Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ "ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ Λ.Σ. - ΑΚΤ 2011"

Από αναγνώστη του nextok λάβαμε την ακόλουθη καταγγελία την οποία και δημοσιεύουμε καθώς όλα όσα ισχυρίζεται έχουν αποδειχθεί και από το ρεπορτάζ μας ενώ υπάρχουν αρκετά ακόμα στοιχεία τα οποία είτε ο συγγραφέας του κειμένου δεν επικαλέστηκε είτε τα αγνοεί.  Τα στοιχεία αυτά θα αποκαλυφθούν από το nextok πολύ σύντομα.

Το ιστολόγιο διατηρεί την ανωνυμία του αποστολέα μετά από δική του παράκληση.

Η καταγγελία υποψήφιου Δόκιμου Σημαιοφόρου Λ.Σ.

"Συμμετείχαμε στον  διαγωνισμό για την κατάταξη Δόκιμων Σημαιοφόρων στο Λιμενικό και την Ελληνική Ακτοφυλακή  και καταγγέλλουμε τη διαδικασία αυτού για τους ακόλουθους λόγους:

Α. Ο Πρόεδρος της επιτροπής εξετάσεων Αρχιπλοίαρχος ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Α. είναι συγγενής εξ αίματος πρώτου βαθμού με συμμετέχουσα στο διαγωνισμό, με αποτέλεσμα η συγκρότηση του οργάνου στο οποίο μετέχει να είναι παράνομη.

Β. Δε γνωστοποιήθηκε το γνωστικό υπόβαθρο των εξεταστών κατά μάθημα, έτσι, ώστε να μην μπορεί να ελεγχθεί εάν οι εξεταστές είναι γνώστες του επιστημονικού αντικειμένου που καλούνται να εξετάσουν. Έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να έχουν τοποθετηθεί αξιωματικοί αδαείς περί την εξειδικευμένη εξεταστέα ύλη, που δεν έχουν τα τυπικά προσόντα για τη διόρθωση των κρίσιμων γραπτών. Ο κίνδυνος αυτός επαληθεύτηκε στην πράξη, όπως αποδεικνύεται από την αδικαιολόγητη υποβαθμολόγησή μας στα νομικά μαθήματα, γεγονός, που εκφεύγει, τεχνηέντως, από την κρίση του ΑΣΕΠ.

Γ. Ο Πλωτάρχης ΜΠΟΤΣΗΣ Δ. και ο Πλοίαρχος ΠΑΠΑΛΕΩΝΑΡΔΟΣ Δ., όλως περιέργως, τοποθετήθηκαν σε περισσότερες από μία επιτροπές του διαγωνισμού για προφανείς σκοπούς. Ωστόσο, ως γνωστό, ο διορισμός του ίδιου προσώπου σε περισσότερες από μία διαδικασίες του ίδιου διαγωνισμού απαγορεύεται.

Δ. Κατά την 07.09.2011, ημέρα εξέτασης του μαθήματος «Διοικητικό Δίκαιο», μία συγκεκριμένη υποψήφια και ήδη προσωρινώς επιτυχούσα προσήλθε με καθυστέρηση μεγαλύτερη της μισής ώρας και η Επιτροπή την ανέμενε, γνωρίζοντας προφανώς ότι θα προσέλθει, κατά παράβαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων.

Ε. Ο καθορισμός της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή ένστασης ενώπιον του ΑΣΕΠ ορίστηκε η 25.09.2011, ημέρα Κυριακή, που αποτελεί εξαιρετέα κατά νόμο ημέρα. Αποτέλεσμα της παράνομης αυτής διαμόρφωσης της καταληκτικής ημερομηνίας ήταν η δεκαήμερη νόμιμη προθεσμία να περιορίζεται πρακτικά σε έξι εργάσιμες ημέρες.

Για τους παραπάνω λόγους προφανώς ο προσωρινός Πίνακας Επιτυχόντων υποψηφίων Δοκίμων Σημαιοφόρων είναι μη νόμιμος με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατή η αξιοκρατική κατάταξη των υποψηφίων. Ζητείται έτσι η ακύρωση του διαγωνισμού ή μη έγκριση του Προσωρινού Πίνακα Επιτυχόντων υποψηφίων Δοκίμων Σημαιοφόρων."

Για το ίδιο θέμα το nextok θα επανέλθει με πρόσθετα και νεότερα στοιχεία από το ρεπορτάζ.



*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

2 σχόλια:

  1. Όλα καλά αυτά που λέτε αλλά να πώ και εγώ τη δική μου γνώμη. Είναι γνωστό στο περισσότερο κόσμο το οτι οι προσλήψεις στο λιμενικό σώμα κάθε άλλο παρά αξιοκρατικές είναι. Υπηρετώ στο λιμενικό σωμα περίπου 10 χρόνια και παρατηρώ μια συμπεριφορά απο άτομα που έχουν μπεί με σπρώξιμο (το δηλώνουν κιόλας) η οποία ειναι πολύ επειδεικτική καιτο λές και θράσσος άνετα αυτό. Το μεγάλο μου παράπονο είναι άλλο όμως. Έχοντας υπηρετήσει σε πλωτά παρατήρησα και παρατηρώ μεγάλες ελείψεις σε ικανά άτομα να διαχειριστούν τα ΠΛΣ. Εκεί μόνο απόφοιτοι από ΑΕΝ μπορούν να ευδοκιμήσουν. Αλλα βλέποντας να μαζεύουμε μόνο κοπέλες και ''γραφιάδες'' στο σώμα αποκαρδιώνομαι και τρελένομαι όταν βλέπω σκάφη ακίνητα που δεν έχουν πλήρωμα μηχανικούς κυρίως και να είναι δεμένα. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ όταν είδα να πέρνανε μόνο τρείς πλοίαρχοι και 1(ΕΝΑΣ ΜΑ ΕΝΑΣ?ΕΛΕΟΣ!!) μηχανικός για το μέλλον της αιχμής του δόρατος τα ΠΛΣ και κρίνω το μέλλον τού σώματος εξαιρετικά δυσοίονο. Σε προηγούμενο post του blog σας είδα να βοηθάνε άτομα να περάσουν με το ζόρι και τρελάθηκα. Ο κύριος Παπουτσής θα πρέπει να δεί τις πραγματικές ανάγκες του σώματος και να πράξει αναλόγως. Έχει δημιουργήσει ένα κλίμα που να ελπίζει κάποιος για το μέλλον του Λ.Σ. αλλά μερικοί του το χάλάνε. Τι άλλο να πώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να ξέρω αν κάποιοι όντως περάσαν με βίσμα αλλά εγώ που είμαι στους επιτυχόντες και πέρασα με την αξία μου πώς μπορώ να είμαι σύμφωνος με το να ακυρωθεί ο διαγωνισμος??
    το παραπάνω θα είναι μεγάλη αδικία για όλα τα παιδιά που προσπάθησαν και επέτυχαν.
    όσοι ζητούν την ακύρωση εις ολοκληρον του διαγωνισμού προφανώς είναι τρίτοι ή απέτυχαν και το ζηταν ελαφράν την καρδίαν.
    Αυτή είναι η γνώμη μου και παρακαλώ να δημοσιευτεί.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου