Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

"ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ", νέος πολιτικός φορέας στον ορίζοντα

Νέο κόμμα στον αέρα;

Πολλά υποσχόμενος φέρεται ένας  νέος κομματικός φορέας,  ο οποίος θα ανοίξει τα φτερά του την ερχόμενη Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011 στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ των Αμπελοκήπων, στη Λεωφόρο Κηφισίας (στάση Μετρό: Πανόρμου).

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα: "Είμαστε άνθρωποι της παραγωγής, της επιστήμης και της διανόησης: επιχειρηματίες επιτυχημένοι που ποτέ δεν στηρίχτηκαν σε κρατικά δεκανίκια, στελέχη εταιρειών, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, και, βεβαίως, άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν αντέχουν να σηκώνουν το άχθος και το άγος των «κοπριτών» και οραματίζονται ένα κράτος αξιοκρατίας και προόδου.

Κάποιοι από την ηγεσία, χάνουν ή έχασαν την εμπιστοσύνη των Λιμενικών

Τα πρώτα δείγματα της δημοσκόπησης του nextok


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση του nextok με την οποία διερευνάται το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του Λιμενικού- Ελληνικής Ακτοφυλακής.


Αν και δεν είναι ασφαλές για την ώρα για να εκφράσει κάποιος απόλυτη άποψη, ωστόσο από τα πρώτα στοιχεία της ψηφοφορίας προκύπτει ότι ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, απολαμβάνει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης και εκτίμησης από τους ένστολους και το κοινό,  σε σύγκριση με τον Υπαρχηγό και τον Επιτελάρχη.  

Ίσες ευθύνες σε κυβέρνηση και ναυτεργάτες αποδίδει ο ΣΕΕΝ

Τα συμφέροντα των πλοιοκτητριών εταιριών της ακτοπλοΐας προβάλλει και επικαλείται ο ΣΕΕΝ απέναντι στη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτικών ενώ εξισώνει  με ανακοίνωσή του τις ευθύνες μη εκτέλεσης των δρομολογίων και αποκοπής των νησιωτικών περιοχών μεταξύ της Κυβέρνησης και της ναυτεργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του : Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ

Ώρα να καταλάβουν όλοι τη δύναμη της ΠΝΟ

Τρίτη συνεχόμενη 48ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση: Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα η Διοίκηση της ΠΝΟ, αφού προηγήθηκε συγκέντρωση εκατοντάδων εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ το μυθιστόρημα "Οι καιροί της μνήμης"

Ανάρπαστο το τελευταίο μυθιστόρημα
της τετραλογίας του Θοδωρή Παπαθεοδώρου


Με μοναδικό ενδιαφέρον ανέμεναν  οι αναγνώστες το τέταρτο βιβλίο της τετραλογίας του πολυγραφότατου Θοδωρή Παπαθεοδώρου.

Οι τρεις πρωταγωνίστριές του: Αγγέλα, Μέλπω, Αριάδνη μας κράτησαν συντροφιά τα τελευταία χρόνια διατηρώντας στο ζενίθ την αγωνία αλλά και την πίκρα μας για όσα παραστατικότατα περιγράφουν από τη ζωή τους στην θλιβερή Αθήνα του εμφυλίου αλλά και στα βουνά όπου ακολούθησαν τα παιδιά του που βρέθηκαν θύματα του παιδομαζόματος της σκοτεινής εκείνης εποχής.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η ελπίδα και η προοπτική έφερνε στον αναγνώστη την ισορροπία μετά από κάθε αναπάντεχο γεγονός.


Τώρα;  Βρισκόμαστε ξανά με την Αγγέλα, την Μέλπω και την Αριάδνη.
Η μια απέναντι από την άλλη μέχρι χτες. Η μια δίπλα στην άλλη τώρα. Γυναίκες και μάνες του Εμφυλίου, τραγικές μορφές, σύμβολα και σημεία των πικρών καιρών, Ιστορία ζωντανή, αργασμένη στα πρόσωπα, στα βλέμματα, στις καρδιές τους.

Μετά τον εμφύλιο σπαραγμό στα πεδία των μαχών, ένας εμφύλιος σπαραγμός στις ζωές των ανθρώπων,  στις σχέσεις, στις φιλίες, στις οικογένειες.

Μαύρες μαντίλες και χιλιάδες απουσίες απ’ τη μια μεριά.

Κόκκινες σημαίες κι εκατοντάδες εκτελέσεις απ’ την άλλη.

Σκύλλα και Χάρυβδη. Μετεμφυλιακή δεξιά εξουσία και αυταρχικά κομμουνιστικά καθεστώτα, παρακράτος, προσφυγιά, κόμμα, παιδομάζωμα, διώξεις, φυλακές κι εξορίες.
Ένας λαός χωρισμένος στα δυο, ματωμένος, γονατισμένος. Ένας λαός θυσία, μια παράλογη θυσία χωρίς νικητές και ηττημένους, χωρίς θύτες και θύματα. Μα κι ένας λαός που πορεύεται στους καιρούς της μνήμης παλεύοντας να σταθεί όρθιος, ν’ αντικρίσει ήλιο κι ελπίδα. Ο λαός μας.

Ο Συγγραφέας

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ γεννήθηκε στα Δίκαια του Έβρου και κατοικεί στην Αθήνα. Έχει δημοσιεύσει δέκα μυθιστορήματα ενηλίκων, ένα νεανικό μυθιστόρημα και δύο βιβλία για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας. Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή σεναρίων και θεατρικών έργων. Το μυθιστόρημά του ΟΙ ΕΦΤΑ ΟΥΡΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ τιμήθηκε με το Βραβείο Σύγχρονου Ελληνικού Μυθιστορήματος, ενώ ΤΟ ΑΣΤΡΟΛΟΥΛΟΥΔΟ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ με το Βραβείο Καλύτερου Έργου Μνήμης 2003-2004 στο πλαίσιο του 20ού Πανελλήνιου Συμποσίου Ποίησης και Πεζογραφίας. Επίσης, το μυθιστόρημα ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών – ΕΚΕΒΙ 2010..

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ - Μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαθεοδώρου
Σειρά: Έλληνες Λογοτέχνες
Πρώτη έκδοση: Οκτώβριος 2011, 10.000 αντίτυπα
Σελ.: 640 - Τιμή: 18,80€ - ISBN: 978-960-496-277-8
Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Διαβάστε επίσης στο http//:nextok.blogspot.com

05 Απρ 2011
NEXTOK: ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ του Θοδωρή Παπαθεοδώρου
http://nextok.blogspot.com/2011/04/blog-post_4341.html


Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ γεννήθηκε στα Δίκαια του Έβρου και κατοικεί στην Αθήνα. Έχει δημοσιεύσει οχτώ μυθιστορήματα ενηλίκων, ένα νεανικό μυθιστόρημα και δύο βιβλία για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας. ...
02 Μαι 2011
NEXTOK: ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ - Κριτική βιβλίου http://nextok.blogspot.com/2011/05/blog-post_02.html

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα συγκεντρώνει το τρίτο της τετραλογίας βιβλίο του Θοδωρή Παπαθεοδώρου «Τα δάκρυα των αγγέλων».Προηγήθηκαν το ίδιο συναρπαστικά και υπέροχα μυθιστορήματά του, αρχικά «Οι κόρες ...

http://nextok.blogspot.com/
από το Google - 10/2011

03 Ιαν 2011
NEXTOK: ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ
http://nextok.blogspot.com/2011/01/blog-post_03.html

Μέσα από μια άρτια μυθιστορηματική πλοκή, ο συγγραφέας του βιβλίου «ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ», Θοδωρής Παπαθεοδώρου, δένει τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους της πρωτεύουσας και της επαρχίας με τα ...

http://nextok.blogspot.com/

04 Δεκ 2010
NEXTOK: ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗς ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ υποψήφιο Βιβλίο ...
http://nextok.blogspot.com/2010/12/2010.html


Αυτό το υπέροχο βιβλίο του Θοδωρή Παπαθεοδώρου ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ είναι υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών 2010. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα με πολλές - δυστυχώς - πικρές αλήθειες ...

Περισσότερες πληροφορίες για το συγγραφέα μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.psichogios.gr/site/Authors/show?aid=670.

*** *** *** *** *** ***

 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
 Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.

*** *** *** *** *** ***