Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αντίδοτο στην απειλούμενη κυπριακή οικονομική κρίση - ξεκινά η εξόρυξη
Η αμερικανική εταιρείας Noble Energy επισπεύδει τις διαδικασίες για εξόρυξη φυσικού αερίου στο «οικόπεδο 12″ της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. Ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης, επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”.
Το κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο , τον εξουσιοδότησε να διαβουλευθεί με την εταιρεία για παράκαμψη της χρονοβόρας διαδικασίας των προσφορών για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, με στόχο η γεώτρηση να αρχίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου.


«Εφόσον ικανοποιηθούμε, μπορούμε με υπεύθυνο τρόπο να επισπεύσουμε, υπό προϋποθέσεις, τη διαδικασία και να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα» τόνισε ο κ. Πασχαλίδης. Η εφημερίδα στο δημοσίευμα της αναφέρει ότι ο εξοπλισμός θα εξασφαλιστεί από απόθεμα που διατηρεί η Noble στο Ισραήλ, προκειμένου να αποφευχθεί καθυστέρηση στην αγορά του μέσω προσφορών.

Είναι προφανές ότι η ενέργεια αυτή της Κυπριακής Κυβέρνησης αποσκοπεί στο φρενάρισμα της οικονομικής κρίσης η οποία άρχισε να βάζει πόδι στη Μεγαλόνησο. Σημειώνεται ότι τα πρώτα σταθερά βήματα για το θέμα της εξόρυξης του φυσικού αερίου από την ΑΟΖ της Κύπρου, έκανε η κυβέρνηση του Τάσου Παπαδόπουλου.
Η Noble διαβεβαιώνει ότι έτσι θα καταστεί δυνατή – από τον Αύγουστο – η αξιοποίηση γεωτρύπανου που αυτή την περίοδο χρησιμοποιείται στην ισραηλινή ΑΟΖ, με συνέπεια να εξοικονομηθούν δεκάδες εκατομμύρια και θα αρχίσει η γεώτρηση το φθινόπωρο. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργασίες θα μετατεθούν το πρώτο τρίμηνο του 2012, με αυξημένο κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου