Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΘΥΝΑΛ ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ n@utilia.gr

Αποκλειστική συνέντευξη στο mailto:n@utilia.gr παραχώρησε η Υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή.

Η συνέντευξη της κ. Τσουρή θα προβληθεί σε βίντεο που θα αναρτηθεί στο n@utilia.gr  ενώ τα μέλη του ιστολογίου θα ενημερωθούν με email.

Μεταξύ άλλων η Υφυπουργός μιλάει για το «αμαρτωλό ΥΕΝ», για τη μείωση των επιδοτήσεων στις άγονες γραμμές, για τον διαγωνισμό μελέτης που θα αφορά τη κοστολόγηση κάθε άγονης γραμμής ξεχωριστά και το

Η ΜΠΟΜΠΑ... Ο ΘΕΜΟΣ, Ο ΜΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚ...

Η μπόμπα...
Του Μπάμπη Ξαρχάκου

Μια μπόμπα αλλά τι μπόμπα! Πρωτοχρονιάτικη. Έτσι για το καλό του χρόνου. Για το έθιμο βρε αδερφέ! Και τον γούσταραααα τον θόρυβο αυτή τη φοράάά. Όχι δεν μεν νοιάζει ποιος την έβαλε ή γιατί την έβαλε. Μου αρκεί που την άκουσα να σκάει! Μες τον ύπνο μου μπουμ-μπαμπ-μπουμ και έβλεπα ένα κακό όνειροοοο...

Τον Θέμο, τον Μάκη, τον Πάγκαλο, την Τρέμη, τον Γιωργάκη, τον Αντωνάκη, τον Βενιζέλο, την Ντόρα, να είναι όλοι γύρω μου και να χορεύουν με νταούλια τραγουδώντας «Ένα λευκό κρεμμύδι, γκέο βαγκέο...» και να μου ρίχνουν κομφετί και σερπαντίνες, να με σκεπάζουν να με κρύβουν τελείως, να πνίγομαι σιγά-σιγά. Να θέλω να ανασάνω και να μην μπορώ. Μια αγωνίααα τι να σου λέω...

Και ξαφνικά εκεί που πνιγόμουν ακούγεται το μπουμ-μπαμ-μπουμ ταταρατατζούμ!!! Πετάγομαι από το κρεβάτι ουρλιάζοντας: Γκολλλλ!!! Τρέχει η μάνα μου και με σταυρώνει. «Μην κάνεις έτσι αγόρι μου, θα το πάρετε κάποια μέρα το πρωτάθλημα». Αμήν μάνα μου της απαντάω, αμήν!

Βασίλης Παπακωσταντίνου - Τρίτος Παγκόσμιος

Η ...ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΡΕΧΕΙ το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΜΕ ...ΜΗΔΕΝΝΝ!

Ανασφάλεια και καχυποψία φαίνεται ότι ταλανίζουν τον νέο Αρχηγό του Λιμενικού. Και αυτό φυσικά είναι αναπόφευκτο καθώς γνωρίζει πολύ καλά, ότι έγινε Αρχηγός εξ’ ανάγκης, - αφού προηγήθηκε ένα τρίμηνο αναμονής για την αποστράτευσή του κ. Μπούσιου. 

Και είναι προφανές ότι μετά την έλευση του τριμήνου, η Πολιτική Ηγεσία, προσδοκούσε ότι θα είχε τη δυνατότητα να προβεί στις αλλαγές βάση των επιλογών της. 

Τελικά αναγκάστηκε η κυβέρνηση να προχωρήσει στην Αρχηγειοποίηση... του κ. Σούλη Κωνσταντίνου και εκείνος το δέχθηκε ενώ γνώριζε ότι είναι περίπου ανεπιθύμητος ενώ  αρκετοί συνάδελφοί του δηλώνουν ό,τι ποτέ δεν θα αποδέχονταν να γίνουν αρχηγοί κάτω από τέτοιες συνθήκες.

ΜΟΝΟΝ ...ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΠΕΑΛΣ

Είτε δεν θέλει να θίξει τα "κακώς κείμενα"  είτε δεν ΄κατανοεί μερικά πράγματα η ΠΕΑΛΣ, διαφορετικά δεν εξηγείται πως ΄ξεκίνησε τις επαφές της με τα κόμματα για να εκφράσει τις αντιθέσεις της σε σχέση με το Σχέδιο Νόμου περί Σύστασης Αρχηγείου ΛΣ και Ακτοφυλακής χωρίς να επισημαίνει και τα αυτονόητα. 

Προφανώς  τα όσα αναφέρει στο δημοσίευμά της η ΠΕΑΛΣ βρίσκει σύμφωνους τουλάχιστον την πλειοψηφία των αξιωματικών του Λιμενικού.  Ωστόσο, υπάρχουν και σημεία όπως η πρώτη παράγραφος του άρθρου 22 που μόνον τιμητική δεν είναι για το Σώμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΟΧΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΡΓΗΓΕΙΟΥ Λ.Σ.

Άρθρο 22

Λοιπές Διατάξεις


Γιατί να θέλει ένας απόστρατος Αρχηγός Λ.Σ.
έναν ακόμη βαθμό;
Ο βαθμός του Ναυάρχου Λ.Σ. εν αποστρατεία που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 39 Κ.Π.Λ.Σ. όπως προστέθηκε με την παρ.8 του ένατου άρθρου του ν. 3654/2008 (ΦΕΚ 57 Α΄) μπορεί να απονέμεται με την ίδια διαδικασία και στους Αρχηγούς του Λ.Σ. που αποστρατεύθηκαν πριν την 3-4-2008, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν σχετική αίτηση εντός 60ημερών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

Πολύ ενδιαφέρουσα η συγκεκριμένη διάταξη. Ποιόν άραγε εξυπηρετεί αυτή, δεδομένου ότι κανείς από τους διατελέσαντες Αρχηγούς που αποστρατεύθηκαν πριν την 3η Απριλίου 2008 δεν έθεσε τέτοιο ζήτημα; Ή μήπως το έθεσε ο αμέσως προ της 3ης Απριλίου 2008 αποστρατευθείς Αρχηγός;

ΑΓΕΛΑΣΤΟΙ ...ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Σχεδόν ψυχρή ήταν η βραδυνή εκδήλωση της ΠΕΑΛΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ που έγινε στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση παρέστεισαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ΥΘΥΝΑΛ Γιάννης Διαμαντίδής, οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Νιώτης, και Δημήτρης Καρύδης,  και από τη Νέας Δημοκρατία οι κ. Τραγάκης, Νεράντζης και Μελάς.

Οι δύο υπουργοί παρέμειναν στο ίδιο τραπέζι για περίπου 45 λεπτά, συζητώντας και χωρίς να σκάνε χαμόγελα ή να χαλαρώνουν λίγο τη συζήτηση, πράγμα που επιβεβαίωσε τις υποψίες ότι οι σχέσεις τους βρίσκονται όντως στη κόψη του ξυραφιού.

Η σιωπή - Quiz

Η σιωπή των αμνών και οι κραυγές των ποιμένων (?)


Η σιωπή των αμνών και το αμολυτό μαντρόσκυλο (?)

Η σιωπή των ποιμένων στην σφαγή των αμνών (?)


Διαλέγετε και παίρνετε!