Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

«SOS» εκπέμπει ο ναυτοσυνδικαλισμός του Πειραιά

 Φορολογικά προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει τουλάχιστον ένα Ναυτεργατικό Σωματείο

Θεοδοσία Κοντζόγλου 02/07/2010
Τελευταία Ενημέρωση 19:04 02/07/2010

Φορολογικά προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει τουλάχιστον ένα Ναυτεργατικό Σωματείο ενώ την ίδια στιγμή, η συνοχή του ναυτοσυνδικαλισμού, κλονίζεται περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο, εξ’ αιτίας της θέσης που λαμβάνει μικρό τμήμα των συνδικαλιστών, έναντι των κινητοποιήσεων. Η διαφοροποίηση, προέρχεται από τα δύο εκ των 14 Σωματείων της ΠΝΟ, τα οποία και ελέγχονται από το ΠΑΜΕ.

Έτσι, έντονη λεκτική επίθεση δέχθηκε την Παρασκευή από συνδικαλιστές στελέχη του ΠΑΜΕ ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ν.Ο. Γιάννης Χαλάς, επειδή θεωρήθηκε υπεύθυνος για όσα συνέβησαν στο λιμάνι το πρωί της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2010. Υπενθυμίζεται ότι κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία, οι δυνάμεις καταστολής έρριψαν τρία δακρυγόνα κατά των απεργών ενώ με τα γκλοπ, τραυμάτισαν ελαφρά δύο άτομα, που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα μάλιστα με απεργούς, μία κροτίδα, τραυμάτισε στο πόδι έναν συναγωνιστή τους.

Μέσα στα Γραφεία της ΠΝΟ, συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Ε.Ν. και των κατώτερων πληρωμάτων «Ο Στέφενσων», που έφθασαν ομαδικά στην Ακτή Μιαούλη, χειροδίκησαν κατά του κ. Τσάμη, εκπροσώπου των Λογιστών Ε.Ν. Μέσα στην ένταση, άλλος συνδικαλιστής μέλος του Δ.Σ. των Φροντιστών, ο οποίος αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα, λιποθύμησε και χρειάστηκε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής επέστρεψε στο σπίτι του, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Χωρίς πλοία πάλι
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ επέμεναν ότι η ΠΝΟ έπρεπε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία να καταδικάζει την αντίδραση των Λιμενικών και Αστυνομικών, όταν μέσα στο λιμάνι εισέβαλαν μερικές εκατοντάδες απεργοί του ΠΑΜΕ. Από την πλευρά του ο κ. Χαλάς, αιτιολόγησε τη στάση του, τονίζοντας ότι η απεργία έγινε χωρίς την έγκριση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ.

Εν μέσω των έντονων λεκτικών επιθέσεων, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία αποφάσισε ότι την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Ιουλίου, η ΠΝΟ θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία την οποία κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Για ποιον κτυπούν οι «καμπάνες»

Στο μεταξύ, μεγάλος προβληματισμός επικρατεί σε όλα τα ναυτεργατικά σωματεία της ΠΝΟ, μετά την έφοδο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στα Γραφεία της Ομοσπονδίας, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές πήραν μαζί τους αντίγραφα που αφορούσαν σε αμοιβές συνδικαλιστών και άλλα σχετικά έγγραφα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένα Ναυτικό Σωματείο στερείται αριθμού φορολογικού Μητρώου, πράγμα που θα οδηγήσει προφανώς τα στελέχη του, απέναντι στη Δικαιοσύνη.

Βλεπε και:  http://www.skai.gr/news/greece/article/146973/sos-eknebei-o-nautosundikalismos-tou-neiraia-2-7-2010/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου