Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Άνωθεν εντολή: Κάψτε τον Μανούση

Τους έδωσε καταιγίδα του έδωσαν ...εξολόθρευση
Την πληρώνουν οι νησιώτες της Σαμοθράκης
που μένουν χωρίς πλοίο
Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου
Με πρόσχημα ότι... τι; Προτίμησαν να αφήσουν τη Σαμοθράκη χωρίς πλοίο παρά να κατακυρώσουν την άγονη γραμμή στον Φώτη Μανούση.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας απέρριψε χθες τη μοναδική προσφορά που υπήρχε για την ανάθεση δημόσιας υπηρεσίας στη Β। Ελλάδα που θα εξυπηρετούσε το νησί της Σαμοθράκης σε σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη। Μοναδική προσφορά που κατατέθηκε ήταν από το πλοίο "ΣΑΟΣ 2" της εταιρίας ΣΑΟΣ της οποίας βέβαια ο πλοιοκτήτης Φώτης Μανούσης έγινε η αιτία για να ασχολείται η Ελληνική Βουλή με τις καταγγελίες του περί εκβιασμού που υπέστη από τον πρώην υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη। Και πως τώρα να κατακυρώσουν μία γραμμή σ' έναν νυν γαλάζιο - όπως ο ίδιος επιμένει ότι είναι - αλλά "εχθρικότερο" των εχθρών τους και επικινδυνότερο ακόμα και καταιγίδας 12 μποφόρ!

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάσης Παπαληγούρας

Απερρίφθη λόγω ...νηνεμίας

Στους διαδρόμους του Υπουργείου Ναυτιλίας κυκλοφορούσε χθες έντονα η "Εντολή: Εξοντώστε τον Μανούση. Όπερ και εγένετο। Με αστείες προφάσεις, η γραμμή έμεινες στα αζήτητα και φυσικά το Υπουργείο έχει για πολλοστή φορά χωριστεί στα δύο। Ποια όμως ήταν η αιτία της απόρριψης της πρότασης; Άκουσον, άκουσον: Στο πρακτικό του δοκιμαστικού δρομολογίου δεν προκύπτει εάν όταν έκανε η θάλασσα ήταν ήρεμη ή εάν υπήρχαν τα απαραίτητα ρεύματα. Το αποτέλεσμα: Ναυτία! Φώτης Μανούσης Την ίδια στιγμή η εισαγγελία Πειραιά αποφάσιζε να ασκήσει ποινική δίωξη στον εκπρόσωπο της εταιρίας G.A.FERRIES για μη καταβολή δεδουλευμένων στα πληρώματα των πλοίων ΜΑΡΙΝΑ, ΡΟΔΑΝΔΗ, ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ κλπ. Προφανώς η εισαγγελέας έπραξε πολύ σωστά। Πλην όμως ενήργησε μεμονωμένα. Γιατί αφερέγγυοι εργοδότες υπάρχουν και στη στεριά και στη θάλασσα। Διερωτάται έτσι καθένας: Προς τι η επιλεκτικότητα; Μήπως υπάρχει συνεργασία Κυβέρνησης - Δικαιοσύνης;

Γεράσιμος Αγούδημος

Μήπως μετά την μη παραπομπή αλλά την παραίτηση Παυλίδη, - θυμηθείτε το αυτό - θα ακολουθήσουν εξαγγελίες του τύπου: Ανανεώνουμε την Ακτοπλοΐα; Αμήν, αλλά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο να παραπαίει δεν βλέπω παρά μόνον λόγια. Λόγια, λόγια, λόγια! Και να ήταν και "...της Πλώρης"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου