Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΝΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ


Ακάθεκτος συνεχίζει τις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των ναυτικών όλων των κλάδων ο βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.  Μετά τους συνταξιούχους πλοιάρχους, είδε σήμερα τους συνταξιούχους μηχανικούς εμπορικού ναυτικού με τους οποίους συναντήθηκε στα γραφεία της ΠΕΣΜΕΝ στον Πειραιά.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πλακιωτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Συνεχίζω τον κύκλο των συναντήσεών μου, προκειμένου να έχω καλύτερη εικόνα της κατάστασης. Τα πράγματα είναι δύσκολα, τα προβλήματα πολλά και σοβαρά, δίχως μάλιστα καμιά στήριξη ή πρόνοια από την Πολιτεία.

Τα κυριότερα σημεία τα οποία αναφέρθηκαν, είναι η δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος των συνταξιούχων ναυτικών, καθώς και η αυτοτέλεια του Ν.Α.Τ, ενώ κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η ανάγκη επανασύστασης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και η αποκατάσταση του κύρους της Ελληνικής ναυτιλίας».


-=-=-= ΣΧΟΛΙΟ  NEXTOK -=-=-=--=

Και ο ...Διαμαντίδης!

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν τομεάρχης Ναυτιλίας - ως αντιπολίτευση - ήταν ο σημερινός Υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης, δεν είχε καμία συνάντηση με τους εκπροσώπους των ναυτικών, παρά μόνον όταν οι ίδιοι το ζητούσαν ή όταν αισθανόταν την υποχρέωση να ανταποκριθεί σε κάποια από τις προσκλήσεις τους. (H τουλάχιστον δεν είχε ενημερώσει ποτέ τους ναυτιλιακούς συντάκτες για τέτοια ενέργεια).  Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που στη πλειοψηφία τους σήμερα τόσο οι ναυτικοί όσο και οι ναυτιλιακοί παράγοντες, κρίνουν ως πολύ αδύνατο το έργο του νυν υπουργού αν και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούν δεν είναι και τόσο κομψοί. 

Βεβαίως το ότι ο κ. Πλακιωτάκης, πήρε σβάρνα τους εκπροσώπους των ναυτικών, δεν σημαίνει ότι θα λύσει και τα προβλήματα.  Δείχνει όμως μια σοβαρότητα στα καθήκοντα που ανέλαβε και αν ποτέ βρεθεί στη θέση του Υπουργού, του υποσχόμαστε ότι θα είμαστε ακόμα πιο απαιτητικοί μαζί του, δεδομένου ότι δεν θα έχει καμία δικαιολογία περί άγνοιας των προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου