Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΟΝ ΟΛΠ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ "HELLAS LIBERTY"

Επιτέλους, τελείωσαν οι φουρτούνες, οι ταλαντεύσεις και οι ταλαιπωρίες για το ιστορικό πλοίο "Hellas Liberty".  Το πλοίο το οποίο κατέπλευσε πριν από δύο χρόνια στον Πειραιά προερχόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, βρήκε τη θέση του σε χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.
Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του Συμβουλίου Διεύθυνσης του Ο.Λ.Π. Α.Ε., μετά από εισήγηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γιώργου Ανωμερίτη  εγκρίθηκε  η παραμονή του ιστορικού πλοίου HELLAS LIBERTY στο λιμάνι του Πειραιά, χωρίς καμία επιβάρυνση. Το πλοίο ήδη πλαγιοδετήθηκε μπροστά στον προβλήτα του SILO στον Κεντρικό Λιμένα. Όπως είναι γνωστό το κτίριο του SILO, το οποίο έκλεισε την 01.10.2010, θα μετατραπεί σε Εθνικό Ναυτικό Μουσείο και Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων και θα ενταχθεί στο γενικό σχεδιασμό της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.

            Το HELLAS LIBERTY, το οποίο αποκτήθηκε και κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το 2009 και του οποίου πλοιοκτήτης κατά 100% είναι το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων (ΥΘΥΝΑΛ) μετασκευάστηκε στο Πέραμα. Διοικείται σήμερα από τον Σύλλογο «οι φίλοι του LIBERTY» με πρόεδρο τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο  και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα διασωθέντα εμπορικά πλοία τύπου LIBERTY χάρις στα οποία αναγεννήθηκε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η ελληνική εμπορική ναυτιλία.
            Με την απόφαση αυτή, ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. στην ουσία «υιοθετεί» από άποψη δαπανών το πλοίο αυτό και το προσδένει στον χώρο εκείνο, στον οποίο θα δημιουργηθεί η «Πολιτιστική Ακτή» του Πειραιά και το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, στον θαλάσσιο χώρο του οποίου αποκτάται και τοποθετείται ως πρώτο έκθεμα   το ιστορικό πλοίο “HELLAS LIBERTY”.
            Όπως δήλωσε εισηγούμενος το θέμα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, «Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. του οποίου φέτος γιορτάσαμε τα 80 χρόνια από την ίδρυσή του οφείλει την ύπαρξη του στην μεγάλη και πρωτοπόρο ελληνική εμπορική ναυτιλία. Αποτελεί χρέος τιμής και αναγνώρισης στους πλοιοκτήτες καπετάνιους και ναυτεργάτες της χώρας, οι οποίοι με αυτά τα πλοία αναγέννησαν την ελληνική ναυτιλία μετατρέποντας την σε πρώτη παγκόσμια δύναμη. Σε συνεργασία Ο.Λ.Π. και «φίλων του LIBERTY» θα χωροθετηθούν οι αναγκαίοι χώροι για την επισκεψιμότητα του από τώρα, ανεξαρτήτως των έργων ολοκλήρωσης του Εθνικού  Ναυτικού Μουσείου. Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. με την Απόφαση του αυτή τιμάει έμπρακτα την ελληνική εμπορική ναυτιλία και τους ανθρώπους της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου