Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΜΕ ...ΔΥΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ!

Με εγγύηση μικρότερη από τις απολαβές δύο μηνών, αποφυλακίζεται ο πρώην Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.

Οι δικηγόροι του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρoς-Καν είχαν καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης του πελάτη τους, με την αταβολή εγγύησης 1.000.000 δολαρίων.   Σημειώνεται ότι οι επίσημες απολαβές του ανέρχονταν - έως πριν την παραίτησή του από το ΔΝΤ - σε 550.000 ευρώ μηναίως.



Στην ίδια αίτηση, όπως έγινε γνωστό από δικαστικά έγγραφα, προτάθηκε ο κατ'οίκον περιορισμός αλλά και η 24ωρη ηλεκτρονική παρακολούθηση με τη τοποθέτηση ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Όπως ενημέρωσε αξιωματούχος από το Γραφείο της Εισαγγελίας της Περιοχής του Μανχάταν, το αίτημα της αποφυλάκισης με την καταβολή εγγύησης έγινε δεκτό πριν από λίγα λεπτά (11.00 μμ. ώρα Ελλάδας)

Το δικαστήριο αποδέχθηκε επίσης την πρόταση των συνηγόρων, προκειμένου ο κ. Στρος Καν να παραμείνει στο σπίτι της κόρης του στο Μανχάταν ενώ ο ίδιος είχε ήδη παραδώσει το διπλωματικό του διαβατήριο.

Αυριο Παπασκευή, ο κ. Στρος Καν, υποχρεούται να παραστεί στο δικαστήριο που θα αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί σε δίκη και με ποιες κατηγορίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου