Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ήταν Ναυτικός πράκτορας ο κ. Πουλιάκας!

Ούτε τα  προσχήματα δεν κρατούν πλέον  

Η μη μετακίνηση του Ναυτολόγου Τριαντάφυλου Λάμπρου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ βρίσκονται – σύμφωνα με επίσημη απάντηση του Υπουργείου προς το nextok - σε εξέλιξη δύο έρευνες http://nextok.blogspot.com/2010/12/blog-post_8875.html,  αλλά  σε εξέλιξη βρίσκεται και η εισαγγελική έρευνα,  αποτελεί μάλλον σπάνια …πρωτοτυπία.

Το γεγονός σχολιάζεται ήδη με αιχμηρές κατά του Αρχηγού τοποθετήσεις, ενώ δεν παραβλέπεται και το γεγονός ότι ο κ. Πουλιάκας - ο οποίος επηρεάζει τις αποφάσεις του Αρχηγού Λ.Σ., και «παιδί» του οποίου χαρακτηρίζεται ο Ναυτολόγος Τρ. Λ. - στο παρελθόν εργάστηκε και ως «Ναυτικός Πράκτορας».  Έτσι ενδεχομένως  αιτιολογείται και η κατάπτυστη επιστολή των Ναυτικών Πρακτόρων την οποίαν  έστειλαν πρόσφατα προς  κάποια ΜΜΕ, σε μία προσπάθειά τους να υπερασπιστούν Υπηρεσιακούς του ΚΛΠ … ως μη όφειλαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κεντρικός Λιμενάρχης αρχιπλοίαρχος Τσιαδής, όρισε Υπηρεσιακό να προβεί σε Προκαταρκτική έρευνα,  σε σχέση με την εικονική ναυτολόγηση του Απόστολου Βεντούρη, γεγονός που βάση του Νόμου χαρακτηρίζεται ως «ναυτικό έγκλημα».  Ας σημειωθεί επίσης ότι η ποινή που προβλέπεται είναι φυλάκιση ενός έτους και η απόφαση δεν επιδέχεται αναστολής.

Μετά την επιστολή του nextok,  http://nextok.blogspot.com/2010/12/blog-post_8875.html,  ο Αρχηγός του Λιμενικού υποναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος, έδωσε εντολή στον Κεντρικό Λιμενάρχη να διενεργήσει και ΕΔΕ.  Αμέσως ο αρχιπλοίαρχος Τσιαδής έδωσε εντολή στον Πλοίαρχο Λ.Σ. Χαράλαμπο Δεληγιάννη, να διενεργήσει πειθαρχική έρευνα ώστε να εντοπίσει υπηρεσιακές ευθύνες σε στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.  Ωστόσο, αν και ο πλωτάρχης Τριαντάφυλος Λάμπρος ελέγχεται, παραμένει μέχρι σήμερα στη θέση του.

Δεν ξεχνάμε βέβαια το γεγονός ότι αμέσως μετά την πρώτη επιστολή του nextok (26 Νοεμβρίου, 2010) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γραφείο του Αρχηγού και μετά από επιμονή ορισμένων αξιωματικών, ο υποναύαρχος Μπούσιος έδωσε εντολή να μετακινηθεί ο Τριαντάφυλλος Λάμπρος από το ΚΛΠ.

Πάρα πολύ γρήγορα, εκδόθηκε η εντολή από τον αρχιπλοίαρχο Κουνουγέρη και το έγγραφο υπεγράφη από όλα τα κλιμάκια.  Όταν όμως αυτό έφθασε στο γραφείο του Αρχηγού, ο κ. Μπούσιος το έβαλε στο συρτάρι του  χωρίς να το υπογράψει μέχρι σήμερα.  Σύμφωνα με πληροφορίες στην απόφασή του κ. Μπούσιου συνέτειναν ο υπαρχηγός Εξαρχόπουλος και ο Αρχιπλοίαρχος . Πουλιάκας.  

Τι όμως ήταν εκείνο που ουσιαστικά συνέτεινε στην άρνηση του Αρχηγού να υπογράψει έστω μια εσωτερική μετακίνηση του πλωτάρχη;  Τι είναι αυτό που κάνει έναν πλωτάρχη τόσο δυνατό έναντι ολόκληρης της ηγεσίας του Λιμενικού αλλά και του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων γενικότερα;  Λεπτομέρειες σε λίγο στο nextok.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου