Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ένταση κυριάρχησε στη συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Καρδιοκτυπά ο Πρωθυπουργός μπροστά στην αναμενόμενη λαϊκή απεργιακή οργή

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, η οποία διήρκεσε μόλις μισή ώρα.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, είχε στιγμές έντασης, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να ρίξει τους αντιπολιτευτικούς τόνους και να καταδικάσει όλα όσα ακούγονται για «κρεμάλες» και «Γουδί».


Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς φέρεται να σχολίασε ότι αν δεν ήταν τόσο κρίσιμες οι στιγμές δεν θα πήγαινε στη συνάντηση μετά το «υβρεολόγιο», όπως είπε, του Πρωθυπουργού εναντίον της Ν.Δ., κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός έκανε στον κ. Σαμαρά αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και παράλληλα του ζήτησε να στηρίξει το πολυνομοσχέδιο. «Δεν θα το πάω με 180, αλλά νομίζω ότι πρέπει να το στηρίξεις», είπε ο Πρωθυπουργός.
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι στην συνάντηση δεν τέθηκε θέμα συγκυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των δικαστών που μιλούν για οικονομική κατοχή, αλλά αρνούνται την μείωση των μισθών τους, αλλά και εναντίον των τραπεζιτών που χρηματοδοτούν, όπως είπε, τηλεοπτικούς σταθμούς με χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και αρνούνται να στηρίξουν τους μικρομεσαίους για να ενισχύσουν τη ρευστότητα στην αγορά.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου άφησε να εννοηθεί ότι επίκειται μεγάλο «κούρεμα» του χρέους και εξ’ αυτού του λόγου οι τραπεζίτες διαμαρτύρονται, καθώς ως γνωστόν δεν επιθυμούν αυτό να ξεπεράσει το 30%.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι το συμφέρον των τραπεζών δεν ταυτίζεται πάντα με το εθνικό συμφέρον.
Πηγή: Με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑonline


*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου