Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ

Εκατοντάδες Κυπριακά Χριστιανικά μνημεία
βεβήλωσαν και κατέστρεψαν οι Αττίλες στην Κύπρο
 Του Νέαρχου Κυπριανού
Η πρόσφατη καταστροφή του ναού της Αγίας Θέκλας στην κατεχόμενη Βοκολίδα, ήταν ακόμη μια απόδειξη για το πραγματικό πρόσωπο του κατοχικού καθεστώτος, αναφορικά με τον τρόπο που μεταχειρίζεται τη θρησκευτική και πολιτιστική μας κληρονομιά.

Οι δηλώσεις «μετανοίας» και οι «υποσχέσεις» ότι θα ξαναχτιστεί το συγκεκριμένο εκκλησάκι δεν είναι αρκετές για να επιδιορθώσουν τις άπειρες ζημιές που προκάλεσε η μπότα του Αττίλα στα 37 χρόνια της κατοχής σε εκκλησίες, μοναστήρια, ξωκλήσια και νεκροταφεία.

ΑΡΩΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ MADE IN GREECE


Κύπριοι υποψήφιοι βουλευτές που ζουν στην Ελλάδα μίλησαν στον «Φ» και μεταφέρουν τα μηνύματά τους

Μία εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές και όλα φαίνεται να είναι έτοιμα για τη μεγάλη μέρα των εκλογών. Υποψήφιοι και αντιπρόσωποι κομμάτων είναι στις επάλξεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής.

Ο «Φιλελεύθερος» μίλησε με τους Κύπριους πρωταγωνιστές που ζουν στην Ελλάδα και μεταφέρει τα μηνύματά τους.

Αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας
Παρόν σε κάθε εκδήλωση που αφορά στην
Κύπρο και ιδιαίτερα στην κατεχόμενη Κερύνεια
είναι πάντα, εδώ και χρόνια ο ακούραστος
Γρηγόρης Κουναμάς που ζει στην Ελλάδα.
Στη φωτογραφία βρίσκεται δίπλα στη δήμαρχο
Κερύνειας Μαρία Ιωάννου όταν και οι δύο
τίμησαν με την παρουσία τους τη παρουσίαση του
βιβλίου της Νοέλ Μπάξερ "Από Δρυ παλιά και
από πέτρα"  το οποίο αναφέρεται στα καλά χαρα-
κτηριστικά των φιλόξενων και
συμπονετικών Κυπρίων.
 Γρηγόρης Κουνναμάς - υποψήφιος Κερύνειας – ΕΔΕΚ



ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗτου προς τους Κερυνειώτες ο Γρηγόρης Κουνναμάς ανεφέρει τς εξής: Μικρός που ήμουν κι έπαιζα αμέριμνος στις αλάνες της γειτονιάς μου στην Κερύνεια, αντιμετώπιζα με αισιοδοξία και θετική προδιάθεση τη ζωή, διότι ζούσα σ’ έναν τόπο ευλογημένο και ευημερούντα. Ξαφνικά, όμως, προέκυψε η βίαια εκτόπισή μου και της οικογένειάς μου, εξαιτίας της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων και η κατάσταση αυτή ανακόπηκε απότομα και πολύ σκληρά. Το ίδιο, βέβαια, έγινε και μ’ όλους τους κατοίκους των κατεχομένων και σήμερα εδαφών. Και τα χρόνια πέρασαν. Κι εμείς εξακολουθούμε να ζούμε μακριά από τους τόπους και τις περιουσίες μας, που μόνο ως τουρίστες μπορούμε σήμερα να επισκεπτόμαστε.

ΘΟΡΥΒΟΣ: ΑΟΡΑΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ 5 εκατ. ΕΛΛΗΝΕΣ

Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες περιβαλλοντικές απειλές, αν και μόλις πρόσφατα χαρακτηρίσθηκε «ρύπος». Ορισμένοι επιστήμονες δεν διστάζουν να … πουν ότι ο θόρυβος είναι η δεύτερη μεγαλύτερη απειλή μετά την ατμοσφαιρική ρύπανση. Μια απειλή που αν και αόρατη, είναι αρκετά ικανή ώστε να υποβαθμίζει κάθε δευτερόλεπτο την ποιότητα ζωής.

ΠΑΪΣΙΟΣ: "ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ"

Γέροντας Παΐσιος:
■"...θα σας δώσουν πολλά λεφτά και μετά θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν να τους πάρουν"

■"...ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες"...

■"...θα γίνει κάτι και θα φανεί πως φταίει η Ελλάδα, τότε η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί..."
Σειρά από προφητείες μεγάλων γερόντων της Εκκλησίας, που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τις άκουγαν και γελούσαν.

ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ ΩΣ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα παραμείνει στα κρατητήρια ο Ντομινίκ Στρος Καν μετά την απόφαση του δικαστηρίου  της Νέας Υόρκης όπου προσήχθη λίγο μετά τις 5.00 μμ. (ώρα Ελλάδος).

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής και εξ' αιτίας της μεγάλης οικονομικής του επιφάνειας κανένα ύψος εγγύησης δεν θα ήταν ικανό να τον κρατήσει στις ΗΠΑ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μηνιαίες απολαβές του άλλοτε ισχυρού άνδρα ανέρχονται στις 550.000 ευρώ

Φαίνεται πάντως ότι οι διωκτικές αρχές έχουν βεβαιωθεί ότι είναι απολύτως αληθινές οι καταγγελίες της 32χρονης καμαριέρας η οποία τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού και ομηρία.

Επιπλέον, μετά τη θαρραλέα καμαριέρα, ανοίγουν τα στόματα και άλλων γυναικών.  Όχι μόνον για τη "κινητικότητα"  του με διάφορες καμαριέρες των διαφόρων ξενοδοχείων αλλά φήμες αναφέρονται και για συμμετοχή του σε λέσχες ανταλλαγής συζύγων ενώ μήνυση ετοιμάζεται να του υποβάλει και μία δημοσιογράφος καθώς και μία παλιά συνεργάτιδα του όλες βέβαια για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Ντομινίκ Στρος  Καν θα προσαχθεί στο δικαστήριο της Ν.Υ. την Παρασκευή όπου εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κατηγορητήριο και με ποινές που φθάνουν έως και σε 20 χρόνια κάθειρξης.

ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ



Το κατηγορητήριο της εισαγγελίας του Μονάχου για την υπόθεση Ferostaal κατονομάζει τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως αποδέκτη, μαζί με άλλα, άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα, των χρηματικών ωφελημάτων των προμηθειών που διέθεσε η Ferostaal για την ανάθεση της σύμβασης κατασκευής των υποβρυχίων τύπου «214».

Το συμπέρασμα αυτό του εισαγγελέα στηρίζεται σε καταθέσεις πρώην στελεχών της Ferostaal, Χάουν και Μιούλεμπεκ που είναι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση.

ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Για «εκ προθέσεως παράλειψη δήλωσης πόθεν έσχες».
Την παραπομπή σε δίκη, της κόρης του πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, για μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες», διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών. Οι εφέτες «δείχνουν» στην κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, για την κατηγορία της «εκ προθέσεως παράλειψης δήλωσης 'πόθεν έσχες' κατ΄εξακολούθηση», με βούλευμα τους (αριθμός 1207/2011) με ανάλογη εισαγγελική πρόταση.

ΖΗΜΙΕΣ 3,8 εκ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΝΕΚ

Ζημίες 3,8 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης ΑΕ (ΑΝΕΚ ΑΕ) έναντι ζημιών 18,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας περιόδου από 1 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2011, βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ). Όσον αφορά τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρείας, αυτά διαμορφώθηκαν σε ζημίες 0,7 εκατ. ευρώ έναντι 18,5 εκατ. ευρώ.