Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Η HOCHTIEF



Διαδικασίες για την πώληση των μειοψηφικών συμμετοχών του σε έξι αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο της Αθήνας, ξεκίνησε ο γερμανικός κατασκευαστικός όμιλος Hochtief. Αυτά αναφέρει το διαδικτυακό Sofokleousin.gr :  http://www.sofokleousin.gr/archives/77334 προσθέτοντας ότι, εκτός από το ΔΑΑ ο όμιλος Hochtief έχει επίσης συμμετοχές στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, του Αμβούργου, του Ντίσελντορφ, των Τιράνων και της Βουδαπέστης.


Ο όμιλος προσδοκά έσοδα 1,6 δισ ευρώ ενώ επιδιώκει να βελτιώσει και το προφίλ του.

Ο όμιλος φέρεται να έχει ζητήσει από τις τράπεζες Deutsche Bank και Royal Bank of Scotland που είναι οι σύμβουλοί του για την πώληση, να προετοιμάσουν και μία δημόσια προσφορά των μετοχών των αεροδρομίων, ώστε να μπορεί να αποφασίσει ποια από τις δύο μεθόδους πώλησης - διαγωνισμός ή δημόσια προσφορά - θα έχει το μεγαλύτερο όφελος.

Οσον αφορά στην ιδιωτικοποίηση του ποσοστού του Δημοσίου, τα σχέδια ώς τώρα κάνουν λόγο για παραχώρηση του 21% το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου