Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ασφάλεια εν πλω......

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝ ΠΛΩ !!!!
Πού είναι η προστατευτική αλυσίδα ή το κιγκλίδωμα? ΟΕΟ!! Νάτην η αλυσιδούλα......
____________________________________________________________
Φίλοι ναυτικοί, λιμενικοί, άνθρωποι της θάλασσας & της ναυτοσύνης.
Επειδή, πάλι αυτές τις μέρες αναμένεται μαζική μετακίνηση επιβατών-ψηφοφόρων (πάλι δωρεάν θα πάτε στα νησιά!!) και καθώς ο καιρός θα είναι σύμμαχος, κρίθηκε σωστό να επιθεωρηθούν & να ελεγχθούν "επιμελώς" τα ακτοπλοϊκά "βασιλοβάπορα", μια & η θερινή περίοδος παρήλθε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Καλό λοιπόν είναι να αντιληφθούν άπαντες ότι ο ανθρώπινος παράγοντας, έχει τις
μεγαλύτερες ευθύνες & το μερίδιο συμμετοχής (με ενέργειες ή παραλείψεις) σε τυχόν ατυχήματα, κυρίως εν πλω. Γιαυτό, φρόνιμο είναι να αποφεύγονται παρεμβάσεις & ενέργειες ανθρώπων που γνώση αλλά & πείρα διαθέτουν & να αφήσουν ανενόχλητους τους ασχολούμενους με την ασφάλεια & τους ελέγχους των πλοίων να κάνουν την δουλειά τους. Ας φροντίσουν λοιπόν οι εταιρείες & οι αρμόδιες Υπηρεσίες να εξασφαλίσουν τόσο την ασφάλεια των πλοίων, την εξυπηρέτηση των επιβατών, & την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες. Οι σημαντικότεροι κριτές είναι τα πληρώματα, οι Ενώσεις τους, αλλά κυρίως οι επιβάτες.
Παρακαλούνται λοιπόν οι "υπεύθυνοι συμμετέχοντες" για να μην γίνουν "ανεύθυνα συνένοχοι" να μην αναλώνονται σε μικροκομματικά, επικοινωνιακά και συντεχνιακά παιχνίδια, αλλά να επιτρέψουν το ορθόν, το δέον & αναγκαίον.
Εκείνοι δε που "φροντίζουν" για την "ταχεία εξυπηρέτηση", αποδέσμευση & εξαγνισμό κακοσυντηρημένων ή παραμελημένων πλοίων, τους παρακαλούμε να πάψουν να ενοχλούν, να κλείσουν τα τηλέφωνα τους, ενώ οι αποδέκτες .... τα αυτιά τους!!! Δεν θα βγει ουδείς ζημιωμένος.
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου