Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Λιμενικό Σώμα: Μια πολύφερνη νύφη (??)

Τελικά .... "πολύφερνη νύφη" φαντάζει πλέον το Λιμενικό Σώμα. Και σκέφτονται πολλοί ότι κάποιοι του φέρονταν ως αποδιοπομπαίο τράγο, αποπαίδι, τελευταίο, στην σειρά & όλο του έταζαν, εξοπλισμούς, οργάνωση, αξιοκρατία, δίκαιη μεταχείριση, κλπ.κλπ

Τώρα, δύο τουλάχιστον Υπουργοί ερίζουν για την κηδεμονία του, καθώς είναι βέβαιοι για την αξία, την πληρότητα, αρτιότητα & ποιότητα του έμψυχου δυναμικού του. (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα!). Άλλοι καθώς δούλεψαν & συνεργάστηκαν μαζί του, άλλοι ως εκπρόσωποι του κόμματος τους επί των ναυτιλιακών ζητημάτων.

Εκείνο που απομένει είναι να του δώσουν έγκαιρα, την θέση, τα απαραίτητα εφόδια & τις αρμοδιότητες που οφείλουν, δείχνοντας την εμπιστοσύνη & τις εποικοδομητικές διαθέσεις τους. Άλλωστε ο ίδιος πρωθυπουργός είχε ζητήσει να σταματήσουν τα πειράματα με την ναυτιλία.

Το Λιμενικό Σώμα, με το στελεχιακό δυναμικό που διαθέτει σήμερα είναι ικανό να διαμορφώσει, ένα νέο, ευέλικτο, λειτουργικό, αποτελεσματικό & ασυναγώνιστο Φορέα - Οργανισμό, επ' ωφελεία του κοινωνικού συνόλου, της ελληνικής ναυτιλίας, της εθνικής ασφάλειας & γιατί όχι του κύρους, του γοήτρου και της υστεροφημίας της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του. Μην λησμονούμε ότι, «Την πατρότητα της νίκης την διεκδικούν πολλοί, η ήττα είναι κατά κανόνα ορφανή» και η νίκη/επιτυχία, μόνο με ένα ενδυναμωμένο, αξιόμαχο & αποτελεσματικό Λ.Σ μπορεί να εξασφαλιστεί.

Το αποδεικνύει εμπράκτως καθημερινά, στους "στίβους των μαχών του", στην "καθημερινότητα του" και έτσι άπαντες του το οφείλουν.

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,

Exantas