Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΚΟΒΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ;


Του Λουκά Πάρπα
Είμαι σύζυγος αγνοούμενου και κάθε μήνα λαμβάνω σύνταξη. Μας είπαν και γεμίσαμε φόρμες για πασχαλινό επίδομα, όμως αντί να μας δώσουν πασχαλινό, μας αφαίρεσαν και από τη σύνταξη 182 ευρώ που μας έστελναν σαν επιπλέον βοήθημα.

Η επιταγή για το ποσό αυτό ερχόταν από το Υπουργείο Οικονομικών. Η κανονική μου σύνταξη είναι 365 ευρώ. Γιατί μας αφαίρεσαν αυτή την επιπρόσθετη βοήθεια, ακόμη δεν κατάλαβα. Μήπως «ελείφτηκεν» τα ριάλια η κυβέρνηση και γι’ αυτό αφαιρούν από τις οικογένειες των αγνοουμένων το φαγητό τους;

Μια φίλη μου που είναι χήρα, μου είπε ότι της αφαίρεσαν και εκείνης χρήματα και ένας γέρος, που επίσης είναι συνταξιούχος, μου είπε ότι λάμβανε το επιπλέον βοήθημα, αλλά τελευταία του ζήτησαν να τους επιστρέψει 800 ευρώ. Εφτώσιηνεν η κυβέρνηση και θέλει από εμάς;

Αντί να ζητήσει χρήματα από τους υψηλόμισθους και τους βουλευτές, ζητά από εμάς; Τι μπορούμε να κάνουμε; Επικοινωνώ μαζί σας, γιατί θέλω να τους βάλω στην εφημερίδα, να δω πώς θα αντιδράσουν…

ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ των αγνοουμένων είναι εκείνοι οι πολίτες τούτου του κράτους, που υπέφεραν όσο λίγοι από την εισβολή και γενικά τον πόλεμο του 1974. Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε ότι όλες οι κυβερνήσεις τούς βοηθούσαν κυρίως οικονομικά και ότι ουδέποτε έγιναν σκέψεις για περικοπή των βοηθημάτων που τους αποστέλλονται κάθε μήνα, γι’ αυτό και παραξενευτήκαμε από την πιο πάνω καταγγελία.

Μόλις τη λάβαμε, επικοινωνήσαμε με τον Νίκο Θεοδοσίου, πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων. Τον ενημερώσαμε για την καταγγελία που έφτασε κοντά μας και αμέσως μάς είπε ότι πρώτη φορά ακούει για περικοπή επιδόματος προς συγγενή αγνοούμενου. «Δεν έχει υποβληθεί κανένα σχετικό επίσημο παράπονο κοντά μας για να το διερευνήσουμε, όμως πολλές φορές στο παρελθόν υποβλήθηκαν κάποιες σχετικές διαμαρτυρίες, οι οποίες όμως από τη διερεύνησή τους, διαφάνηκε ότι δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. «Απλώς οι συγγενείς των αγνοουμένων δεν είχαν αντιληφθεί το λόγο για τον οποίο τους διδόταν ή τους απεκόπτετο ένα επίδομα, γι’ αυτό και υπήρχαν οι παρεξηγήσεις», μας είπε.

Ο κ. Θεοδοσίου κάλεσε μέσω της στήλης την αναγνώστριά μας να επικοινωνήσει με τον Νίκο Σεργίδη τον υπεύθυνο του γραφείου που είναι και γραμματέας της Επιτροπής ο οποίος έχει εξειδικευτεί στο συγκεκριμένο θέμα και γνωρίζει όλες τις διαδικασίες αλλά και τι ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία για τέτοιες περιπτώσεις. «Εάν του τηλεφωνήσει, είμαι σίγουρος ότι θα της εξηγήσει γιατί δεν λαμβάνει πλέον ένα επίδομα» μας είπε και συμπλήρωσε: «Εάν έγινε κάποιο λάθος, σίγουρα ως οργάνωση θα το παλαίψουμε για να δικαιωθεί», συμπλήρωσε.

Μετά από την επικοινωνία με τον κ. Θεοδοσίου, τηλεφωνήσαμε στον κ. Σεργίδη, ο οποίος μάς τόνισε ότι καμία αποκοπή δεν έχει γίνει στα επιδόματα των συγγενών αγνοουμένων και επιπλέον ποτέ δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο αποκοπής ή μείωσης των επιδομάτων που λαμβάνουν. «Όλες οι κυβερνήσεις έδειξαν ευαισθησία και δεν άγγιξαν μέχρι σήμερα τα επιδόματα και δεν νομίζω να κάνουν κάτι τέτοιο τώρα», μας είπε.

Στη συνέχεια, ο κ. Σεργίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα όσα μας καταγγέλλει η αναγνώστριά μας είναι το αποτέλεσμα παρεξήγησης. «Από τα λεγόμενα της συζύγου του αγνοουμένου, υποθέτω ότι το ποσό των €182 τη στάλθηκε ως πασχαλινό επίδομα και όπως ήταν φυσικό δεν της στάλθηκε και τον επόμενο μήνα», μας είπε και κάλεσε ξανά την αναγνώστριά μας να επικοινωνήσει μαζί του, να συζητήσουν το θέμα.

"Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011
Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Online, στο http://www.philenews.com/digital/PrintForm.aspx?nid=3469340

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου