Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

"ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ", νέος πολιτικός φορέας στον ορίζοντα

Νέο κόμμα στον αέρα;

Πολλά υποσχόμενος φέρεται ένας  νέος κομματικός φορέας,  ο οποίος θα ανοίξει τα φτερά του την ερχόμενη Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011 στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ των Αμπελοκήπων, στη Λεωφόρο Κηφισίας (στάση Μετρό: Πανόρμου).

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα: "Είμαστε άνθρωποι της παραγωγής, της επιστήμης και της διανόησης: επιχειρηματίες επιτυχημένοι που ποτέ δεν στηρίχτηκαν σε κρατικά δεκανίκια, στελέχη εταιρειών, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, και, βεβαίως, άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν αντέχουν να σηκώνουν το άχθος και το άγος των «κοπριτών» και οραματίζονται ένα κράτος αξιοκρατίας και προόδου.


Δεν είμαστε «επώνυμοι». Αλλά έχουμε φτιάξει ο καθένας στην οικογένεια, στην επιχείρηση, στον κύκλο του, νησίδες δημιουργίας και ποιότητας. Είμαστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι που σκέφτονται και ζουν με τον ίδιο τρόπο είναι πολύ περισσότεροι απ’ όσο φαίνεται. Όμως, δεν σπάζουν βιτρίνες, δεν κραυγάζουν στα τηλεπαράθυρα, δεν κλείνουν δρόμους, δεν καταλαμβάνουν κτήρια. Μόνο θλίβονται και συνθλίβονται. Αυτούς εκφράζουμε, σ’ αυτούς στηριζόμαστε, αυτούς θέλουμε μαζί μας".

Το μανιφέστο

Στο μανιφέστο τους επίσης αναφέρουν:  "Δεν υπάρχει Μαφία που θα αποφασίσει με δική της πρωτοβουλία να εγκαταλείψει τη δράση της (και τα έσοδα που απολαμβάνει) για να γίνει... ηθική. Η πολιτικοσυνδικαλιστική συμμορία που λυμαίνεται ό,τι παράγει με κόπο ένα τμήμα αυτής της χώρας, δεν υπάρχει περίπτωση να αυτοεξυγιανθεί. Το παρασιτικό κρατικό μόρφωμα της μεταπολίτευσης πάσχει από καθολικό καρκίνο ο οποίος κάνει συνεχώς μεταστάσεις σε όσα υγιή κύτταρα απομένουν να δίνουν την προσωπική τους μάχη.


Γαλαζοπράσινοι γκάγκστερς και σκελετοί σταλινικού μουσείου...
Μία επιλογή έχουμε: ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΣΟΥΜΕ!. Η Ελλάδα των γαλαζοπράσινων γκάγκστερς, των σκελετών του σταλινικού μουσείου και των άλλων πονηρών & γραφικών ενοίκων της ίδιας «πολυκατοικίας» πρέπει να ισοπεδωθεί και στη θέση της να χτίσουμε ένα δυτικοευρωπαϊκό σοβαρό κράτος, παραγωγικό, πολιτισμένο, αξιοσέβαστο.
Είναι δύσκολο; Πάρα πολύ. Όμως οι συγκυρίες για πρώτη φορά είναι με το μέρος μας. Οι απάτες τους έγιναν γνωστές στα πέρατα του κόσμου, τα greek statistics πέρασαν στη διεθνή ορολογία, και ο «λαός», αυτός που 35 χρόνια κουνούσε τις σημαιούλες και παρακαλούσε για έναν διορισμό, έχει, σε μεγάλο βαθμό, αντιληφθεί τον γκρεμό που είναι μπροστά.

Αν δεν δημιουργηθεί τώρα ένα κίνημα ανθρώπων της παραγωγικής οικονομίας, πότε θα δημιουργηθεί;

Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν έχουμε κανένα «πολιτικό μικρόβιο». Θα προτιμούσαμε να μας άφηναν να κάνουμε τη δουλειά μας - και να είχαμε πολιτικούς που θα έκαναν κι αυτοί σωστά τη δική τους. Αλλά, πλέον, αισθανόμαστε σαν τους επιβάτες της πτήσης 93. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτοί που κατέλαβαν το «αεροπλάνο» βιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας και δικαιοσύνης, εξαπατώντας τους πάντες, το οδηγούν στη συντριβή, έχοντας εξασφαλίσει για τον εαυτό τους (κι αυτή είναι η μόνη διαφορά από την πτήση 93...) τα καλύτερα αλεξίπτωτα. Δεν θα σωθούμε σχολιάζοντας. Αποφασίσαμε να ορμήσουμε στο πιλοτήριο. Ελάτε μαζί μας! Τι θα συμβεί μετά; Θα εξαρτηθεί από τη στάση όλων μας. Πρέπει να πολεμήσουμε. Δεν υπάρχουν από μηχανής θεοί. Τη λύση θα τη δώσουμε εμείς, οι μέχρι σήμερα αμήχανοι".

Θέσεις για όλα

Στην ιστοσελίδα τους οι άγνωστοι μέχρι στιγμής προσκαλούντες, εκφράζουν θέσεις για τους τομείς:  Ευρωπαϊκή προοπτική, Διοίκηση, Βουλή-Κυβέρνηση, Κόμματα, Συνδικαλισμό, Ασφαλιστικό, Δημόσια Τάξη, Παιδεία, Σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους, Δήμοι και Ανάπτυξη.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.dimiourgiaxana.gr/theseis.html

Να είναι άραγε μια ελπιδοφόρα προοπτική ή μία ακόμα τρύπα στο νερό;

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***

1 σχόλιο:

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου