Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Νέο πδ για την Ναυτιλία? Ε! και??

Φίλοι της ναυτοσύνης & της θάλασσας, λιμενικοί, Π.Υ κ.ά

Μετά παρέλευση 7 μηνών από την έκδοση του ΠΔ 189/2009, & αφού επί δύο μήνες κυοφορείτο η δημοσίευση του νέου ΠΔ 49/2010, επιτέλους δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα 50/2010, με το οποίο ανακατανέμονται οι αρμοδιότητες του τέως Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Με αυτό περνάνε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας το σύνολο των αρμοδιοτήτων του πρώην ΥΕΝ.

Πολλοί, από την πρώτη στιγμή, δεν είδαμε ως ουσιαστική την νέα, εκ νέου πρόχειρη λύση της ένταξης της Ναυτιλίας μας στο αμιγώς αστυνομικής φύσεως ΥΠΠ, επειδή πιστεύαμε ότι δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα ουσιαστικά επιλύει. Το συγκεκριμένο πλέον υπουργείο, αναπόφευκτα θα ονομάζεται εφεξής «Υπουργείο Προστασίας & της Ποντοπόρου Ναυτιλίας». Είμαστε πεπεισμένοι πλέον ότι μέχρι την ολοκλήρωση του κύκλου & την τελική επανασύσταση του ΥΕΝ, η Κυβέρνηση προσπαθεί να δείχνει ότι το θέμα του πρώην ΥΕΝ επανεξετάζεται, εξορθολογίζεται & διατηρείται ζεστό, αρμοδίως……

Οι παλινωδίες αυτές οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση ντρέπεται ουσιαστικά να ομολογήσει ότι έσφαλε και αρνείται να διορθώσει τα σφάλματα της? Είναι προτιμότερο & εντιμότερο να αναγνωρίσει το σφάλμα της, όχι κάνοντας νέα, αλλά αποκαθιστώντας αυτά, με το πλέον ορθολογικό τρόπο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για έναν εκ των δύο σπουδαιότερων πυλώνων της εθνικής οικονομίας. Δυστυχώς ναυτιλία & τουρισμός βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι & απαξιωμένοι από το ελληνικό γκοβέρνο. Ο τουρισμός περνάει μια από τις χειρότερες περιόδους του. Τα περισσότερα σκάφη αναψυχής μετακομίζουν σε μαρίνες της γείτονος, λόγω κόστους & ποιότητας παροχής υπηρεσιών, οι ναυτεργάτες αντί να εναντιωθούν στην κυβέρνηση, τα βάζουν με τους τουρίστες. Η κοινωνία και το κράτος ανέχονται & επιτρέπουν σε μια μικρή εκβιαστική συντεχνία να δυσφημίζει διαρκώς τη χώρα διεθνώς & μάλιστα εν μέσω θέρους & της οικονομικής κατάρρευσης παρούσας.

Κομματικοί κονδυλοφόροι επικροτούν τις ενέργειες αυτές, προβάλλοντας διάφορες μικροκομματικές προφάσεις, αρνούμενοι ίσως να δουν το όφελος του τόπου για το οποίο, δήθεν, κόπτονται.

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

Exantas