Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ


Στις φυλακές Ναυπλίου οδηγήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων.

Αυτή είναι η 3η προφυλάκιση, καθώς πριν από τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βόλου, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι ο Βασίλειος Καρακούλιας, ο οποίος σύμφωνα με τις καταθέσεις διατηρούσε πολύ μεγάλο γραφείο παράνομου στοιχηματισμού και ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης.


Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Σταύρος Ψωμιάδης, Ανδρέας Δημόπουλος, Νίκος Παντέλης, Δημήτρης Ζαβαντίας, Αθανάσιος Ντότσης και Νίκος Ζαμάνης.

Σχετικά με τον Αχ. Μπέο, η απολογία του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου κράτησε κάτι παραπάνω από τρεις ώρες και στη διάρκειά της αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που τον βαρύνουν. Παρ' όλα αυτά ούτε ο ανακριτής, ούτε ο εισαγγελέας, πείστηκαν και έτσι διέταξαν την προφυλάκισή του.

Όσον αφορά τον Γ. Τσακογιάννη, ο παράγοντας της Ηλιούπολης στο απολογητικό του υπόμνημα αναφέρει τα εξής: «Δεν συμμετέχω σε καμία εγκληματική οργάνωση, δεν έχω δωροδοκήσει κανένα πρόσωπο για να αλλοιώσω το αποτέλεσμα αγώνα και βέβαια δεν έχω νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι ένας φερέγγυος και αξιόπιστος επιχειρηματίας, που έχω χόμπι το ελληνικό ποδόσφαιρο λόγο για τον οποίο αγόρασα τις μετοχές της ΠΑΕ Ηλιούπολης, και έχω δυστυχώς βρεθεί τώρα, χωρίς να φταίω, αναμεμειγμένος σε μια τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση απλώς και μόνο λόγω των κοινωνικών επαφών μου με συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν απασχολήσει ή απασχολούν τη Δικαιοσύνη».

Στο υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή αμφισβητεί μάλιστα το σύστημα ανίχνευσης της UEFAλέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν αποτελεί απόδειξη αλλοίωσης των αποτελεσμάτων των συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών αγώνων που πιθανολογούνται ως χειραγωγημένοι, αλλά απλώς ενδεικνύει μια στατιστική πιθανότητα ενδεχόμενης αλλοίωσης του».

Τονίζει ακόμη ότι από τη δικογραφία δεν προκύπτει οποιοδήποτε οικονομικό όφελος δικό του ή κάποιου συγγενικού ή φιλικού του προσώπου και δεν αποδεικνύεται η εμπλοκή του στις παράνομες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Στο υπόμνημα αναφέρεται στις τηλεφωνικές συνομιλίες του που έχει καταγράψει η ΕΥΠ τονίζοντας ότι το περιεχόμενό τους έχει παρεξηγηθεί και πως σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Τις χαρακτηρίζει μάλιστα ως «συζητήσεις μεταξύ φανατισμένων ποδοσφαιρόφιλων», ενώ ζήτησε να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με κάποια από τα πρόσωπα που αναφέρονται ως συνομιλητές του.

Αύριο, ενώπιον του ανακριτή θα παρουσιαστούν ο Νίκος Χάλκος και ο Βασίλης Γεωρτσιάκος.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Σταύρος Ψωμιάδης, Ανδρέας Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Αθανάσιος Ντότσης, Νίκος Παντέλης και Νίκος Ζαμάνης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα, Σταύρος Ψωμιάδης, αφέθηκε ελεύθερος αφού του επεβλήθη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση ύψους 250.000 ευρώ. Κατά την απολογία του αρνήθηκε οιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση των στημένων, ενώ ο δικηγόρος του, Χρήστος Στάθης, έκανε λόγο για πενθήμερη διαπόμπευση του εντολέα του, επαναλαμβάνοντας πως από την δικογραφία δεν προκύπτει πουθενά εμπλοκή του.

Πιο συγκεκριμένα, στο υπόμνημα που παρέδωσε στον 9ο Τακτικό Ανακριτή, ο Σταύρος Ψωμιάδης αρνείται τις κατηγορίες της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης που του αποδίδονται και ισχυρίζεται ότι μετέχει τυπικά στην ΠΑΕ Καβάλας. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι δεν μετέχει σε καμία εγκληματική οργάνωση και ότι δεν είχε την πρόθεση, ούτε και τη δυνατότητα να συμμετάσχει.

Στο υπόμνημά του ο Στ. Ψωμιάδης κάνει επίσης λόγο για βαρύτατο διασυρμό που έχει υποστεί από τα ΜΜΕ, ο οποίος συνιστά βαρύτατη προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας.

Καταλήγοντας, δηλώνει ότι παρέχει τη συναίνεσή του στη διερεύνηση όλων των περιουσιακών του στοιχείων και προτείνει ως μάρτυρες τους Σοφοκλή Πιλάβιο, Πατρίκ Κομνηνό και Ιωάννη Οικονομάκη (νομικός σύμβουλος Σούπερ Λιγκ).

Μετά τον Σταύρο Ψωμιάδη, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή, και ο Ανδρέας Δημόπουλος, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγύηση στον καθένα ύψους 200.000 ευρώ αφέθηκαν και οι Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής) και Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ).

Με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 15.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ο προπονητής Νίκος Παντέλης.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 50.000 ευρώ αφέθηκε ο Νίκος Ζαμάνης.

Προχθές το πρωί επίσης, ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικήγορος του υπαλλήλου της ΕΠΟ Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος αναζητείται από τις αρχές για την υπόθεση, γνωστοποίησε ότι ο πελάτης του σκοπεύει να παραδοθεί εντός των ημερών. «Ενημέρωσα τον ανακριτή για την πρόθεση του κ. Παπαδόπουλου να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες. Θέλω να παρατηρήσω από την επισκόπηση της δικογραφίας, ότι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Οποιαδήποτε φιλική ή προσωπική συνομιλία δεν τυποποιεί ποινική εμπλοκή», σημείωσε σχετικά ο κ. Κεχαγιόγλου.

Πηγή: Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου