνες. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ Ως Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής: 1. Επεξεργάσθηκε σημαντικά νομοσχέδια που αφορούν την εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας. 2. Ανέλαβε εθνικής σημασίας αποστολές στο εξωτερικό σε πολεμικές ζώνες όπου υπάρχουν Ελληνικές Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης (Κόσσοβο, Αφγανιστάν). 3. Ηγήθηκε κοινοβουλευτικών αποστολών στο εξωτερικό με στόχο την προώθηση διμερών διπλωματικών σχέσεων σε θέματα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής. 4. Κατέθεσε πλήθος εισηγήσεων για την αντιμετώπιση παράνομης διακίνησης και εκμετάλλευσης ανθρώπων και την καταπολέμηση των ναρκωτικών οι οποίες έχουν υιοθετηθεί από τις χώρες μέλη του ΟΗΕ. Ως Συντονιστής στην ΟΔΕ Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλε επανειλημμένως υπομνήματα και αναφορές στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου εξέφραζε τα προβλήματα που απασχολούν τους αποστράτους, τους εν ενεργεία στρατιωτικούς (μισθολογικό, δικαίωση πολιτικά εκδιωχθέντων, ΑΟΟΑ) και τα Σώματα Ασφαλείας. Ως Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη): 1. Υπήρξε Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ και Αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατικών και Συντηρητικών Κομμάτων και το μόνο εκλεγμένο μέλος με δικαίωμα ψήφου στο Πολιτικό Γραφείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. 2. Διετέλεσε Ειδικός Απεσταλμένος για την Αντιτρομοκρατία στις 56 χώρες του Οργανισμού. 3. Διετέλεσε Ειδικός Μεσολαβητής και Επίσημος Παρατηρητής του ΟΑΣΕ σε εκλογικές διαδικασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και σε ευαίσθητες περιοχές της Ρωσίας, της Κροατίας, της Αλβανίας, του Κοσσόβου, του Κιργιστάν και του Αζερμπαϊτζάν. Επίσης μέσα από την συνεχή κοινοβουλευτική του δράση: 1. Έχει συμβάλλει καταλυτικά στην επίλυση καίριων θεμάτων του Ελληνισμού της Διασποράς με συνεχή υπομνήματα στο Υπουργείο Εξωτερικών. 2. Έχει αγωνισθεί ενάντια στα κυκλώματα των δήθεν ¨εταιριών είσπραξης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας¨ και στην προσπάθεια αυτών να εισπράξουν με παράνομο τρόπο, υπέρογκα χρηματικά ποσά από τον μικρομεσαίο καταστηματάρχη και έμπορο. 3. Εισηγήθηκε, Διαμόρφωσε και Προώθησε το νομοσχέδιο για τις ελεύθερες θάλασσες και την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στην χώρα μας. Ο Πάνος Καμμένος υπήρξε ιδρυτικό μέλος της διακομματικής επιτροπής για τον Ελληνισμό και ήταν από τους πρώτους Έλληνες βουλευτές που επισκέφθηκε μετά από 72 χρόνια για πρώτη φορά την μαρτυρική Ίμβρο ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 19/9/2007 - Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής 2007/2008 - Ειδικός Απεσταλμένος του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ σε θέματα Αντιτρομοκρατίας 2006/2007 – Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων 2004/2007 – Αντιπρόεδρος Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΟΑΣΕ 2004/2007 – Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπίας στην Κ.Σ. ΟΑΣΕ 2004/2007 – Μέλος στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων 2003/2007– Πρόεδρος της Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών, Συντηρητικών και αδερφών κομμάτων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ 2003/2007 – Μέλος Πολιτικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) 2004/2006 – Αντιπρόεδρος στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων 2002 – Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Ασφαλείας της Κ.Σ. ΟΑΣΕ (Επανεκλογή το 2003) 2001 – Πρόεδρος της Επιτροπής για την ασφάλεια και την συνεργασία στη Μεσόγειο
1996 – Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την μελέτη του προβλήματος των τροχαίων ατυχημάτων
1996-1999 – Γραμματέας της Βουλής για τρεις συνεχείς χρονιές 1996-1997 – Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Αιγαίου 1993-1994 – Αντιπρόεδρος της ΟΚΕ Δημοσίας Τάξης ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Για τη σημαντική του συμβολή στον αγώνα της Ορθοδοξίας τιμήθηκε με το Μεγαλόσταυρο της Τιμής από το Πατριαρχείο Τσεχίας και με το Παράσημο της Τιμής από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.
Από τον Πρόεδρο της Γαλλίας, κ. Σαρκοζί, τιμήθηκε με το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Αξίας, για την δράση του κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 20:00 Ομιλία Πάνου Καμμένου στην Φιλοθέη (Κέντρο Νεότητας Δήμου Φιλοθέης, Καλλιγά 74 και Δάφνης) ΚΥΡΙΑΚΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 19:00 Ομιλία Πάνου Καμμένου στο Γαλάτσι (Πνευματικό Κέντρο Γαλατσίου - Δημαρχείο, Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους) ΚΥΡΙΑΚΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 22:00 Εκδήλωση Νεολαίας (Ακρωτήρι, Βασιλέως Γεωργίου Β5 Αγιος Κοσμάς, Καλαμάκι) ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 19:00 Ομιλία Πάνου Καμμένου στο Νέο Ηράκλειο (Πολιτιστικό Πολυκέντρο Δήμου Νέου Ηρακλείου, Αίθουσα Ηλέκτρας Αποστολου, Κουντουριώτου & Νεότητος) ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 19:00 Ανοιχτή ομιλία Πάνου Καμμένου στην Καλλιθέα (ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ) ΣΑΒΒΑΤΟ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 19:00 Ομιλία Πάνου Καμμένου στην Κηφισιά (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κηφισιάς, Δαναΐδων και Μυρσίνης - Δίπλα στο Δημαρχείο) ΣΑΒΒΑΤΟ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 20:30 Ανοιχτή Ομιλία Πάνου Καμμένου στην Καισαριανή (Πλατεία Καισαριανής) ΚΥΡΙΑΚΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 19:00 Ομιλία Πάνου Καμμένου στο Περιστέρι (ΚΥΒΕ,Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού) ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 19:00 Ομιλία Πάνου Καμμένου στα Βριλήσσια (Αίθουσα Εκδηλώσεων ΤΥΠΕΤ Πάρκου Μ.Θεοδωράκη, Παύλου Μπακογιάννη & Πλαταιών) ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 20:00 Ανοιχτή ομιλία Πάνου Καμμένου στο Παλαιό Φάληρο (Πλατεία Φλοίσβου) ΤΡΙΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 20:00 Ομιλία Πάνου Καμμένου στην Πετρούπολη (Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης, Εθνικής Αντίστασης 61) TETAΡΤΗ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 20:00 Ανοιχτή Ομιλία Πάνου Καμμένου στου Ζωγράφου (Πλατεια Γαρδενιας) ΠΕΜΠΤΗ, 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ Πάνου Καμμένου Ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL Λ. Συγγρού 89-93 Αθήνα
Και ...μεταξύ μας νομίζω ότι:
Αν ψηφίζετε Ν.Δ. στην Β΄ Αθηνών
ο Πάνος Καμμένος αξίζει τη ψήφο σας