Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Και ...προήχθη σε Υποναύαρχο;

Υποψίες ότι ολοκληρώθηκε το ...αλισβερίσι!

Αν και ουσιαστικά δεν ολοκληρώθηκαν ακόμη οι διαδικασίες κατάταξης των Δόκιμων Σημαιοφόρων κλπ στο Λιμενικό Σώμα (εκκρεμούν ενστάσεις κ.α.) ωστόσο, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, πιστή στις "υποσχέσεις" της φαίνεται ότι υλοποίησε το τάξιμό της στον πρόεδρο της Επιτροπής Διαγωνισμού.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο "πληγωμένος"  λόγω απόρριψης της κόρης του Αρχιπλοίαρχος, τελικά έλαβε τον βαθμό του Υποναυάρχου μία νύχτα της προηγούμενης εβδομάδας.  Έτσι ο ίδιος "εξυπηρέτησε" το "φαίνεσθαι" αδιάβλητο του Διαγωνισμού με το "αζημίωτο".

Για να μην υπάρχουν όμως παρεξηγήσεις διευκρινίζουμε:  ΣΕ πρόσφατο δημοσίευμα μας (8 Σεπτεμβρίου 2011): http://nextok.blogspot.com/2011/09/blog-post_08.html με τίτλο: "ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΨ. ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ: ΤΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ;" επισημαίναμε το γεγονός ότι η κόρη Αρχιπλοιάρχου του Λ.Σ., απορρίφθηκε κατά τη διαδικασία της υψομέτρησης και μεταξύ άλλων γράψαμε: " Συνάδελφοί του πάντως υποστηρίζουν ότι ο κ. Αθανασόπουλος εξεπλάγη όταν του ανατέθηκε η προεδρεία των Γραπτών Εξετάσεων, δεδομένου ότι το δικό του παιδί είχε κοπεί στη διαδικασία της υψομέτρησης. Υποστηρίζουν επίσης ότι ο κ. Αθανασόπουλος υπέκυψε στις πιέσεις, προκειμένου η μία πλευρά με το όνομα του να καλύψει με τον μανδύα της "αδιάβλητης" διαδικασίας τον διαγωνισμό, ενώ ο ίδιος θα λάβει σύντομα τον βαθμό του Υποναυάρχου που έτσι κι αλλιώς έπρεπε να είχε λάβει εδώ και μήνες".

Το ερώτημα που αβίαστα βέβαια προκύπτει είναι:  Γιατί ο κ. Αθανασόπουλος δεν έλαβε αμέσως το βαθμό του Υποναυάρχου δεδομένου ότι η θέση "χήρεψε" μόλις συνταξιοδοτήθηκε ο Αρχίατρος του Λιμενικού δεδομένου ότι ο ίδιος ήταν ο αρχαιότερος Αρχιπλοίαρχος;  Γιατί έπρεπε να περάσουν μήνες για να προαχθεί  ο κ. Αθανασόπουλος;  Μήπως η ηγεσία μπορούσε να κρατήσει τη θέση κενή προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει για την εξυπηρέτηση κάποιων διαδικασιών όπως ήταν ο διαγωνισμός των Δόκιμων Σημαιοφόρων;

Την πληροφορία για την προαγωγή του κ. Αθανασόπουλου δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη.  Διευκρινίζουμε ότι ο ίδιος ο αξιωματικός έπρεπε να είχε προαχθεί πολύ νωρίτερα.  Ωστόσο, η απόρριψη του παιδιού του και μάλιστα κατά τη διαδικασία της υψομέτρησης και στη συνέχεια η αποδοχή εκ μέρους του της θέσης του προέδρου του Διαγωνισμού, δημιούργησε εύλογα συνειρμούς και υποψίες στο Λιμενικό Σώμα όπου αρκετοί γνωρίζουν πως μεγάλος αριθμός Λιμενικών, σ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας του Σώματος, εισήχθησαν σ' αυτό από το "παράθυρο", διαδικασία που επιβάλλεται να τερματιστεί αν όχι για άλλους λόγους, τουλάχιστον για την αξιοπρέπεια όλων των στελεχών του.

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
 Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου