Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΣΚΟΥΠΑ" ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΗΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δεκάδες οι μέχρι στιγμής συλλήψεις
Μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη των παράνομων μεταναστών στο πευκοδάσος του Λαδοχωρίου, που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησε στις 6 το πρωί η Αστυνομία στην Ηγουμενίτσα.  Όταν οι μετανάστες αντιλήφθηκαν τις αστυνομικές δυνάμεις, άρχισαν να εγκαταλείπουν τον καταυλισμό και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό μέσα στο δάσος.
Μέχρι αυτή την ώρα συνελήφθησαν περισσότερα από 50 άτομα , ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός όσων
διέμεναν στον καταυλισμό, διότι οι αστυνομικοί έκπληκτοι ανακάλυψαν μέσα στα πεύκα ένα μικρό χωριό από παραπήγματα και σκηνές.

Αυτή την ώρα συνεργεία του δήμου γκρεμίζουν τον καταυλισμό και αμέσως μετά θα αρχίσει ο καθαρισμός του χώρου από τους τόνους σκουπιδιών.

Μετά και τη σημερινή «εκκαθαριστική» επιχείρηση της Αστυνομίας στην Ηγουμενίτσα, δεν υπάρχουν πλέον καταυλισμοί παράνομων μεταναστών στην περιοχή και κυρίως ο πιο πολυφωτογραφημένος, ειδικά από τους τουρίστες, καταυλισμός του Λαδοχωρίου.

Φυσικά το θέμα δεν τελειώνει εδώ.  Γιατί μπορεί δεκάδες μετανάστες να συνελήφθησαν, ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η τύχη αυτών των ανθρώπων - συνήθως αφήνονται ελεύθεροι - όπως και όσων έχουν διασκορπιστεί στη πόλη.

Με άλλα λόγια, τέτοιες επιχειρήσεις, μόνον ταλαιπωρία επιφέρουν στους μετανάστες ενώ ουσιαστική λύση δεν υπάρχει για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν ούτε υποδομές ούτε ...χρήμα!

πηγή: Με στοιχεία από Best : http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/73448

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου