Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΟΜΗΡΟΥ: "Να αποσυρθούν οι προτάσεις για την εκ περιτροπής προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο"

Γιαννάκης Ομήρου: «Να αποσυρθούν οι προτάσεις για την εκ περιτροπής προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο»Αποδείχθηκε, για ακόμα μια φορά, η επείγουσα ανάγκη αναδιαμόρφωσης της στρατηγικής στις διαπραγματεύσεις, αλλά και της απόσυρσης των απαράδεκτων, αντιδημοκρατικών και μειωτικών για τον κυπριακό Ελληνισμό προτάσεων, όπως είναι η εκ περιτροπής προεδρία και η σταθμισμένη ψήφος, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου.

«Ταυτόχρονα», είπε ο κ. Ομήρου, «αποδεικνύεται ότι ενέργειες και συμπεριφορές της επίσημης ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως η συναίνεση σε έκδοση κοινής δήλωσης του Προέδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ περί προόδου και συγκλίσεων και η λανθασμένη ανάμειξη στις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα, οδηγούν σε αρνητικές εξελίξεις διεθνώς, με τις πιέσεις να στρέφονταν πλέον κατ' αποκλειστικότητα προς την πλευρά μας».


Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ:  http://www.atticapress.gr/cyprus/newscyprus/5455-johnny-homer-qto-withdraw-the-proposals-for-a-rotating-chairmanship-and-the-weighted-voteq.html