Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΤΟΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΣΙ -Δείτε το βίντεο

 
Μαζί τα φάγαμε, ρωτούσαν οι φοιτητές
τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης
Θεόδωρο Πάγκαλο, υποχρεώνοντας τον
να αποχωρήσει από την αίθουσα
Φραστική επίθεση από φοιτητές δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Παρίσι. Προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις για τους “κοπρίτες”. Οργισμένοι οι νεαροί ρωτώντας “μαζί τα φάγαμε;” τον ανάγκασαν να αποχωρήσει.
Μετά το επεισόδιο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με Έλληνες φοιτητές στη Γερμανία, αυτή τη φορά αντικείμενο αποδοκιμασιών έγινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ο κ. Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Παρίσι προς τιμήν του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, δέχθηκε φραστική επίθεση από φοιτητές, οι οποίοι ανάρτησαν πανό συμπαράστασης για τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσπάθησε να συνομιλήσει με τους νεαρούς, οι οποίοι ζήτησαν εξηγήσεις για τη φράση “κοπρίτες”, με τον κ. Πάγκαλο να κάνει λόγο για ανακρίβειες του τύπου, ενώ ένας από αυτούς ρωτούσε επίμονα “μαζί τα φάγαμε;”.
Μάλιστα τους κάλεσε να συνομιλήσουν μαζί του την επόμενη μέρα και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να σέβονται τον Κώστα Γαβρά.
“Δεν σεβόμαστε εσένα” ήταν η απάντηση των φοιτητών, οι οποίοι τον κάλεσαν να αποχωρήσει από την εκδήλωση.
Τελικά, ο Θεόδωρος Πάγκαλος εγκατέλειψε την αίθουσα οργισμένος. Το επεισόδιο συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο “Ελληνικό Σπίτι” στο Παρίσι, όπου θα προβαλλόταν η νέα ταινία του κ. Γαβρά “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι” που αφορά τη ζωή του Ι. Βαρβάκη.
 
Μετάφραση των διαλόγων στο βίντεο όπως την παρουσιάζει η Κατερίνα: http://agauch-katerina.blogspot.com/2011/02/sans-papiers.html :
Ευχαριστώ ... και αν έχω χρόνο αύριο να κάνουμε ένα ραντεβού με τον κ. Πάγκαλο ..θα έρθω ....
- Μπορώ να σας κάνω μια ερώτηση 
- Ναι
- Μιλήσατε για δημοκρατικές διαδικασίες και είπατε ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι εκλεγμένη από το λαό. Ο κ. Πάγκαλος πριν από λίγο καιρό, ένα μήνα περίπου, χαρακτήρισε όλον τον ελληνικό λαό ως «ηλίθιο». Θεωρείτε ότι πρόκειται για μια δημοκρατική συμπεριφορά;
Κ.Γ : κοιτάτε , να σας πω
-( αντρική φωνή ) Δεν είναι πλάκα είναι 
Διαδηλώτρια: όχι δεν είναι πλάκα. Έχω όλες τις εφημερίδες, μπορώ να σας τις φέρω αύριο αν θέλετε. Είναι γραμμένο.
-  Διαδηλωτής : μπορούμε αν θέλετε να σας εξηγήσουμε το λόγο αυτού του ακτιβισμού, υπάρχει πολλή παρανόηση...
Πάγκαλος : ....
Δεν ξέρετε τι σημαίνει σεβασμός κ. Πάγκαλος... δεν θα μας δώσετε μαθήματα ανοχής κ. Πάγκαλε
-   Εάν μου επιτρέπετε, είναι αλήθεια ότι οφείλουμε μια εξήγηση στον κ . Γαβρά και σε όλους που φεύγουν και για το νόημα αυτής εδώ της δράσης.  Αν βρισκόμαστε εδώ είναι , κυρίως, για να υποστηρίξουμε του 300 απεργούς πείνας , μετανάστες που..
( φωνές ) δεν γνωρίζαμε ότι θα ερχόταν σήμερα ο κ. Πάγκαλος.
-  Πρόκειται για μεγάλη τύχη .... το ότι ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης είναι παρών διότι αντιπροσωπεύει, στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει σε ένα προηγμένο βαθμό, θα λέγαμε σε βαθμό ενσάρκωσης την κατάσταση ηθικής αποσύνθεσης της τωρινής ελληνικής πολιτικής ... και γι’ αυτό το λόγο βρισκόμαστε εδώ, γιατί θα μιλήσουμε για τη μετανάστευση αλλά θα μιλήσουμε και για την κρίση.   Γιατί αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα;  Στην Ελλάδα υπάρχει μια μόνιμη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εδώ και δύο χρόνια, από την οποία υποφέρει όλος ο κόσμος, και ξέρω ότι ο κ. Γαβράς είναι από τους ανθρώπους που δεν θεωρούν ότι το σινεμά ή η τέχνη είναι κάτι το ξεκομμένο από την πολιτική. Αυτά τα πράγματα συνδέονται.. ε λοιπόν είναι ευκαιρία να μιλήσουμε γι’ αυτά.  Εάν μιλάτε για τους συνταγματάρχες, δεν πιστεύω ότι θα μιλήσουμε μόνο για το τι έκαναν οι άνθρωποι πριν από 42 χρόνια ... η κυρία είπε ότι «εγώ ήμουνα στο Πολυτεχνείο», ωραία, αλλά πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε και στο σήμερα σαν πολιτική δράση, αυτό είναι το νόημα της σύνδεσης τέχνης και πολιτικής ...  Λοιπόν, υπάρχουν μερικές εκατοντάδες μεταναστών, τους οποίους αποκαλούν παράνομους αλλά που δεν είναι διότι ζουν στην Ελλάδα , ίσως και δέκα χρόνια, εργάζονται κανονικά, πεθαίνουν γιατί είναι σε απεργία πείνας, είμαστε εδώ για να ζητήσουμε την υποστήριξη του κ. Κώστα Γαβρά, μια υποστήριξη πολιτική και ως καλλιτέχνη, και για να καταγγείλουμε τον κ. Πάγκαλο και αυτούς που αντιπροσωπεύει, την κρατική πολιτική...η παρουσία μας εδώ δεν έχει καμία σχέση με μποϋκοτάρισμα ή κάτι σχετικό ούτε είναι μια δράση αντί-Γαβρά.
 (γυναικεία φωνή ) Δέχεστε να είναι παρών ο κ.Πάγκαλος , με αυτή όλη την κατάσταση;
: ο κ. Πάγκαλος σκοτώνει 300 μετανάστες χωρίς χαρτιά, στην Ελλάδα, αυτή την ώρα γι αυτό και εμείς έχουμε μια ερώτηση για τον κ.Πάγκαλο: εάν θα νομιμοποιήσει αυτούς τους ανθρώπους που πεθαίνουν.
Ίσως βέβαια αυτά όλα να μην αφορούν τους παρόντες, ίσως είναι εδώ για να κάνουν κάποιες ερωτήσεις σε μια ατμόσφαιρα ευπρέπειας. Όμως υπάρχει αυτό το επείγον πράγμα, δεν σας ενοχλεί – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εκτιμούμε τα καταπληκτικές ταινίες του κ. Κώστα Γαβρά – να είστε εδώ παρουσία ενός δολοφόνου; Να! Αυτή είναι η ερώτηση!
 -  Έξω! Dégage! (Ξεκουμπίσου!)

Πηγή: Καναλιώτης: http://kanali.wordpress.com/2011/02/27/pangalosgravas/
*   *   *   *   *   *   *   *   *

AQUARELA CREPA CAFFE



 Τεράστια ποικιλία γεύσεων, ολόφρεσκες πρώτες ύλες, γενναιόδωρες ποσότητες.
Χρειάζεστε κάτι άλλο;
Γλυκό του κουταλιού, brownies, σουφλέ σοκολάτας, βάφλες, τυρόπιτα, κασερόπιτα…
οι πειρασμοί συνεχίζονται ακάθεκτοι και το παιχνίδι καλά κρατεί και στα επιπλέον…
Ζεστή διακόσμηση, υποβλητικός φωτισμός και ατμοσφαιρική μουσική.
Γιατί η κρέπα θέλει την ατμόσφαιρα της.

 ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ του NEXTOK:

Απλά πείτε ότι είστε αναγνώστες του NEXTOK και αμέσως
θα έχετε ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ έκπτωση

Για delivery
Δείτε περισσότερα: http://nextok.blogspot.com/2011/01/aquarela-crepa-cafe-48-156-18453-211.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου