Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Για «εκ προθέσεως παράλειψη δήλωσης πόθεν έσχες».
Την παραπομπή σε δίκη, της κόρης του πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, για μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες», διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών. Οι εφέτες «δείχνουν» στην κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, για την κατηγορία της «εκ προθέσεως παράλειψης δήλωσης 'πόθεν έσχες' κατ΄εξακολούθηση», με βούλευμα τους (αριθμός 1207/2011) με ανάλογη εισαγγελική πρόταση.

Η κατηγορία σε βάρος της κόρης του πρώην Υπουργού στηρίζεται στο γεγονός, σύμφωνα με το βούλευμα, ότι δεν υπέβαλε δήλωση για τα έτη 2007 και 2008, ενώ ήταν υποχρεωμένη.

Η κ. Τσοχατζοπούλου διατέλεσε διοικητής στο ΠΙΚΠΑ, απ' όπου αποχώρησε το 2005. Έτσι, σύμφωνα με τον νόμο, ακόμα και μετά από συνταξιοδότηση, ήταν υποχρεωμένη να υποβάλλει σχετική δήλωση για τα επόμενα τρία έτη. Η κατηγορουμένη υπέβαλε δήλωση το 2006, αλλά «εκ προθέσεως παρέλειψε» να υποβάλει τα επόμενα δύο.

Ο εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής, που μελέτησε τα στοιχεία, υπέβαλε στο Συμβούλιο Εφετών παραπεμπτική πρόταση, κρίνοντας πως η αιτιολογία που προέβαλε η υπόχρεη, περί ασθένειας μέλους της οικογένειας της, δεν ήταν πειστική.

Υπενθυμίζεται ότι για τον Άκη Τσοχατζόπουλο διενεργείται, μέσω του ΣΔΟΕ, έρευνα για περιουσιακά του στοιχεία, στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης των υποβρυχίων.

πηγή: kathimerini.gr & ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου