Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ

Ώρα να καταλάβουν όλοι τη δύναμη της ΠΝΟ

Τρίτη συνεχόμενη 48ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση: Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα η Διοίκηση της ΠΝΟ, αφού προηγήθηκε συγκέντρωση εκατοντάδων εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου
Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Ακτή Βασιλειάδη), που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας και απεφάσισε με μυστική ψηφοφορία την συνέχιση της απεργίας, με 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Κυριακή 23/10/2011 και ώρα 06.00 μέχρι την Τρίτη 25/10/2011 και ώρα 06.00.

Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι η απεργία των ναυτικών είναι δυνατόν να οδηγήσει την κυβέρνηση σε διάλυση.  Αυτό απέδειξαν και οι προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών, οι οποίοι υποχωρούσαν κάθε φορά μπροστά στις επίμονες υποσχέσεις υπουργών και πρωθυπουργών.  Τώρα φαίνεται ότι και η υπομονή των ναυτικών έφθασε στο απροχώρητο.


Στην ανακοίνωσή της άλλωστε η ΠΝΟ επισημαίνει:  Συνεχίζοντας την αγωνιστική διάθεσή τους από την πρώτη ημέρα της απεργίας, οι Έλληνες ναυτεργάτες, συσπειρωμένοι υπό τις οδηγίες της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, δίνουν των αγώνα τους για την απόκρουση των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων της Κυβέρνησης, με τα οποία αποδομούνται και κατεδαφίζονται ανελέητα κοινωνικοασφαλιστικές κατακτήσεις γενεών.

Κατά την παραπάνω συνεδρίαση η Διοίκηση της ΠΝΟ, συζήτησε και αξιολόγησε δια μακρών το περιεχόμενου του από 21 Οκτωβρίου 2011 Δελτίου Τύπου του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που εκδόθηκε ύστερα από την χθεσινή συνάντησή της με τον Υπουργό.

Αν και θα μπορούσε να εκτιμηθεί ότι το περιεχόμενό του αφήνει περιθώρια, που να στηρίζουν πιθανότητα ικανοποιητικής αντιμετώπισης στο μέλλον, ορισμένων από τα γνωστά αιτήματα της Ομοσπονδίας, πλην όμως δεν καλύπτει και φαίνεται ότι αγνοεί το σύνολο των αιτημάτων της.

Η ΠΝΟ ζητεί για μια ακόμη φορά την κατανόηση από τους φίλους επιβάτες για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία, που συνεπάγονται οι κάθε μορφής απεργιακοί αγώνες.

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη - ΠΝΟ

Αναφορικά με τη προηγηθείσα συνάντηση που είχε στις 21 Οκτωβρίου 2011 ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με το Προεδρείο της ΠΝΟ, από το Υπουργείο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Ακτή Βασιλειάδη) συνάντηση του Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.


Στη συζήτηση, η οποία υπήρξε εποικοδομητική, ο Υπουργός απαντώντας στα αιτήματα της απεργίας της Ομοσπονδίας, τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής :

1ον Με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη βουλή, η εποπτεία του ΝΑΤ μεταφέρεται αυτούσια στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και διατηρείται η αυτονομία του.

2ον Σε συνεργασία και συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, θα υπάρξει η βέλτιστη λύση για το θέμα των συντάξεων του ΝΑΤ.

3ον Το ΕΛΟΕΑΝ θα εκσυγχρονισθεί.

4ον Ο λογαριασμός του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας θα ενισχυθεί με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, έτσι ώστε να ενισχυθεί το ποσό που διατίθεται στους άνεργους ναυτικούς.

*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***