Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Αποδεκατισμένο το Γραφείο εξυπηρέτησης των δημοσιογράφων

Απόψεις


Τι κι αν τα στελέχη του Λιμενικού που υπηρετούν στο Γραφείο Τύπου μειώνονται ολοένα και περισσότερο και έφθασαν από 18 να απομείνουν μόνον 13!

Τι κι αν ταυτόχρονα οι 13* εξυπηρετούν πλέον δύο Υπουργεία αντί του ενός που εξυπηρετούσαν οι 18.

Τι κι αν στην ουσία, υπηρετούν δύο Υπουργούς και τις φιλοδοξίες τους αλλά και την ηγεσία - εντός ή εκτός εισαγωγικών - του Λιμενικού!


Όλα τα στελέχη του Γραφείου Τύπου των τελευταίων ετών, εκτελούν αγόγγυστα την εργασία τους, εργαζόμενοι ακόμα και τα Σαββατοκύριακα χωρίς ρεπό και φυσικά χωρίς να λαμβάνουν επιπλέον αποδοχές για τις ατελείωτες υπερωρίες που εκτελούν, σε αντίθεση με πολιτικά πρόσωπα - συμβούλους υπουργών - οι οποίοι δεν προλαβαίνουν να γράφουν ώρες και ευρώ στις μηνιαίες λίστες πληρωμών.

Αν όμως το Λιμενικό οδεύει προς συγχώνευση με την Αστυνομία, είναι προφανές ότι η υπηρεσία αυτή δεν θα χρειάζεται σε λίγους μήνες. Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κανείς δεν σκοτίζεται πως θα βγει η δουλειά, όταν αντί να ενισχυθεί, μειώθηκε δραματικά ο αριθμος του προσωπικού, τη στιγμή μάλιστα που το Γραφείο αυτό εξυπηρετεί τόσο τον κ. Παπουτσή - λόγω Λιμενικού - όσο και τον κ. Διαμαντίδη λόγω "ναυτιλίας"!

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που αγωνιούν πολύ περισσότερο από κάθε Υπουργό και από κάθε σύμβουλο αλλά και από κάθε δημοσιογράφο, καθώς πολύ συχνά οι άνθρωποι αυτοί δέχονται πυρά και από τις τρεις πλευρές, συνήθως όταν αυτοί που "πυροβολούν" είναι ανασφαλείς.

Σχεδόν 25 χρόνια στο ναυτιλιακό ρεπορτάζ, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αρκετά από τα στελέχη του Γραφείου Τύπου του άλλοτε Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που μετονομάστηκε σε Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για να διαχωριστεί τελευταία από τον στυλοβάτη του, το Λιμενικό Σώμα και να μετονομαστεί σε Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Ομολογώ ότι στο πέρασμα των χρόνων, το έμψυχο υλικό αυτού του Γραφείου, αναβαθμίστηκε εξαιρετικά. Πτυχιούχοι διαφόρων σχολών, Νομικής, Οικονομικών αλλά και Δημοσιογραφίας προστέθηκαν και έδωσαν νέα υπόσταση όχι μόνον στην Υπηρεσία τους, αλλά και στο Υπουργείο που υπηρέτησαν.

Και δεν ήσαν λίγες οι φορές που η συμβολή τους στη βελτίωση των κειμένων, έβγαλαν από πολύ δύσκολη θέση τους Υπουργούς που θήτευσαν εδώ, αλλά και τη κυβέρνηση και αυτό ας μη τολμήσει κανείς να το διαψεύσει.

Όπως επίσης δεν ήσαν λίγες οι φορές που στελέχη του Γραφείου Τύπου, βρέθηκαν μεταξύ δύο Υπουργών - καλή ώρα όπως αυτόν τον καιρό - ή του Υπουργού και του Υφυπουργού, ή του Υπουργού και του Γενικού Γραμματέα, με αποτέλεσμα αυτοί να πληρώνουν τα "σπασμένα" της ασυνεννοησίας, της φιλοδοξίας ή και της ανικανότητας των προαναφερόμενων.

Ακόμα, δεν ήσαν λίγες οι φορές που οι άψογοι αυτοί συνεργάτες όλων μας, Υπουργών, Υφυπουργών, Γενικών Γραμματέων, Αρχηγών, Υπαρχηγών και λοιπών ανώτερων αξιωματικών αλλά και δημοσιογράφων, δέχθηκαν άδικες επιθέσεις, ακόμα και λεκτικές απειλές από συνάδελφους δημοσιογράφους που κατά τα άλλα εμφανίζονταν ως υπερασπιστές των αδυνάτων κλπ κλπ κλπ.

Τι να πρωτοθυμηθώ; Ας μην αναφέρω όμως ονόματα. Προσωπικά, θα ήθελα να τονίσω ότι όλα τα στελέχη του Γραφείου Τύπου, ξεχωρίζουν για τον ακέραιο χαρακτήρα τους, για την μοναδική τους υπομονή και αντοχή, για τον επαγγελματισμό και τις γνώσεις τους, για τη προθυμία και την εξυπηρετικότητά τους, για την ευγένεια και την αλληλεγγύη τους όπως και για την υψηλή προσήλωση στα καθήκοντά τους.

Δεν θυμάμαι να ζήτησα κάποια πληροφορία, ακόμα και σε προχωρημένη ώρα της νύχτας και να μην έτυχα άμεσης εξυπηρέτησης.

Δεν θυμάμαι να μην είχα έγκαιρη ενημέρωση για ότι συνέβαινε στο χώρο που επαγγελματικά καλύπτω. Οι λιμενικοί κάθε βαθμού στο Γραφείο Τύπου του ΥΠ. Προστασίας του Πολίτη και του ΥΘΥΝΑΛ είναι πάντα πρόθυμοι να παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση και πάντα με ξεχωριστή προθυμία.

Γι΄ αυτό το λόγο και επιθυμώ να τους ευχαριστήσω όλους - όλους όσους υπηρέτησαν τα τελευταία 25 χρόνια και να τους ευχηθώ μέσα από τη καρδιά μου, να είναι όλοι τους Υγιείς. Αισθάνομαι βαθύτατη ευγνωμοσύνη για τη ξεχωριστή τιμή που είχα να συνεργαστώ μαζί τους.

Ιδιαίτερα στους σημερινούς μου συνεργάτες στους οποίους - αν θέλει ο Θεός - θα συνεχίσω να στηρίζομαι για την σωστή ενημέρωση των πολιτών, στέλνω τις θερμές μου ευχαριστίες και τις ευχές μου. Και αναφέρομαι στον Πλοίαρχο Μανώλη Φιλτικάκη, διευθυντή του Γραφείου Τύπου που διακρίνεται για τον ξεχωριστό του επαγγελματισμό, όπως και τους Υποπλοίαρχους Νικολέτα Καρατζιά και Μιχάλη Πέτσα, τους Σημαιοφόρους Χριστίνα Καρλάφτη και Λουκά Μαχαίρα, τους Αρχικελευστές Αντώνη Λυμπερόπουλο, Φωτεινή Γιάγκου, Μάγδα Πλάτωνα, Βασιλική Πατσιούρα, και Γεσθημανή Αβραμίδου, τους Κελευστές Γιώργο Τσάπρα και Κυριακή Βογιατζή, και τέλος τις Λιμενοφυλακίνες Σοφία Νάτσιου και Νικολέτα Ταλαγκόζη.

Δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω και δύο ξεχωριστούς χαρακτήρες και αξιολογότατους αξιωματικούς οι οποίοι τα τελευταία χρόνια διετέλεσαν διευθυντές στο Γραφείο Τύπου κάτω από επίσης δύσκολες συνθήκες και οι οποίοι λειτούργησαν άψογα σε κάθε περίπτωση: Τον σημερινό Προξενικό Λιμενάρχη στο Buenos Aires Νίκο Λαγκαδιανό και τον Λιμενάρχη της Πάρου Κωνσταντίνο Γιαλελή.

Καλή συνέχεια αγαπητοί μου συνάδελφοι, με δύναμη και κουράγιο. Όλοι μαζί και καθένας από εσάς ξεχωριστά, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους δημόσιους λειτουργούς.

Σας ευχαριστώ

Θ. Κοντζόγλου


"Εν παντί δει καιρώ το δίκαιον επικρατείν"
Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να επικρατεί το δίκαιο
ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ


* Την ώρα που γράφονταν αυτές οι σελίδες, δύο ακόμα στελέχη του Γραφείου Τύπου, παραλάμβαναν τις μεταθέσεις τους για το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων. Μία ακόμα απόδειξη του εξαίρετου χαρακτήρα που διαθέτει το έμψυχο υλικό του Γραφείου αυτού αλλά και ταυτόχρονα την αδιαφορία της ηγεσίας για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται συχνά στην κρίσιμη αυτή Υπηρεσία στην οποία στηρίζεται η βιτρίνα του Υπουργείου – και των δύο Υπουργείων στη προκειμένη περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου