Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Δύο ακόμη Δόκιμοι Σημαιοφόροι εισέρχονται στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

To ΑΣΕΠ δέχθηκε τη προσφυγή  "αποτυχόντα"  υποψήφιου 

Την προσφυγή υποψήφιου Δόκιμου Σημαιοφόρου που φερόταν ως "αποτυχόν", έκανε δεκτή ο ΑΣΕΠ ενώ και ένας επιλαχόν εισέρχεται στη δύναμη των εκπαιδευόμενων Αξιωματικών του Λιμενικού μετά την παραίτηση ενός επιτυχόντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος που δεν συμπεριελήφθη στους επιτυχόντες ή έστω τους επιλαχόντες, είχε βαθμολογηθεί με 8 στο μάθημα του Διοικητικού Δικαίου.

 Όπως το nextok έγραψε πρόσφατα,  ο υποψήφιος ήταν απόλυτα σίγουρος ότι η απόδοσή του έπρεπε να αξιολογηθεί με  βαθμολογία πολύ πιο πάνω από τη βάση.


 Έτσι με εισαγγελική παραγγελία,  http://nextok.blogspot.com/2011/10/blog-post_10.html πήρε το γραπτό του από τη Διεύθυνστη Εκπαίδευσης του Λιμενικού.  Το γραπτό του βαθμολογήθηκε από πανεπιστημιακό καθηγητή του Διοικητικού Δικαίου και αμέσως μετά ο ΑΣΕΠ κάλεσε το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να αιτιολογήσει τη βαθμολογία των λιμενικών βαθμολογητών.

Το αποτέλεσμα ήταν να διαπιστωθεί ότι οι λιμενικοί βαθμολογητές είχαν κάνει λάθος και έτσι ο υποψήφιος με βαθμολογία πλέον αρκετών μονάδων πάνω από τη βάση, εισέρχεται στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το πρωί της 20ης Οκτωβρίου 2011.

Τα βρόντηξε...

Στο μεταξύ, ένας από τους εξήντα επιτυχόντες, μη αντέχοντας στα "καψόνια" της εκπαίδευσης,  κυριολεκτικά τα βρόντηξε και έσπευσε να εγκαταλείψει τη Σχολή.
Έτσι, ο πρώτος από την κατάσταση των επιλαχόντων, ο κ. Μίχος Ιωάννης του Αγγέλου, κλήθηκε να παρουσιαστεί στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι από τους επιτυχόντες, πίστευαν αρχικά ότι καθημερινά θα έμπαιναν στην Σχολή στις 8.00 το πρωί και θα αποχωρούσαν στις 3.00 το απόγευμα.  Προφανώς κανείς από αυτούς δεν είχε φροντίσει να ενημερωθεί για τη σκληρή εκπαίδευση που θα υποστούν καθ' όλη τη διάρκεια του 9μήνου.  Να σημειωθεί μάλιστα ότι από το σύνολο των 25 επιτυχόντων της προηγούμενης διετίας, είχαν "αποσκιρτήσει" τέσσερα άτομα με αποτέλεσμα τη θέση τους να καταλάβουν οι πρώτοι ισάριθμοι επιλαχόντες.


*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις
και
κεφαλαία.

*** *** *** *** *** ***

1 σχόλιο:

  1. Τα όποια σχόλια έχουν ληφθεί γι αυτή την ανάρτηση, και τα οποία αναφέρονται στην ταυτότητα του υποψήφιου που δικαιώθηκε από το ΑΣΕΠ δεν θα αναρτηθούν. Ως διαχειρίστρια του blog εκτιμώ ότι όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα, άσχετα αν ο ενδιαφερόμενος είναι "γιος του Πάπα της Ρώμης" ή παιδί απλού γεωργού. Λυπάμαι για την «λογοκρισία», αλλά το όνομα ενός νέου 26 ετών, δεν προσφέρει τίποτα στην ενημέρωση, πολύ περισσότερο όταν στις ενέργειές του δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό.
    Εννοείται ότι όλα τα στοιχεία του υποψήφιου ήταν σε γνώση του nextok από τις 23 Σεπτεμβρίου 2011, οπότε και στο πλαίσιο του ρεπορτάζ πληροφορηθήκαμε για τις ενέργειές του αφού θεώρησε τον εαυτό του αδικημένο.
    Το γεγονός ότι οι άλλοι επτά που προσέφυγαν στο ΑΣΕΠ δεν δικαιώθηκαν, δεν οφείλεται στο ότι δεν ήσαν παιδιά επωνύμων. Κατά την ταπεινή μου άποψη - και αυτό προκύπτει μέσα από το ρεπορτάζ μου - συνέβη επειδή οι ενδιαφερόμενοι δεν ενημερώθηκαν σωστά για τις δυνατότητες που είχαν από τη νομοθεσία.
    Επίσης, ορισμένοι προτίμησαν να προσφύγουν στο ΑΣΕΠ χωρίς τη βοήθεια εξειδικευμένου νομικού, ενώ ορισμένοι είχαν "εξυπηρετηθεί" από συνηγόρους που δεν γνώριζαν να ενεργήσουν σωστά. Βλέπετε πολλοί γιατροί είναι ορθοπεδικοί, αλλά άλλος εξειδικεύεται σε προβλήματα που αφορούν στο γόνατο, άλλος σε χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν στη μέση και άλλος εξειδικεύεται στο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.
    Αυτό ας γίνει μάθημα για τους μελλοντικούς υποψηφίους. Όσο για τους υποψήφιους του 2011, όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αδικήθηκαν σε οποιοδήποτε στάδιο του διαγωνισμού (υψομέτρηση, αθλητικά αγωνίσματα, γραπτά διαγωνίσματα κλπ) αν το επιθυμούν ας απευθυνθούν σε εξειδικευμένους νομικούς γιατί ποτέ δεν είναι αργά. Ήδη ένας υποψήφιος κατέφυγε σε Ασφαλιστικά μέτρα.
    Γεγονός πάντως αποτελεί ότι στο σύνολό τους οι επιλαχόντες και οι μη επιτυχόντες υποψήφιοι κατά κάποιο τρόπο παραπλανήθηκαν από τους όρους της προκήρυξης ως προς τις δυνατότητες της προσφυγής τους στο ΑΣΕΠ. Επίσης, εντελώς διαφορετικά μέτρα και σταθμά ισχύουν για άλλες ανάλογες προκηρύξεις ενώ και οι πέντε από τις δέκα ημέρες που είχαν όλοι στη διάθεσή τους για να προσφύγουν στο ΑΣΕΠ ήσαν «νεκρές» ημέρες αφού περιελάμβαναν δύο Σαββατοκυρίακα και την Παρασκευή της οποίας το απόγευμα είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα.
    Ευχή του nextok είναι όλοι οι επιλαχόντες αλλά και όσοι πιστεύουν ότι αδικήθηκαν από τους μη επιτυχόντες, να δικαιωθούν. Έτσι και περισσότεροι νέοι άνθρωποι θα εξασφαλίσουν μία θέση εργασίας μέσα στο γκρίζο οικονομικό περιβάλλον της χώρας, αλλά και στο Λιμενικό Σώμα, θα προστεθούν περισσότερα ικανά και με υψηλό επίπεδο κατάρτισης στελέχη καθώς όπως όλοι στο χώρο συμφωνούν, ο επόμενος διαγωνισμός κατάταξης Δόκιμων Σημαιοφόρων κάτω από τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες θα γίνει στις 30 του Φλεβάρη ή στις 32 Αυγούστου!
    Θ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου