Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

Επειδή εδώ είναι ...Ελλάδα και όχι Αμερική... "l' etat, c'est moi" 

Υποβαθμίζει το περιστατικό ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά


Έτσι είναι.  Όταν ο μπαμπάς γίνεται υπουργός, (στην Ελλάδα),  αναπόφευκτα τα παιδιά αποκτούν προσβάσεις στην υψηλή κοινωνία και φυσικά γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους,  τους άλλους οι οποίοι στα μάτια τους φαντάζουν μυρμηγκάκια. 

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη θαλαμηγό του Χάρη Βαφειά -του νεαρού εφοπλιστή στον οποίο ανήκει η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης “Stealth Gas Inc.” 

Εκεί  βρισκόταν ο 20χρονος μικρός του γιος του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Κώστας.  Με την παρέα του ο νεαρός διασκέδαζε ανατινάζοντας παλιά  dvd players με πασχαλινά δυναμιτάκια!

Η καταγγελία έχει καταγραφεί - σύμφωνα με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά - στο ημερολόγιο του λιμενικού τμήματος Βουλιαγμένης μετά από καταγγελία που έκανε η διασώστρια Μαρσινιώτη στις 4.20 μμ της Κυριακής.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, απέναντι από το εστιατόριο "Ιθάκη", βρισκόταν η θαλαμηγός  και  κατά την προαναφερόμενη ώρα ακούστηκε μία μικρή έκρηξη που αναστάτωσε τόσο τους λουόμενους όσο και τους πελάτες του εστιατορίου.  Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για δυναμιτάκι που τοποθετήθηκε σε άχρηστο DVD player και  εκσφενδονίστηκε από τη θαλαμηγό στη μαρίνα.

Σε διάστημα μερικών λεπτών αργότερα όμως, σημειώθηκαν τρεις ακόμα ανατινάξεις.

Κάποιοι που ενοχλήθηκαν ειδοποίησαν τον δήμαρχο Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κασιδόκωστα ζητώντας του να παρέμβει.

Ο κ. Κασιδόκωστας έσπευσε στο σημείο που είχε προσδέσει η θαλαμηγός και ζήτησε εξηγήσεις. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που παρακολούθησαν το περιστατικό σημειώθηκε έντονος διαπληκτισμός και τελικά ο δήμαρχος Βουλιαγμένης ζήτησε από όσους βρίσκονταν μέσα στη θαλαμηγό να λύσουν τους κάβους και να απομακρυνθούν από τη μαρίνα.

Λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε δύναμη του Λιμενικού Σώματος, η οποία επενέβη ύστερα από τηλεφώνημα των περιοίκων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο επικεφαλής ζήτησε τα έγγραφα του σκάφους και δοκίμασε να επιβιβαστεί σ' αυτό προκειμένου το κλιμάκιο να διενεργήσει έλεγχο.  Στο σημείο αυτό εμφανίστηκε ο υιός του ΥΘΥΝΑΛ όπου με ήρεμο ύφος έστειλε τους λιμενικούς να ...πλύνουν πιάτα, όπως σχολιάστηκε από τους θεατές του "ελέγχου".

Ύφος… 20χρονου «υπουργού»

«Τι έγινε παιδιά; Έχουμε κανένα πρόβλημα;  Τι ζητάτε εδώ;» φέρεται να είπε με αυστηρό ύφος ο 20χρονος  Κώστας Διαμαντίδης.

Οι λιμενικοί γνώρισαν τον νεαρό φοιτητή του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, ο οποίος  τόσο με τη μαμά του, όσο και με τα αδέλφια του έκανε μερικές εμφανίσεις στο ΥΘΥΝΑΛ στο γραφείο του πατέρα του στην Ακτή Βασιλειάδη.

Ο επικεφαλής χαιρέτησε τον γιο του πολιτικού - στον οποίο ακόμα υπηρετούν κάποιοι λιμενικοί - και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, αρκέστηκε να ψελλίσει ότι επρόκειτο για έναν τυπικό έλεγχο. Στη συνέχεια χαιρέτησαν κι αποχώρησαν από το σημείο προκαλώντας την οργή των πολιτών που βρίσκονταν εκεί.

"Ο έλεγχος φυσικά δεν πραγματοποιήθηκε διότι ο 20χρονος «καθάρισε» με τα γαλόνια του μπαμπά και με "προίκα" τις κακές συνήθειες που δεν λένε να ξεριζωθούν από αυτή τη χώρα.  Έτσι πούλησε "μούρη" στην παρέα των πλουσιόπαιδων που διατάρασσαν την κοινή ησυχία και τη δημόσια ασφάλεια", σχολίασε ένας από τους παρευρισκόμενους που μίλησε στο nextok!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο νεαρός, είναι ενεργό στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Είναι όμως πρόκληση, να χρησιμοποιείται η ιδιότητα του μπαμπά προκειμένου οι Λιμενικοί να κάνουν τα στραβά μάτια σε μια έστω αφελή συμπεριφορά.

Και πολύ περισσότερο, είναι ντροπή για τους Λιμενικούς που έσπευσαν στη περιοχή, να υποκλίνονται στα "golden boys",  όταν στην περίπτωση των κοινών θνητών, θα προέβαιναν έστω και σε συστάσεις.  Εάν όμως με τα μικρότερα "αμαρτήματα"  κάνουν τα στραβά μάτια, πως να περιμένει αυτός ο λαός να ξεβρομίσει η χώρα από τους εκμεταλλευτές της που δημιουργούν σκάνδαλα τύπου Siemens, υποβρυχίων κλπ.

Το nextok επικοινώνησε με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά Αρχιπλοίαρχο Ιωάννη Μπατσολάκη ο οποίος αρχικά δήλωσε ότι δεν εγνώριζε το περιστατικό και ζήτησε λίγο χρόνο για να ελέγξει το θέμα.  Αργότερα, μας ανέφερε ότι το περιστατικό είχε καταγραφεί στο ημερολόγιο του Λιμενικού Τμήματος Βουλιαγμένης, αλλά όχι με την αναφορά της παρουσίας του υιού Διαμαντίδη, διότι οι Λιμενικοί δεν γνώριζαν για τη παρουσία του.  Πρόσθεσε επίσης ότι οι Λιμενικοί απλά περιορίστηκαν να ρωτήσουν όσους βρίσκονταν στη θαλαμηγό εάν είχαν παρατηρήσει κάτι, και ότι αποχώρησαν όταν οι επιβαίνοντες δήλωσαν άγνοια.  Το γεγονός ότι ο ίδιος "δεν είχε ενημερωθεί άμεσα" για το θέμα, το απέδωσε στο γεγονός ότι δεν ήταν κάτι σημαντικό.

Ωστόσο, απόλυτα διακριβωμένες πηγές ισχυρίζονται ότι ο Αρχηγός του Λιμενικού γνώριζε το θέμα από το βράδυ της Κυριακής.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης, έκανε παρέμβαση στον Γ. Χαρδαβέλα, διαχειριστή του newsbomb.gr ζητώντας του να αφαιρέσει σχετική ανάρτηση, πράγμα που ο δημοσιογράφος έκανε.

ΥΓ:  Πρέπει πάντως να τονιστεί ότι μέχρι σήμερα  η οικογένεια Γιάννη Διαμαντίδη, ήταν πάντα χαμηλών τόνων και ουδέποτε τα μέλη της προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους.  Είναι προφανές ότι η συμπεριφορά του νεαρού Διαμαντίδη και των φίλων του ήταν ατυχής, ωστόσο, αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε η ιδιότητα του Υπουργού - πατέρα, τόσο για να αποφευχθεί ο έλεγχος και να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις, όσο και για να αποσιωποιηθεί το θέμα.

Πηγή:  Με στοιχεία από το newsbomb.gr

2 σχόλια:

  1. ..Μ' όλο το σεβασμό και εκτίμηση που έχω στο άτομο σας και στα χρόνια που σας ακούω από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ κ. Κοτζόγλου, νομίζω οτι ο τίτλος του άρθρου σας θα πρέπει να είναι..." πολυ κακό για τίποτα..",ελατε κ. Κοντζόγλου επειδή εσείς έχετε ένε μένος με τον κ.Διαμαντίδη,τον οποίον ούτε ξέρω ούτε με ξέρει,ψάχνεστε για να τον κτυπήσετε πολιτικά????..."εδώ ο κόσμος χάνεται και το ..."μαλί" κτενίζεται" νομίζω......
    Π.Σ.Βελισσαράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Μ' όλο το σεβασμό και εκτίμηση που έχω στο άτομο σας και στα χρόνια που σας ακούω από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ κ. Κοτζόγλου, νομίζω οτι ο τίτλος του άρθρου σας θα πρέπει να είναι..." πολυ κακό για τίποτα..",ελατε κ. Κοντζόγλου επειδή εσείς έχετε ένε μένος με τον κ.Διαμαντίδη,τον οποίον ούτε ξέρω ούτε με ξέρει,ψάχνεστε για να τον κτυπήσετε πολιτικά????..."εδώ ο κόσμος χάνεται και το ..."μαλί" κτενίζεται" νομίζω......
    Π.Σ.Βελισσαράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου