Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΚΟΒΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ;


Του Λουκά Πάρπα
Είμαι σύζυγος αγνοούμενου και κάθε μήνα λαμβάνω σύνταξη. Μας είπαν και γεμίσαμε φόρμες για πασχαλινό επίδομα, όμως αντί να μας δώσουν πασχαλινό, μας αφαίρεσαν και από τη σύνταξη 182 ευρώ που μας έστελναν σαν επιπλέον βοήθημα.

Η επιταγή για το ποσό αυτό ερχόταν από το Υπουργείο Οικονομικών. Η κανονική μου σύνταξη είναι 365 ευρώ. Γιατί μας αφαίρεσαν αυτή την επιπρόσθετη βοήθεια, ακόμη δεν κατάλαβα. Μήπως «ελείφτηκεν» τα ριάλια η κυβέρνηση και γι’ αυτό αφαιρούν από τις οικογένειες των αγνοουμένων το φαγητό τους;

ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΧΟΡΧΕ ΣΕΜΠΡΟΥΝ, Ο ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ "Ζ"

Ο διάσημος Ισπανός συγγραφέας και πρώην υπουργός Πολιτισμού της Ισπανίας Χόρχε Σεμπρούν έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, το βράδυ της Τρίτης, στο Παρίσι.

Επαναστάτης διανοούμενος, Ισπανός και συνάμα Γάλλος, θρεμμένος με την κλασική κουλτούρα υπήρξε αναμφίβολα μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες με πολυσχιδή δραστηριότητα. Έγραψε δεκάδες βιβλία, σενάρια για τον κινηματογράφο ενώ ποτέ δεν έπαψε να ασχολείται με την πολτική, πότε ενεργά και πότε μέσα από τη πένα του.

ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου


Χωρίς καύσιμα βρίσκονται πλέον οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Λιμενικού.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, τερμάτισε τις συμβάσεις των εταιριών προμήθειας καυσίμων με αποτέλεσμα πλωτά, χερσαία και εναέρια μέσα να βρίσκονται κυριολεκτικά στον "αέρα".

Το γεγονός έχει προκαλέσει μοναδική αναστάτωση στη κυβέρνηση και ιδιαίτερα στα αρμόδια υπουργεία.

ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

Επειδή εδώ είναι ...Ελλάδα και όχι Αμερική... "l' etat, c'est moi" 

Υποβαθμίζει το περιστατικό ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά


Έτσι είναι.  Όταν ο μπαμπάς γίνεται υπουργός, (στην Ελλάδα),  αναπόφευκτα τα παιδιά αποκτούν προσβάσεις στην υψηλή κοινωνία και φυσικά γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους,  τους άλλους οι οποίοι στα μάτια τους φαντάζουν μυρμηγκάκια. 

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη θαλαμηγό του Χάρη Βαφειά -του νεαρού εφοπλιστή στον οποίο ανήκει η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης “Stealth Gas Inc.” 

Εκεί  βρισκόταν ο 20χρονος μικρός του γιος του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Κώστας.  Με την παρέα του ο νεαρός διασκέδαζε ανατινάζοντας παλιά  dvd players με πασχαλινά δυναμιτάκια!

Η καταγγελία έχει καταγραφεί - σύμφωνα με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά - στο ημερολόγιο του λιμενικού τμήματος Βουλιαγμένης μετά από καταγγελία που έκανε η διασώστρια Μαρσινιώτη στις 4.20 μμ της Κυριακής.

Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: ΘΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΥΕΝ

Συναντήθηκε με τους Συνταξιούχους Πλοίαρχους του  Εμπορικού Ναυτικού.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Ε.Ν (ΠΕΣΠΕΝ) στα γραφεία της στον Πειραιά.

Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν (ΠΕΠΕΝ) κ. Γεώργιος Βλάχος.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΑΡΗΚΟΙΑ - θέμα αμέλειας, άγνοιας και αδιαφορίας

 Ερασιτεχνικά αντιμετωπίζεται μέχρι και σήμερα στη χώρα μας το πρόβλημα της παιδικής βαρηκοΐας και της έγκαιρης διάγνωσής της.  Η άγνοια των γονιών αλλά και η αδιαφορία κάποιων ιατρών αποτελούν τις βασικές αιτίες για την παρουσία κωφαλάλων οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα ήσαν απόλυτα υγιείς.

Για το θέμα μίλησε πρόσφατα σε πανελλήνιο συνέδριο ΩΡΛ ο Δρ. Απόστολος Σπέντζας (Ναύαρχος Λ.Σ. ε.α.)  ενώ η εργασία του δημοσιεύτηκε και στον διεθνή Τύπο.

Του Δρ. Απόστολου Σπέντζα

 

ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚοκίαση… ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Ε!  δεν είναι και τίτλος τιμής σήμερα να δηλώνεις ΠΑΣΟΚος!  Ρωτήστε και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως υποστηρίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο τρίτος στην ιεραρχία του Λιμενικού, νομιζόμενος ότι έτσι υπονομεύει τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό. Στη πραγματικότητα μόλις γυρίσει την πλάτη του, τα μειδιάματα με νόημα δίνουν και παίρνουν!
Άντε όμως να βγει ο κ. Βαλεργάκης στο Σύνταγμα με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ για να δούμε πώς θα φύγει! Μάλλον θα χρειαστεί «μπρατσάκια» για να αποφύγει τον πνιγμό από το φτύσιμο που θα δεχθεί έστω κι αν εκείνος θα νομίζει ότι …βρέχει.

ΣΟΙΜΠΛΕ: ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Για «πραγματικό κίνδυνο» που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, «για την πρώτη ανοργάνωτη κρατική χρεοκοπία εντός της ζώνης του ευρώ» αν η Ελλάδα δεν λάβει περαιτέρω στήριξη, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ και τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Σόιμπλε θεωρεί αναγκαίο το νέο πακέτο βοήθειας, προς την Ελλάδα με την συμμετοχή ιδιωτών.