Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΛΙ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ - ΤΡΕΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Προβάλλονται στο «Σινέ Παράδεισος»  στις 23 Μαΐου 

Σταύρος Κασιμάτης, δήμαρχος Κορυδαλλού
από τους πλέον επιτυχημένους της Τ.Α.
της Ευρώπης
Τρεις ταινίες μικρού μήκους, παραγωγές του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου Κορυδαλ-λού, θα προβληθούν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει ο Οργανισμός Άθλησης και Πο-λιτισμού την Δευτέρα 23 Μαΐου στις 8 το βράδυ στο Σινέ Παράδεισος (Αγ. Γεωργίου και Ζάππα 4).
Πρόκειται για τις ταινίες «Δεν έχεις γάλα» διάρκειας 9 λεπτών, «Το παγκάκι» διάρκειας 9 λεπτών και «Βένη» διάρκειας 18 λεπτών, που αποτελούν τη δημιουργική κατάληξη των δεκαπέντε σπουδαστών του εργαστηρίου που διοργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού. Επικεφαλής ήταν ο βραβευμένος κορυδαλλιώτης σκηνοθέτης Μπουγιάρ Αλιμάνι, ενώ συμμετείχαν διακεκριμένοι επαγγελματίες του χώρου, όπως οι Γιώργος Κόρας, Κωνσταντίνος Γιάνναρης, Κυριάκος Κατζουράκης, Παντελής Χούρσο-γλου, Ηλίας Αδάμης κ.α.


Ο Κορυδαλλός, μια πόλη με παράδοση στην αγάπη και το σεβασμό στην έβδομη τέχνη ή-ταν ο πρώτος Δήμος που διοργάνωσε Δημοτικό Εργαστήρι Κινηματογράφου με την πεποί-θηση πως η επιμόρφωση και η ερασιτεχνική δημιουργία είναι βασικοί παράγοντες πολιτι-σμού. Στόχος των μαθημάτων ήταν η γνωριμία όλων των σταδίων πραγματοποίησης μιας ταινίας. Παράλληλα, διδάχθηκαν ελληνική και παγκόσμια ιστορία του κινηματογράφου, στοιχεία σκηνοθεσίας, συγγραφής σεναρίου, δημιουργίας μοντάζ, ήχου και φωτογραφίας.
Στο τελικό στάδιο, οι μαθητές έδωσαν ο καθένας τη δική του ιδέα και οι καλύτερες από αυτές υλοποιήθηκαν, ενώ η ταινία «Δεν έχεις γάλα» έλαβε μέρος και στο διαγωνιστικό μέ-ρος του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους της Δράμας.

Μετά την προβολή των ταινιών θα ακολουθήσει συζήτηση του επικεφαλής του εργαστηρί-ου και των συντελεστών με το κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κινηματογραφικό Εργαστήρι αποτέλεσε μια ακόμα πτυχή της συστηματικής προσπάθειας του Δήμου και της Κινηματογραφικής Λέσχης να φέρουν σε επαφή το κοινό με τον καλό κινηματογράφο, παράλληλα με την επιτυχημένη λειτουργία του χειμερινού και θερινού «Σινέ Παράδεισος» και σε συνέχεια των δύο κύκλων Εισαγω-γής στον Κινηματογράφο που διοργάνωσε το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Πνευματι-κού Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου