Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

"ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ" ΜΕ ΤΗ FRONTEX ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Τεράστια λεκάνη συνεκμετάλλευσης το Αιγαίο – με ποιους;


Δεν είναι τυχαίο που όλες οι μονάδες Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού, ακόμα και του Λιμενικού, και της Αστυνομίας έχουν ξεμείνει από καύσιμα, ανταλλακτικά κλπ. Δεν είναι τυχαίο που η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη της στους Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι απαιτούν με έμφαση και επιμονή την επαναλειτουργία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας συνενωμένο με το Λιμενικό Σώμα, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα ολόκληρο το Υπουργείο – με οποιαδήποτε ονομασία – λειτουργούσε χάρη στην οικονομική ενίσχυση των επιχειρηματιών της θάλασσας.
  Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι εφοπλιστές κάλυπταν τα έξοδα καυσίμων και ανταλλακτικών πλωτών, χερσαίων και εναέριων μέσων, ενώ στα Γραφεία του πρώην ΥΕΝ , μετά Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στη συνέχει Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, οι επιχειρηματίες κάλυπταν τις ανάγκες από έπιπλα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό μέχρι ...χαρτί υγείας.

Γιατί όμως τώρα πλέον η κυβέρνηση τους γύρισε την πλάτη;

Σύμφωνα με πληροφορίες του nextok όλα τα έξοδα πλέον αναλαμβάνει η FRONTEX καθώς και το Λιμενικό όπως και όλες οι στρατιωτικές μονάδες έχουν ενταχθεί στο Ενιαίο Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα.

Ήδη θεσπίστηκε διάταξη ώστε οι Ιπτάμενοι Λιμενικοί να επιβιβάζονται στα αεροσκάφη της FRONTEX και μάλιστα θα καλύπτονται ασφαλιστικά με αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2008 οπότε και άρχισε συνεργασία με την Frontières Extérieures for "external borders", δηλαδή την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φύλαξης των Συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός ήταν και ο λόγος που όσο κι αν προκλήθηκε πρόσφατα στη Βουλή από την αντιπολίτευση, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απέφυγε να πάρει θέση για το πως θα λειτουργήσει ένα ...ξεκομμένο από το Υπουργείο Ναυτιλίας  Λιμενικό, γι αυτό και απέφυγε να εξηγήσει οτιδήποτε μπροστά στα καταιγιστικά πυρά που δέχθηκε για τις διάφορες αδυναμίες που παρουσιάζει μέχρι και σήμερα το Σώμα, σε εξαρτήσεις των στελεχών και επιχειρησιακά μέσα.