Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΝΑΥΤΟΛΟΓΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΠ. ΒΕΝΤΟΥΡΗ

Με τη ...Καρέτα-Καρέτα οδηγό, το πόρισμα της ΕΔΕ του κ. Χαράλαμπου Δεληγιάννη έφθασε επιτέλους στη Διοίκηση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.  Το πόρισμα το οποίο αφορά στην διερεύνηση ευθυνών στελεχών του Λ.Σ. για την εικονική ναυτολόγηση του Απόστολου Βεντούρη επί σειρά ετών, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κατατεθεί από τον Λιμενάρχη Ελευσίνας την προηγούμενη Δευτέρα.

Μετά το δημοσίευμα του nextok  και να ήθελε κάποιος να το "ζεστάνει" λίγο παραπάνω, δεν είχε πλέον περιθώρια και έτσι σήμερα το απόγευμα ο φάκελλος με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα έφθασε στη Διοίκηση, στην Ακτή Βασιλειάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του Λιμενικού, σκοπεύει να αντιδράσει έντονα, εάν επαληθευτούν όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ του nextok καθώς από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτουν αβίαστα ευθύνες σε στελέχη του Λιμενικού ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα δεν αποδίδει ευθύως ευθύνες σε κανέναν επικαλούμενο έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων.  Και που βέβαια να βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία σήμερα αφού η εικονική ναυτολόγηση, μπορεί να βεβαιωθεί μόνον με τη διενέργεια ταυτοπροσωπίας κατά τη στιγμή του κατάπλου κάθε πλοίου.  Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη ποτέ και σε κανένα πλοίο όπου φέρεται να υπηρετησε ο κ. Βεντούρης, με εξαίρεση την διαγραφή του από το ναυτολόγιο μία φορά από τον Ναυτολόγο της Σύρου ο οποίος θεώρησε αστεία την συμπερίληψη του εφοπλιστή στη λίστα πληρώματος.

Βεβαίως το πόρισμα, σύμφωνα με πηγές του nextok πατάει ακριβώς πάνω στη νομοθεσία.  Φαίνεται όμως ότι εκτός από τη νομοθεσία υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία θα αξιολογηθούν και μάλιστα άμεσα.  Εναπόκειται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εποπτεύσει για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης.

ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΑΠΟ ΤΑ ...ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ!

Έξαλλος πληροφορούμαστε είναι ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Κωνσταντίνος Σούλης με Ανώτερο αξιωματικό επειδή προχώρησε στη σύγκλιση του Συμβουλίου Επικρατείας ενώ δεν είχε συγκληθεί το Δευτεροβάθμιο Ανωτάτων για το 2010. Το αποτέλεσμα ήταν να μην γίνει η επανάκριση έξι αξιωματικών μεταξύ των οποίων είναι οι Νάκος, Αλβανόπουλος και Παπαδημητράκης ώστε να έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν ενώπιον του Συμβουλίου για να δικαιωθούν στην προσφυγή τους ή να αποστρατευθούν οριστικά.

ΤΟΝ ...ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ;

Οι πολύ καλές του σχέσεις με την κ. …«Κοκόλα» του πρωθυπουργικού Γραφείου φαίνεται ότι διατηρούν αμετακίνητο μέχρι σήμερα έναν αξιωματικό του Λιμενικού ο οποίος έχει συγκεντρώσει τα πυρά αρκετών συναδέλφων του εξ’ αιτίας της πολύ κακής αλλά και επιλεκτικής διαχείρισης διαφόρων υποθέσεων.


Ο συγκεκριμένος αξιωματικός άγεται και φέρεται λέγοντας ότι έχει επίσης «δεσμούς» με το ΠΑΣΟΚ ενώ είναι γνωστές αρκετές ιστορίες του που θα έκαναν κάθε κομματικό μηχανισμό να ντρέπεται, αν και εδώ που τα λέμε οι πολίτες είναι εκείνοι που θα πρέπει να ντρέπονται για τους σημερινούς κομματικούς μηχανισμούς.

"ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ" ΜΕ ΤΗ FRONTEX ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Τεράστια λεκάνη συνεκμετάλλευσης το Αιγαίο – με ποιους;


Δεν είναι τυχαίο που όλες οι μονάδες Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού, ακόμα και του Λιμενικού, και της Αστυνομίας έχουν ξεμείνει από καύσιμα, ανταλλακτικά κλπ. Δεν είναι τυχαίο που η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη της στους Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι απαιτούν με έμφαση και επιμονή την επαναλειτουργία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας συνενωμένο με το Λιμενικό Σώμα, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα ολόκληρο το Υπουργείο – με οποιαδήποτε ονομασία – λειτουργούσε χάρη στην οικονομική ενίσχυση των επιχειρηματιών της θάλασσας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ : Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΙΧΝΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ

Πως αντιμετωπίζει η Δημοκρατική Αριστερά το πολύ πιθανό ενδεχόμενο να μην μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση από το 2012 και μετά, έτος το οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε ως αφετηρία οικονομικής ανάταξης;

Θα είναι μεγάλη η πορεία της χώρας για την έξοδό της από την κρίση. Το μαρτυρούν τα ίδια τα στοιχεία. Σημειώνεται μεγάλη υστέρηση εσόδων από τη φορολογία, η παραοικονομία εξακολουθεί να λυμαίνεται το 30% του Α.Ε.Π. και η διαφθορά το 10% και πλέον του Α.Ε.Π. Η φοροδιαφυγή και οι φοροαπαλλαγές καλά κρατούν. Το ξεπέρασμα της κρίσης κρίνεται στην αποφυγή της χρεοκοπίας του δημοσίου και της κατάρρευσης της Οικονομίας που θα την πληρώσουν δραματικά όλοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι.

Η "ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Ειρηνικά έληξε γύρω στις 1.30 το μεσημέρι το ογκώδες συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων στην πλατεία Ινονού, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.
Το συλλαλητήριο κορυφώθηκε με συναυλία και μπαλόνια με πράσινο και μαύρο χρώμα, που οι Τουρκοκύπριοι άφησαν να πετάξουν στον ουρανό.

Στην εξέδρα του συλλαλητηρίου ήταν οι ηγεσίες όλων των πολιτικών κομμάτων με εξαίρεση το "κυβερνών" κόμμα Εθνικής Ενότητας που στηρίζει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΡΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ

Το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες συλλαλητήριο των
μουσουλμάνων της Βόρειας Κύπρου, διαδηλώνει την
αποστροφή του στην πολιτική Ερτογάν και απαιτεί την
άμεση αποχώρηση των ΄"ξένων" όπως χαρακτηρίζουν
τους έποικους, από το νησί.
Δεκάδες χιλιάδες Τ/κ από 30 περίπου συνδικαλιστικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, έδωσαν το παρόν τους στο δεύτερο συλλαλητήριο  στην πλατεία Ινονού της κατεχόμενης Λευκωσίας.
Λευκωσία: Με συνθήματα όπως «η Κύπρος ανήκει στους Κυπρίους», «έξω οι ξένοι», «πάρτε τα χέρια σας από πάνω μας» και «αυτή η χώρα είναι δική μας», χιλιάδες Τουρκοκύπριοι διαδήλωσαν την Τετάρτη το μεσημέρι στα κατεχόμενα, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική της Τουρκίας και του ψευδοκράτους και των οικονομικών μέτρων που τους έχουν επιβληθεί.