Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΟΔΙΑ: ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΦΕΚ

Τι μας συμβουλεύουν οι επιτροπες αγωνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Πως περνάμε τα διόδια μετά την δημοσίευση της τροπολογίας σε ΦΕΚ


Ακολουθούν νέες οδηγίες για το πως περνάμε τα διόδια αφού γίνει νόμος η ντροπολογία του Ρέππα.

Ακόμη δεν έχει τυπωθεί η τροπολογία σε ΦΕΚ συνεπώς δεν είναι νόμος. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τις μπάρες μέχρι να τυπωθεί.   Όταν τυπωθεί σε ΦΕΚ θα είναι νόμος και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες.

ΛΙΒΥΗ: ΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ... ΦΤΩΧΗ ΧΩΡΑ

Της Χριστιάννας Λούπα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚ η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης τον περασμένο Ιανουάριο ήταν 1,59 εκατομμύρια βαρέλια, που ισοδυναμούν με το 8% της ημερήσιας αμερικανικής κατανάλωσης και το 36% της μέσης ημερήσιας παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου. Η Λιβύη ειδικότερα, είναι η όγδοη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός μεταξύ των χωρών - μελών του ΟΠΕΚ. Από την έναρξη όμως των συγκρούσεων η παραγωγή αργού πετρελαίου της χώρας έχει μειωθεί κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ;

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
Η αναστάτωση στη Μέση Ανατολή και στο Μαγκρέμπ της Βόρειας Αφρικής προκαλεί εύλογες ανησυχίες σε ολόκληρο τον πλανήτη για ένα σχετικά απλό λόγο. Τα γεγονότα στην περιοχή αυτή επηρεάζουν την παραγωγή και διάθεση του πετρελαίου στον υπόλοιπο κόσμο. Η ανατροπή Μουμπάρακ και η αβεβαιότητα που εξακολουθεί να επικρατεί στην Αίγυπτο δεν είχε τόσο μεγάλη επίδραση στις διεθνείς αγορές, λόγω του ότι η μεγάλη αυτή Αραβική χώρα δεν είναι ανάμεσα στους μεγάλους πετρελαιοπαραγωγούς της γής.
http://nextok.blogspot.com/p/blog-page.html

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Παναγιώτης Κρητικός
Πρώην Αντιπρόεδρος
της Βουλής
Του Παναγιώτη Ν. Κρητικού*


Παράλληλα με τη μαστίζουσα την χώρα οικονομική κρίση, ζει ο τόπος ηθική, κοινωνική και σε υπολανθάνουσα μορφή εθνική κρίση. Η τελευταία, έχει αρχίσει προ πολλού, είναι κατευθυνόμενη και έχει υπονομευτικό χαρακτήρα για όλες εκείνες τις σταθερές ιστορικές και πολιτιστικές αξίες που προσδιορίζουν και ορίζουν τα εθνικά χαρακτηριστικά του λαού μας.


Η κρίση αυτή υπονομεύει συστηματικά την ιστορική αποδόμηση του λαού μας και την εθνική του συνέχεια. Φορέας αυτής της κρίσης είναι συγκεκριμένος μηχανισμός. Ιδεολογικό περιεχόμενο του μηχανισμού αυτού είναι ο εθνομηδενισμός. Ένα πλέγμα δήθεν νεοτερικών σκέψεων διακλαδώνονται μεθοδικά στα νευραλγικά σημεία του συστήματος (επικοινωνίας, εκπαίδευσης και πολιτισμού). Κοινή συνισταμένη αυτών των νεοτερικών δυνάμεων η αρνητική θεώρηση της ελληνικής ιστορίας,

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Περισσότεροι από 2.000 εκτιμάται ότι είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τις συγκρούσεις που σημειώνονται στη Λιβύη.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, τις τελευταίες ημέρες πλοία με ελληνική σημαία απέπλευσαν για τη Λιβύη προκειμένου να παραλάβουν αλλοδαπούς πολίτες.  Πρόκειται για εργαζόμενους ή και κατοίκους της χώρας  που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα εξ' αιτίας της εξέγερσης των Λίβυων πολιτών και της αντίστασης των δυνάμεων που υποστηρίζουν τον Μουαμάρ Γκαντάφι με εντολή του οποίου οι ένοπλοι μισθοφόροι πυροβολούν στο ψαχνό. 

ΕΝΤΟΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΣΙ -Δείτε το βίντεο

 
Μαζί τα φάγαμε, ρωτούσαν οι φοιτητές
τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης
Θεόδωρο Πάγκαλο, υποχρεώνοντας τον
να αποχωρήσει από την αίθουσα
Φραστική επίθεση από φοιτητές δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Παρίσι. Προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις για τους “κοπρίτες”. Οργισμένοι οι νεαροί ρωτώντας “μαζί τα φάγαμε;” τον ανάγκασαν να αποχωρήσει.