Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Υπερψηφίστηκε επι της αρχής το πολυνομισχέδιο της ντροπής


Ανάρτηση: 20 Οκτωβρίου 2011 -  Ώρα 0.46 πμ

Χωρίς καμιά ΠΑΣΟΚική διαρροή
Με ονομαστική ψηφοφορία και με το ΝΑΙ των 154 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο από την Ολομέλεια της Βουλής. Το αίτημα για την ονομαστική ψηφοφορία είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.

ΟΧΙ, ψήφισαν 141 βουλευτές.

Σήμερα  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011, το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί επί των άρθρων ώστε να γίνει νόμος του κράτους.  Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση της πρώην Υπουργού Λούκας Κατσέλη η οποία εμμένει στη θέση της για το άρθρο 37 όπως και της κ. Βάσως Παπανδρέου.

 Πριν από την ψηφοφορία αναμένεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, στις 12.00 το μεσημέρι.

Η ψηφοφορία της Πέμπτης θεωρείται ως η κρισιμότερη της κυβερνητικής θητείας. Πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν εκφράσει ενστάσεις για πολλά άρθρα του νομοσχεδίου ενώ η Λούκα Κατσέλη έχει δηλώσει ανοιχτά ότι δεν θα ψηφίσει το επίμαχο άρθρο 37 για τις κλαδικές συμβάσεις, εάν δεν υπάρξει τροποποίηση.

Στο κλίμα αυτό, υπουργοί της κυβέρνησης όπως ο Γιώργος Κουτρουμάνης και ο Δημήτρης Ρέππας μίλησαν σε δραματικούς τόνους στην Ολομέλεια της Βουλής για να πείσουν για την αναγκαιότητα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ενώ το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε διορθωτικές παρεμβάσεις, όπως η τροποποίηση που ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη ρύθμιση των οφειλών όσων βγαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, απηύθυνε δραματική έκκληση για την ψήφιση των μέτρων του πολυνομοσχεδίου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται για να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα.
"Την εβδομάδα μέχρι την Κυριακή το βράδυ, δίνουμε τη μάχη των μαχών. Χωρίς τα μέτρα του νομοσχεδίου δεν κλείνει ο προϋπολογισμός του 2011 και δεν ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για τον προϋπολογισμό του 2012", υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας, παράλληλα, ότι "το νομοσχέδιο είναι το εισιτήριό μας για να πάμε στη διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους", που θα γίνει στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.


*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου