Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ & ΣΙΑ (ΥΑΑΝ)

Αναλαμβάνει ...έργο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

Δύο Υπουργεία
(σε  ένα),
με έναν Υπουργό
και τρεις Υφυπουργούς!


Ορκίστηκε σήμερα, 27 Ιουνίου 2011, η πολιτική ηγεσία του νεοσύστατου Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 66, διορίστηκαν οι βουλευτές : 

1.  Μιχάλη Χρυσοχοΐδης του Βασιλείου στη θέση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

"ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ Η ...ΤΑΝΚΣ", Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Η νέα «κοτσάνα» είναι επικίνδυνη

"Μέσα σε τρεις ημέρες το 1991 στο
Μπουένος Άϋρες, οι νεκροί ήσαν 42"΄
είπε στη Βουλή ο Θ. Πάγκαλος για να
αιτιολογήσει τη δήλωση που έκανε στην
 Ισπανική Εφημερίδα
Την πλέον αλγεινή εντύπωση προκάλεσε για πολλοστή φορά με τις περίεργες δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, όταν εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε ότι «η επιστροφή στη δραχμή θα προκαλούσε πλήρη κατάρρευση της οικονομίας, διάλυση του συστήματος και κοινωνική έκρηξη».

Υποστήριξε μάλιστα ότι η έγκριση και η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου είναι μονόδρομος όχι μόνον για την κυβέρνηση και την οικονομία, αλλά και για την ελληνική κοινωνία. «Αν δεν περάσει το Μεσοπρόθεσμο και φύγουμε από το ευρώ και τότε θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε τανκς για να αντιμετωπίσουμε τους τρομαγμένους πολίτες που θα συνέρρεαν στις τράπεζες». ΟΙ πιο πάνω δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης του Θεόδωρου Πάγκαλου στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

ΔΥΟ ΤΟΡΠΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η BIS επιβάλλει αύξηση επιτοκίων και αναπροσαρμογή ιδίων κεφαλαίων

Χ.Ε.Φράγκου

Με δυο αποφάσεις-βόμβες η BIS και ο Ζαν Κλωντ Τρισέ κλειδώνουν σε ασφυκτικά πλαίσια τις εξελίξεις για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και το μέλλον των τραπεζών που βρίσκονται σε οριακό σημείο. Μερικές ώρες μετά και την επίσημη αποδοχή του Μάριο Ντράγκι ως αντικαταστάτη του Ζαν Κλωντ Τρισέ τον Οκτώβριο και πριν προλάβει ο νέος τραπεζίτης να διαμορφώσει δικό του στίγμα, το σύστημα κινητοποιήθηκε θέτοντας ασφυκτικά περιθώρια στην άσκηση πολιτικής από τους κεντρικούς τραπεζίτες.