Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΤΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ - άποψη του "sofokleous.gr"

Πως φαίνεται ότι θέλουν να τον εξευτελίσουν

Το δικόγραφο με τις κατηγορίες κατά του
 Ντομινίκ Στρος Καν όπως ...διέρρευσε
Ενδιαφέρουσα και με ισχυρά επιχειρήματα είναι η άποψη που διατυπώθηκε σήμερα από συντάκτη της σελίδας: Sofokleous.gr αναφορικά με την υπόθεση Στρος Καν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:  Η προσπάθεια διαπόμπευσης του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τους Financial Times να δημοσιεύουν στις σελίδες των blogs που διαθέτουν το επίσημο δικόγραφο από το Ποινικό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Από το έγγραφο προκύπτει το εύρος του κατηγορητηρίου που αντιμετωπίζει ο Ντομινίκ Στρος Καν βάσει της κατάθεσης της καταγγέλουσας καμαριέρας στους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα όσα αποτυπώνονται στο έγγραφο ο ντετέκτιβ Στήβεν Λέιν του αστυνομικού τμήματος του Μανχάταν επισημαίνει ότι στις 12 το μεσημέρι ο εναγόμενος Ντομινίκ Στρος Καν ετών 62 διέπραξε τα ακόλουθα:


1. Σεξουαλική παρενόχληση, πρώτου βαθμού

2. Απόπειρα Βιασμού, πρώτου βαθμού

3. Σεξουαλική κακοποίηση, πρώτου βαθμού

4. Παράνομη κράτηση (ομηρία), 2ου βαθμού-θα κριθεί με βάσει δείγματα DNA- από την αντίσταση

5. Σεξουαλική κακοποίηση 3ου βαθμου-θα κριθεί με βάσει δείγματα DNA- από την αντίσταση

6. Ανεπιθύμητη δυείσδυση τρίτου βαθμού-θα κριθεί με βάσει δείγματα DNA- από την αντίσταση

Σύμφωνα με την καταγγελία ο εναγόμενος ανάγκασε άλλο πρόσωπο σε βίαιο στοματικό και πρωκτικό έρωτα, ενώ παράλληλα την έδεσε και την εξανάγκασε στην πράξη.

Οπως όμως παρατηρείται ο βιασμός δεν στοιχειοθετείται και γι' αυτό είναι σε πρώτο βαθμό και μόνο απόπειρα. Ο ντετέκτιβ περιγράφει ότι χωρίς τη συναίνεση της καμαριέρας ο Στρος Καν την ανάγκασε σε στοματικό σεξ δυο φορές με τη χρήση σωματικης βίας.

Τα συμπεράσματα είναι προσωπικά και ελεύθερα. Το sofokleousin.gr επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο στοιχειοθετήθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος του επικεφαλής του ΔΝΤ μερικές ώρες πριν την καταλυτική συνάντησή του με την Αγκελα Μέρκελ και το Eurogroup για την ανάληψη καθοριστικής δράσης για την επίλυση της κρίσης χρέους.

Είναι πολλά τα λεφτά (και τα συμφέροντα) Άρη…

Πως φαίνεται τελικά ότι θέλουν να τον εξευτελίσουν τον Ντομινίκ, να τον διασύρουν πολιτικά και ίσως, δια της υπερβολής και της αντίδρασης, να τον κάνουν στο τέλος και ήρωα στη Γαλλία. Οι Αμερικανοί άλλωστε ελέγχουν το παιχνίδι. Γιατί; Μα είναι πολλά τα λεφτά και τα συμφέροντα.

Έτσι αφήνουν τον αγγλοσαξονικό και ασιατικό Τύπο να τον διασύρει. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δικόγραφο με τις κατηγορίες την αναφορά του ντετέκτιβ (σε φόρμα) και όλες τις κατηγορίες –ισχυρισμούς της καμαριέρας, δημοσιεύτηκε σήμερα στις ηλεκτρονικές σελίδες σχολίων των FT.

Όλα αυτά, ενώ οι συνήγοροί του επιμένουν στην αθωότητά του και τονίζουν πως η μάχη τώρα αρχίζει. Μάλιστα, αντικρούουν τις κατηγορίες εξηγώντας, ότι ο κ. Strauss-Kahn δεν έφυγε εσπευσμένα από το ξενοδοχείο, όπως ειπώθηκε, αλλά ότι αντίθετα είχε γεύμα διάρκειας δύο ωρών σε γνωστό εστιατόριο του Μανχάταν.

Αναφέρουν επίσης πως υπάρχει κενό στις ώρες που αναφέρει η αστυνομία, καθώς το συμβάν λέγεται πως έλαβε χώρα στις 13:00, ενώ τα βίντεο του ξενοδοχείου φέρουν τον κ. Strauss-Kahn να αποχωρεί στις 12:58. Οι συνήγοροί του αναφέρουν μάλιστα ότι το πρόσωπο με το οποίο γευμάτισε είναι διατεθειμένο να καταθέσει.

Στο μεταξύ η ιστοσελίδα της εφημερίδας «New York Daily News» αναφέρει τα εξής: «Δεν βρέθηκαν γρατσουνιές στα σώματα του κ. Strauss-Kahn και της υπαλλήλου του Σοφιτέλ, όπως υπoνόησε ο εισαγγελέας, εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική για την υπεράσπιση». Αλλά στο δικόγραφο που διέρρευσαν οι θέσεις της υπεράσπισης δεν υπάρχουν, καθώς οι δικαστικοί στις ΗΠΑ λαϊκίζουν αγρίως έχοντας και οι ίδιοι προσωπικά οφέλη και προβολή όταν κατηγορούν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, οπότε θέτουν τις βάσεις για πολιτική καριέρα ή υποψηφιότητα για δημαρχιακές και άλλες θέσεις. Όπου μετά ποιος θα τους εμπόδιζε να εξυπηρετούν συμφέροντα;

Πέραν αυτών αξίζει να θυμόμαστε ότι:

*Πρώτον, ο Ντομινίκ Στρος Καν είναι Γάλλος και οι γαλλικές τράπεζες είναι εκτεθειμένες στα χρέη της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Και θέλουν ένα δικό τους άνθρωπο εκεί. Γι αυτό ακούγεται ως όνομα διαδόχου του Ντομινίκ, και αυτό της σημερινής υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Λαγκάρντ. Τα λεφτά τους θέλουν οι τράπεζες, ας καταστραφεί η ελληνική οικονομία, ας ξεζουμιστεί η Ελλάδα και όλος ο κόσμος.

*Δεύτερον, οι βρετανοί έχουν άλλα συμφέροντα γι αυτό και όλες οι αναλύσεις τους βγάζουν την Ιρλανδία «λάδι» και σε άλλη θέση από την Ελλάδα. Είναι η μόνη χώρα στην οποία είναι τόσο εκτεθειμένοι.

*Τρίτον, οι Αμερικανοί αφήνουν τους άλλους να κάνουν τον θόρυβο και όταν έρθει η ώρα θα καθορίσουν ποιος θα είναι επικεφαλής του ΔΝΤ και ποια θα είναι η ατζέντα του. Επικεφαλής του ΔΝΤ μπαίνει συνήθως Ευρωπαίος. Τώρα διεκδικούν μερίδιο δύναμης και οι Ασιάτες. Οι Αμερικανοί ορίζουν δικό τους επικεφαλή πάντα, στην Παγκόσμια Τράπεζα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου