Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Είμαστε διασπασμένοι

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους επισκέφθηκε χθες το στρατόπεδο Κομμόροτσος συνοδευόμενος από τον Υπουργό Αμυνας Κώστα Παπακώστα και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Τίτο Χριστοφίδη, αφού ξεναγήθηκε στον χώρο και άκουσε τα Κάλαντα, απευθυνόμενος στους οπλίτες είπε: «Οι μέρες τούτες δεν είναι μέρες για να τα βάζουμε ο ένας με τον άλλον διότι είδα και άκουσα πράγματα από επισκέψεις σε στρατόπεδα που μου προκάλεσαν όχι καλή εντύπωση. Γι' αυτό εγώ δεν θα απαντήσω σε κανέναν και δεν θα αμυνθώ ούτε θα επιτεθώ, διότι μπορώ και να επιτεθώ υπερασπιζόμενος και την πολιτική της Κυβέρνησης και εμού προσωπικά σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όσο είμαστε τόσο πολύ διασπασμένοι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτύχουμε στον αγώνα μας. Χρειάζεται συσπείρωση, χρειάζεται να κατανοήσουμε πόσο δύσκολες είναι οι στιγμές και ότι ο αντίπαλος που έχουμε απέναντι μας δεν αστειεύεται, έχει όλα τα μέσα να παραπληροφορεί και τη δική του κοινή γνώμη και τη διεθνή κοινή γνώμη, άρα εμείς χρειάζεται, επαναλαμβάνω, να συσπειρωθούμε ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε την παραπλανητική προπαγάνδα του αντιπάλου μας. Καλώς ή κακώς κάποιοι δημιούργησαν μια κατάσταση από την οποία πρέπει να βγούμε, και δεν μπορούμε να βγούμε, αλώβητοι. Αυτό το κράτος θα έπρεπε να ήταν ενιαίο. Δυστυχώς, δημιουργήσαμε μόνοι μας τις συνθήκες να είναι διζωνικό δικοινοτικό αυτό το κράτος. Εμείς διαχειριζόμαστε αυτά που βρήκαμε, και δεν μέμφομαι προηγούμενους. Δεν μέμφομαι τον Μακάριο διότι αποδέχθηκε τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία διότι ο αγνός στόχος του ήταν να απαλλαγούμε από την κατοχή και να μη βλέπουμε με τα κιάλια τον τόπο μας. Από εδώ βλέπω το χωριό μου και αντιλαμβάνεστε τι συναισθήματα δημιουργεί αυτό.

«Παιδιά της ίδιας πατρίδας»

 Εν πάση περιπτώσει, ο στόχος είναι να επανενώσουμε την πατρίδα μας, να μπορούμε να διακινούμαστε παντού ελεύθερα και εμείς και οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας. Θέλω να δώσω το μήνυμα ότι και εμείς πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι παιδιά της ίδιας πατρίδας και θα πάρουν μέρος στη διακυβέρνηση του κράτους. Αυτό πολλοί δεν το έχουν χωνέψει, δυστυχώς. Αν το χώνευαν από την αρχή πιθανόν να μην είχαμε πολλά κακά τα οποία είχαμε στην πορεία και τα οποία ζούμε.

Δόθηκε η ευκαιρία στην Τουρκία να υλοποιήσει επεκτακτικά σχέδια. Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα δώσουμε την ευκαιρία στην Τουρκία να εδραιώσει τον επεκτατισμό της, να εδραιώσει τη διχοτόμηση. Ο στόχος είναι να αποτρέψουμε την οριστική διχοτόμηση του τόπου μας. Αυτό είναι επίπονο, είναι δύσκολο και θα χρειαστούν θυσίες. Δεν αναφέρομαι σε θυσίες αρχών, αλλά θυσίες από μέρους μας όσον αφορά πράγματα που θα μπορούσαν να αποφευχθούν υπό ομαλές συνθήκες.

Η διζωνική δικονοτική ομοσπονδία δυστυχώς φέρνει μαζί της αυτές τις θυσίες. Θέλω να σάς υποσχεθώ ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, δεν θα φεισθώ κόπων και μόχθων ούτως ώστε να τερματιστεί αυτή η τραγωδία, ούτως ώστε να επανενωθεί η πατρίδα και ο λαός μας. Δεν πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία στην Τουρκία να εκμεταλλεύεται ανόητες πράξεις των οποιωνδήποτε από εμάς. Και αυτό γίνεται, δυστυχώς, επανειλημμένα.

Δεν θέλω να πιστεύω ότι είμαστε μαζοχιστές. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε ένας λαός που αγαπά την πατρίδα του πραγματικά και θέλει να τη λυτρώσει  από τα δεινά της εισβολής και της κατοχής».

Σχόλιο/nextok:  Κάποιος πρέπει να πει στον κ. Χριστόφια, ότι «παιδιά της ίδιας πατρίδας είναι ναι οι μουσουλμάνοι της Κύπρου και όχι πλέον «Τουρκοκύπριοι», και φυσικά δεν μπορούν να είναι «παιδιά της ίδιας πατρίδας» οι έποικοι!  Αλλά με τα λάθη του, τελικά οι Χριστιανοί της Κύπρου θα γίνουν μειοψηφία στην ίδια τους τη πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου