Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

"ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ Η ...ΤΑΝΚΣ", Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Η νέα «κοτσάνα» είναι επικίνδυνη

"Μέσα σε τρεις ημέρες το 1991 στο
Μπουένος Άϋρες, οι νεκροί ήσαν 42"΄
είπε στη Βουλή ο Θ. Πάγκαλος για να
αιτιολογήσει τη δήλωση που έκανε στην
 Ισπανική Εφημερίδα
Την πλέον αλγεινή εντύπωση προκάλεσε για πολλοστή φορά με τις περίεργες δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, όταν εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε ότι «η επιστροφή στη δραχμή θα προκαλούσε πλήρη κατάρρευση της οικονομίας, διάλυση του συστήματος και κοινωνική έκρηξη».

Υποστήριξε μάλιστα ότι η έγκριση και η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου είναι μονόδρομος όχι μόνον για την κυβέρνηση και την οικονομία, αλλά και για την ελληνική κοινωνία. «Αν δεν περάσει το Μεσοπρόθεσμο και φύγουμε από το ευρώ και τότε θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε τανκς για να αντιμετωπίσουμε τους τρομαγμένους πολίτες που θα συνέρρεαν στις τράπεζες». ΟΙ πιο πάνω δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης του Θεόδωρου Πάγκαλου στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.


Μάλιστα, «Τεράστια βλακεία» χαρακτηρίζει ο κ. Πάγκαλος τις προτάσεις για επιστροφή στη δραχμή και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Αυτοί που λένε κάτι τέτοιο - αναλυτές, -καθηγητές πανεπιστημίου ή οικονομολόγοι- είναι εντελώς βλάκες».

Στη συνέντευξη εκφράζει την άποψη ότι αν επιστρέφαμε στη δραχμή, την επόμενη μέρα «οι τράπεζες θα γεμίσουν ασφυκτικά από πανικόβλητους πολίτες που θα προσπαθούν να αποσύρουν τα χρήματά τους. Τότε ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τα τανκς για να τις προστατεύσει, γιατί δεν η αστυνομία δε θα επαρκούσε».

«Θα υπήρχαν παντού αναταραχές, τα μαγαζιά θα άδειαζαν, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα… Και όλο αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη συνολικά», υποστήριξε ο Πάγκαλος.

Μεταξύ άλλων, αν και εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τον εφαρμοστικό νόμο και τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιρειών, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Όπως είπε, στα πεδία αυτά ενδεχομένως και να υπάρξουν προβλήματα, καθώς θεωρεί πιθανό βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν "κατά".

Κόντρα στον Πάγκαλο ο Μπεγλίτης

Κάλυψη στον Αντιπρόεδρο παρείχε για τις δηλώσεις του το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, επικριτικός ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης, αναφερόμενος στη πιο πάνω δήλωση του κ. Πάγκαλου.

«Οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια, έχουν σχέση με την εξωτερική ασφάλεια. Οφείλουμε όλοι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με το ρόλο των ενόπλων δυνάμεων και να μην εξοικειώνουμε την κοινωνία σε ρόλους διαφορετικούς από αυτούς που έχει τάξει το Σύνταγμα» τόνισε ο Π. Μπεγλίτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους από κάθε κόμμα να μην εμπλέκουν με δήλωση οποιασδήποτε μορφής το στράτευμα στην εσωτερική και κοινωνική ζωή.

Δεν χρειαζόμαστε καμία υπερβολή οι ευθύνες μας οι ίδιες μας οδηγούν στην υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου».