Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

Ίσες ευθύνες σε κυβέρνηση και ναυτεργάτες αποδίδει ο ΣΕΕΝ

Τα συμφέροντα των πλοιοκτητριών εταιριών της ακτοπλοΐας προβάλλει και επικαλείται ο ΣΕΕΝ απέναντι στη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτικών ενώ εξισώνει  με ανακοίνωσή του τις ευθύνες μη εκτέλεσης των δρομολογίων και αποκοπής των νησιωτικών περιοχών μεταξύ της Κυβέρνησης και της ναυτεργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του : Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων
Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) σχολιάζοντας τη συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ για ακόμη 48 ώρες θέλει να δηλώσει προς τους νησιώτες, τους ταξιδιώτες και τους επιχειρηματίες του νησιωτικού συμπλέγματος, ότι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τον διαμελισμό της χώρας σε ηπειρωτική και νησιωτική είναι η πλοιοκτησία της επιβατηγού ναυτιλίας.


Η ασθενής οικονομική κατάσταση των εταιρειών πλοιοκτησίας του επιβατηγού μας στόλου επιδεινώνεται καθημερινά από την έλλειψη ρευστότητας, ενώ επιβαρύνεται σημαντικά η οικονομική υπόσταση των εταιρειών από τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου.

Δυστυχώς έρχεται η χρονική στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες πλοιοκτησίας θα δηλώσουν αδυναμία επιβίωσης.

Εμείς ως πλοιοκτησία συμπαρασταθήκαμε στα αιτήματα της ΠΝΟ για τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά τους θέματα ως και για την ανεξαρτησία του ΝΑΤ, και εκείνοι ενώ γνωρίζουν ότι το σύνολο των αιτημάτων τους αφορά αποκλειστικά και μόνο το αρμόδιο Υπουργείο (ΥΠ.Α.Α.Ν.) στρέφονται μόνο κατά της επιβατηγού πλοιοκτησίας, αντί να απαιτήσουν ο,οτιδήποτε διεκδικούν από το κράτος.

Εάν πτωχεύσει η επιβατηγός ναυτιλία, η ναυτική ανεργία θα ανέλθει στα ύψη με τραγικά όμως αποτελέσματα για όλους, ναυτικούς, νησιώτες και πλοιοκτησία.

Λίγο περισσότερο σεβασμό στα δικαιώματα και στην ίση μεταχείριση των νησιωτών μας ζητάει σύσσωμος ο Ελληνικός λαός από την Κυβέρνηση και τη Ναυτεργασία.

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***