Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΞΕΝΙΚΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ

Ερώτηση στη Βουλή από τον Γ.  Πλακιωτάκη

Την τραγική όσο και απαξιωτική εικόνα που παρουσιάζουν διάφορα Προξενικά Λιμεναρχεία της Ελλάδας, θίγει με Ερώτησή του προν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής και πρώην Υπουργός της Ν. Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.  Υπενθυμίζεται ότι η ίδια απαράδεκτη εικόνα στιγματίζει εδώ και μήνες και αρκετές πρεσβείες της χώρας με αποτέλεσμα οι πρεσβευτές να στέλλουν επιστολές απόγνωσης καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τα κτήρια που στεγάζονται τόσο οι Υπηρεσίες όσο και αυτά που χρησιμοποιούνται ως κατοικίες, στερούνται ηλεκτρικού και θέρμανσης. 


Αναφορικά με την απαξίωση των προξενικών λιμεναρχείων ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας  Γιάννης Πλακιωτάκης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:
«Ενώ η Ελλάδα είναι παγκόσμια ναυτική υπερδύναμη, τα προξενικά λιμεναρχεία βιώνουν μια άνευ προηγουμένου απαξίωση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Λιμενικών. Δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, οφείλονται μισθοί και κοινόχρηστα, ενώ κινδυνεύουν μέχρι και με έξωση.

Ωστόσο παρά τα σοβαρά προβλήματα, η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη μεριμνήσει για την αντιμετώπισή τους. Και την ίδια στιγμή, όπου θεωρητικά οφείλουμε να δίνουμε έμφαση στη ναυτιλία, διασυρόμαστε διεθνώς.

Εκτός φυσικά και αν αυτή η κατρακύλα αποτελεί μέρος του πράσινου σχεδιασμού για έξοδο από την κρίση».